Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2005

dec. 2005 nov. 2005 okt. 2005 sep. 2005 aug. 2005 juli 2005
juni 2005 mei 2005 apr. 2005 mrt. 2005 feb. 2005 jan. 2005

December 2005

Cor Lam uit Loosdrecht, wenst de redactie (en u allen) het beste voor 2006.
Nog even en dan is 2005 weer voorbij. De schone lei van een gloednieuw jaar ligt voor ons. Onbeschreven en onbezoedeld. Alles kan nog!
De VVD kandidaten maakten vandaag een groepsfoto om het oude jaar uit te luiden en zich aan de kiezer voor te stellen.
De Industrie- en Ambachtskring houdt morgen om 24.00 op te bestaan. Daarom werd de kas van de 's-Gravelandse ondernemersvereniging verloot.
Morgen, na veertig jaar, wordt er weer getrouwd in Ankeveen. De Molen in de bocht van de Loodijk werd in november aangewezen als trouwlocatie.
De VVD heeft haar verkiezingsprogramma gepubliceerd. Het is te lezen in de WWK.
Het lijkt op een gezelschapsspel, de discussie die Noord-Holland over herindelingen heeft opgestart. Huizen wil met Bussum, maar Bussum wil met Naarden.
De Industrie en Ambachtskring 's-Graveland gaat per 1 januari helemaal op in het Ondernemers Collectief Wijdemeren. De kas wordt verloot onder verenigingen.
D66 stuurde haar verkiezingsprogramma. De derde partij die haar volledige verkiezingsprogramma presenteert en de lijst heeft bekendgemaakt.
Wijdemeren krijgt een monumentenlijst. Op die lijst komen alle monumenten in de gemeente.
De heer Wallenburg uit Nederhorst wijst op internetbankieren. Het ei van Columbus voor het betalen van OZB in acht termijnen.
Simone Stevens peilde de meningen over de gloednieuwe lijsttrekker van Dorpsbelangen Loosdrecht. Oud-journalist Jaap van Waveren van De Nieuws Ster.
Max de Boer uit Nederhorst den Berg, die zijn moeder en zusjes voor een auto-ongeluk behoedde, krijgt vandaag de oorkonde van het Carnegie Heldenfonds.
In een brief schrijft oud-wethouder Co de Kloet (DBW) dat Betske van Henten (CDA) ongelijk heeft als zij stelt dat Wijdemeren buiten herindelingen moet blijven.
Een dolksteek in de rug. Zo kwalificeert wethouder Yvonne Siemons de samenstelling van de kieslijst van DBL. André Spils sluit zich daarbij aan.
Wethouder Yvonne Siemons en raadslid André Spils zullen niet in de raad van Wijdemeren terugkeren. Tijdens de ledenvergadering van gisteren maakten zij deze beslissing bekend.
Het Plassenschap lijkt uit de grootste zorgen te zijn. GS van Utrecht komen op hun eerdere besluit terug. Na 2007 blijft de subsidie bestaan.
Ankeveners zijn het meest tevreden met Wijdemeren. Bergers het minst. Kortenhoevers maken het meest gebruik van het servicemeldpunt. De resultaten van een onderzoek.
Dorpsbelangen Wijdemeren heeft haar verkiezingsprogramma gepubliceerd. Men wil Loosdrecht een deelraad met veel autonomie geven.
Vanavond werd in De Dobber in Kortenhoef een inspraakavond gehouden over de herinrichting van de Zuidsingel. Er kwamen ruim honderd mensen op af.
De heer Beijdorff uit Kortenhoef ergert zich aan de polemiek tussen de beide partijvoorzitters van de VVD en het CDA.
De heer Van der Wiel zond een ingezonden Open Brief over de kwestie Zuidsingel/Neef.
De vestiging van Albert Heijn in winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef is de beste in de regio. Donderdag kreeg Peter Landwaart de Gouden Heijn uitgereikt.
In de laatste wedstrijd voor de winterstop versloeg Loosdrecht met ruime cijfers CSW. Het werd 5-2.
Nieuw op de Wijdemeerse Webkrant. De agenda. Wij gaan een agenda bij houden die steeds twee maanden vooruit kijkt. U kunt uw evenement opgeven.
De tijd van de Nieuwjaarsrecepties breekt binnenkort weer aan.
In de raad van gisteren kwam het tot een flinke aanvaring tussen DBW en VVD enerzijds en college en coalitiepartijen anderzijds over het onderzoek naar de Zuidsingel/Neef kwestie.
Op Kerstnacht, 24 december, wordt de jaarlijkse Kerstnachtdienst in het Corversbos gehouden.
Op de agenda van de raad stond gisteren de instelling van een auditcommissie. Een vertegenwoordiging uit de raad om met de accountant te praten.
Op de agenda van de raad stond vanavond de instelling van een klachtencommissie. Er waren twee stromingen. Voor de centjes en voor het principe.
In de raad waren er vanavond twee insprekers. Althans twee, maar eigenlijk vier, want Ankeveen voerde een act op.
Het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg heeft een nieuwe eigenaar en een nieuwe pachter. Na verbouwing gaat het eind januari weer open.
In een afgeladen vol Ottenhome werd vanavond het nieuwe Situs plan gepresenteerd en besproken. Hoewel er veel vragen waren, werd het plan wewillend ontvangen.
Vanmiddag kwam een eind aan de loopbaan van Ria van Rhijn als gemeentesecretaris in Wijdemeren. Zij loodste het ambtelijk apparaat door de herindeling.
Er doen een flink aantal nieuwe partijen in de regio mee aan de komende raadsverkiezingen. Sommige nieuw, sommige een afsplitsing na ruzie.
Danielle Thibeault verloor haar huis met inhoud door een brand in oktober. Ankeveen sloeg de handen ineen en hielp haar waar men maar kon.
Er is toch weer onrust ontstaan onder bewoners van de aanleunwoningen bij Oudergaard. Een aantal moet toch naar Gooierserf verhuizen.
De VVD fractie heeft flinke kritiek op de manier waarop het college het onderzoek naar de vermeende belangen-verstrengeling van Wethouder Neef aanpakt.
De Vereniging Buurtbus zette de G&E op het verkeerde been. Vandaag werd er gerectificeerd. Nederhorst den Berg heeft nog wel OV.
Felix Flameling (D66) stelt vast dat de CDA wethouders zich niet per fiets, maar per Mercedes verplaatsen en reageert daarmee op een reactie van Cor Koster.
De brandweer controleert op en adviseert de komende tijd over brandveiligheid van feestversiering.
De Zuidsingel in Kortenhoef gaat op de schop. Het moet een 30 km zone worden. Het college wil horen wat de bewoners willen.
Het openbaar vervoer in Wijdemeren heeft een flinke aderlating opgelopen. De buurtbus is gestopt en Nederhorst heeft, net als Ankeveen, geen enkel OV meer.
De fractievoorzitter van DBW, René Voigt, zond een brief aan burgemeester Don Bijl. Hij stelt dat de opdracht aan de commissie Zuidsingel niet compleet is.
Voorzitter Cor Koster van het CDA reageert op de tweede reactie van voorzitter Robby Israel van de VVD.
's-Graveland had het moeilijk tegen RKAVIC, maar hield zich staande en speelde met 1-1 gelijk.
Gisteren speelde Loosdrecht gelijk tegen Argon. Het werd 2-2.
Het inhaalverbod op de Leeuwenlaan levert twee reacties op. Eén uit Ankeveen en één uit Kortenhoef.
De bezorging van het Wijdemeren Journaal hapert op de Tromplaan in 's-Graveland.
Het bericht over de commissie die de grondtransacties aan de Zuidsingel gaat onderzoeken, bevatte onjuistheden. Burgemeester Don Bijl geeft aan waar de fouten zitten.
Een lezer uit Ruurlo wist de WWK waarschijnlijk te vinden met Google en het trefwoord NUON. Hij liet ons weten dat ook in Ruurlo de incasso al maanden gestopt is.
De voorzitters van het CDA en de VVD gaan verder met hun polemiek. De voorzitter van de VVD verwijt die van het CDA politiek cynisme.
Het CDA Wijdemeren sluit zich vandaag en morgen aan bij Make A Difference Day om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.
DBL heeft een nieuw logo. Het is een waterlelie met tekst.
In de commissie, die de gang van zaken rond de grondtransacties aan de Zuidsingel gaat onderzoeken, zitten twee oud-burgemeesters.
Het CDA stelde gisteren de definitieve kandidatenlijst vast. Wim Neef is lijsttrekker.
DBL geeft in een persbericht de kanidatenlijst, zoals die door het bestuur aan de ledenvergadering zal worden voorgelegd. Verrassende verschuivingen.
Wethouder Yvonne Siemons denkt nog na over het feit of ze na de verkiezingen wil terugkeren als wethouder. Dat zegt zij in de G&E van vandaag.
De provincie Noord-Holland springt bij met vier ton per jaar in de kosten van het Plassenschap, als Utrecht ook meebetaalt.
Volgende week, op 14 december, presenteert de projectgroep Dorpscentrum Ouud-Loosdrecht de nieuwe plannen voor het Situs project.
De commissie die de eventuele belangenverstrengeling van wethouder Wim Neef bij de grondtransacties aan de Zuidsingel gaat onderzoeken is begonnen.
De Regenboogschool in Kortenhoef heeft een compleet nieuwe website geopend. Modern, interactief en informatief. Zelfs met een RSS feed!
Kasteel-Museum Sypesteyn gaat in december open in Kerstsfeer.
Tineke Franssen uit Loosdrecht completeert het persbericht van de gemeente over de bezorging van het WDM Journaal.
Huub Veenhof woont boven winkelcentrum De Meenthof. Hij fotografeerde vandaag het kloppend winkelhart van Kortenhoef. Hij werd er niet zo erg blij van.
De woonarken aan het Dode Eind in Kortenhoef achter een slagboom kregen geen Wijdemeren Journaal. Nu wel.
Een opmerkelijk bericht. Een Rolls Royce, zonder benzine, rolde de laatste meters door. Maar, de pui van het Volvomuseum stond in de weg.
De Zonnebloem bezorgde vandaag pakjes bij 75 mensen in 's-Graveland Kortenhoef en Ankeveen.
De straatverlichting aan het Zuidereinde in 's-Graveland wordt gerepareerd.
De Gemeente Wijdemeren roept u op om de sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar 2005 voor te dragen.
Geschrokken van de klachten over de bezorging van het Wijdemeren Journaal, tijdens de dorpsavond in Kortenhoef, heeft het college krachtige maatregelen genomen.
Ook Martin Stevens uit Kortenhoef vindt een inhaalverbod op de Leeuwenlaan een prima idee. Hij heeft al vaak een bijna-botsing gezien.
Jan Verbruggen uit 's-Graveland is het eens met het instellen van een inhaalverbod op de Leeuwenlaan.
De voorzitters van VVD en CDA kruisen de degens. De campagne begint de eerste tekenen van leven te vertonen.
's-Graveland speelde gelijk tegen Nieuwendam. Het werd al 2-2 in de eerste helft. Daarna bleven doelpunten uit.
Loosdrecht won gisteren met 1 - 0 van Nieuwland. Dat ging niet gemakkelijk, maar de winst telt.
Voorzitter Robby Israel maakt een kanttekening bij de nieuwe Zijlijn. Hij stelt dat de VVD alle besluiten de afgelopen periode inhoudelijk afgewogen heeft.
Onder het genot van een kop koffie bekeek uw redacteur het zes uur Journaal. Daar verscheen onverwacht mede-redacteur Douwe van Essen vol in beeld.
Wethouder Wim Neef houdt vandaag in de Gooi opnieuw een pleidooi voor de bouw van de nieuwbouwwijk Ter Sype in Loosdrecht, waar Hilversum voor dwars ligt.
De VVD komt met een kandidatenlijst waarin sterk verjongd is op de verkiesbare plaatsen. Een mix van ervaring en jong talent gaat de fractie bevolken.
Op de Curtevenneweg, tegenover winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef is de hoofdwaterleiding vanmorgen gesprongen. Een enorme wateroverlast was het gevolg.
De Vereniging Curtevenne gaat met haar leden op stap. Er wordt op 10 december een bezoek gebracht aan een agrarisch bedrijf aan de Melkmeent.
In een reactie zegt André Spils, fractielid van Dorpsbelangen Loosdrecht, dat hij zich wel verkiesbaar heeft gesteld, maar door het bestuur op de zesde plaats is gezet.
Op de door het bestuur voorgestelde concept-kandidatenlijst van Dorpsbelangen Loosdrecht staat Jaap van Waveren als lijsttrekker.
Het was een beetje zoeken naar de Sint op de Meenthof in Kortenhoef. Dat schrijft Monique Plooij.
November is voorbij. Tijd om even een blik op de statistiek over november te werpen. Wat zocht u en welke pagina werd het meest gelezen.

November 2005

De brandweerkazerne aan de Eslaan in Kortenhoef wordt voorlopig niet verplaatst. Dat besloot het college gisteren.
Frans Cavaljé reed vanmorgen om 7.00 uur uit Kortenhoef richting Loosdrecht en Loenen. Tenminste dat dacht hij. Hij kwam tot West-End. Toen hield het op.
De complete kandidatenlijst van DBW bevat een aantal bekende namen die in het verleden, voor de herindeling, DB 's-Graveland door dik en dun steunden.
Langzaam maar zeker sijpelt naar buiten hoe de volgorde van de CDA lijst eruit zal zien. In de WWW van vandaag legde Herman Stuyver de puzzel. Wij puzzelen even mee.
Wethouder Yvonne Siemons is bang dat de Loosdrechtse Plassen verloederen. Zij stelt daarom voor om geld te gaan heffen voor ontspanning op en aan de Plassen.
Patrick Plooij uit Kortenhoef vindt een inhaalverbod op de Leeuwenlaan in 's-Graveland onnodig. De aanwonenden kenden de situatie al toen ze er gingen wonen, stelt hij.
Op 1 november kreeg de WWK een officiële reactie van NUON op de incassoperikelen. Binnen een week zouden alle klanten een brief met uitleg en excuses ontvangen. Zouden...
Het halve land kwam gisteren tot stilstand door hevige sneeuwval. Voorbij Amersfoort heerste de noodtoestand. In Wijdemeren was het ruig, maar groen.
Omdat het bouwplan Najade in Oud-Loosdrecht geen genade kon vinden in de ogen van de Raad van State, moeten de casco's gesloopt worden. En de gemeente betaalt, omdat de bouwer failliet is.
Ooit zal de belijning van de Bloklaan in Loosdrecht wel onder handen worden genomen, zoals aangekondigd. Maar wanneer? 15 november, 29 november?
Aan de Bloklaan in Loosdrecht ligt recreatiecentrum Mijnden. De naaste buren wonen in Loenen. Op Mijnden vindt een herstructurering plaats, maar de buren weten van niets.
Terwijl de Antoniusschool aan de Zuidsingel gebouwd werd, bleek hij al te klein. Er kwam een noodlokaal bij. Niet genoeg. Goede raad is duur.
De Leeuwenlaan krijgt een dubbele doorgaande streep, waarmee inhalen verboden wordt. Dit op verzoek van de aanwonenden.
Naast de vele opgestoken handen op de dorpsavond in De Dobber in Kortenhoef, steekt T. de Munnik nu ook electronisch de hand op namens de vele bewoners op en aan de Zuwe in Kortenhoef.
Gisteren, zaterdag 19 november, kwam Sinterklaas naar winkelcentrum De Meenthof en Sporthal De Fuik in Kortenhoef.
Gisteren, zaterdag 19 november, kwam Sinterklaas per boot aan in Ankeveen. En de Ankeveense kinderen hebben er van genoten!
Het slotduel van de eerste helft van deze competitie heeft een prima partij voetbal opgeleverd.
Ondanks dat Loosdrecht zijn beste wedstrijd van het seizoen heeft gespeeld, heeft toch niet kunnen winnen.
DSO brengt deze week haar tweede toneelstuk van dit jaar op de planken van dorpshuis De Dobber in Kortenhoef.
De leden van Schaakvereniging 's-Graveland waren blij dat hun correspondent op tijd terug was uit Schotland. Nu wonnen ze comfortabel.
Burgemeester Don Bijl voelt zich niet aangesproken door de provinciale discussie over herindelingen. De oude gemeenten hebben indertijd al hun besluit genomen.
De laatste tijd zingt het woord hetze door de lokale politiek. Wethouder Wim Neef spreekt van een hetze tegen hem, DBW spreekt dat tegen.
Tien jaar geleden was de herindelingsdiscussie op zijn hevigst. Wij zijn eens in het archief gedoken. Daar vonden wij min of meer dezelfde discussie van nu.
Een inwoner meldt de WWK dat de kruizen weliswaar van de omleidingsborden zijn gehaald, maar dat de Bloklaan nog steeds open is.
DBW start de campagne. Met een fors aangezet Vroeg Manifest en een beroep op de WRR opent DBW de aanval op de landelijke- en de collegepartijen.
Het CDA heeft vernomen wat gedeputeerde Moens denkt over herindelingen. Hier nog even niet, vindt het CDA. We komen nog bij van de vorige herindeling.
Els Kruijt is lijsttrekker voor de VVD bij de verkiezingen op 7 maart volgende jaar.
Het hing in de lucht. De provincie deed onderzoek naar herindelingen en wil die nu ook uitvoeren. Wijdemeren blijft tijdelijk nog even buiten schot.
Een dorpsbezoek aan 's-Graveland en Kortenhoef gaat altijd over verkeer, drempels, straatjuwelen en parkeerproblemen. Zo ook vanavond. Wethouder Wim Neef had het er druk mee.
Vanavond werd het Dorpsbezoek van het college aan Kortenhoef en 's-Graveland gehouden. Een spectaculair aantal mensen krijgt het Wijdemeren Journaal niet.
In de Gooi van gisteren staat een artikel waarin wethouder Wim Neef, lijsttrekker van het CDA, spreekt over de hetze die DBW tegen hem zou voeren.
Ruim tien jaar geleden begon de opmars van internet in Nederland. Een nostalgische terugblik.
Kunst aan de Dijk organiseert een fotowedstrijd. De winnaars krijgen een ingelijste afdruk op linnen.
De heer of mevrouw Van Minnen heeft veel last van startende vliegtuigen en reageert vanuit Hoorn.
Morgen is het weer raak. De provincie sluit de N403/Bloklaam af zonder borden te plaatsen en zonder aankondiging. Hardleers en weinig publieksvriendelijk.
Nanne Roosenschoon is gekozen tot lijsttrekker van D66 voor de verkiezingen van 7 maart volgend jaar.
Loosdrecht speelde gelijk tegen Swift. Loosdrecht was niet te spreken over de scheidsrechter. Ook bleek de gemeente geen onderhoud aan het veld te hebben gepleegd.
Door een foutje ontvingen een aantal lezers de wekelijkse Nieuwsbrief van de Wijdemeerse Webkrant twee keer.
Hilversum heeft plannen ontvouwd om het vrachtverkeer over de Diependaalselaan te weren. 's-Graveland vreest overlast.
Tijdens de algemene beschouwingen heeft het college toegezegd dat het bushokje in 's-Graveland niet gesloopt zal worden.
Op 14 december worden de plannen gepresenteerd die de projectgroep onder begeleiding van procesbegeleider Ad de Regt voor het Situs-gebied heeft gemaakt.
Het college komt dinsdag op in 's-Graveland en Kortenhoef. Wethouder Nagel licht de verkoop van Brugchelen toe. Wethouder Neef spreekt over Oudergaard.
Dorpsbelangen Wijdemeren heeft een eigen columnist met de naam Putter. Deze schreef over de bezworen crisis. DBW zond het stuk naar de WWK.
Bij de begrotingsbehandeling werd uitgebreid stilgestaan bij de fonteinen. Wethouder Yvonne Siemons gaf een opzienbarende verklaring waarom ze weg moeten.
Gisteren was het al duidelijk. De begroting is zonder enig probleem vanmiddag aangenomen met alleen de VVD tegen.
Nadat het stof over het optreden van DBL was neergedaald en er een broodje was genuttigd, begonnen gisteren de Algemene Beschouwingen.
Ankeveners kunnen na vijdtig jaar weer in het eigen dorp trouwen. De gemeente heeft De Molen aan de Loodijk aangewezen als trouwlocatie.
Fractievoorzitter Gert Zagt van DBL trok vanavond zijn motie van wantrouwen in om de positie van DBL wethouder Yvonne Siemons te beschermen.
Zoals altijd zendt Radio Wijdemeren alle raadsvergaderingen uit. Vanavond ook. Politiek in de luie stoel met een drankje en een hapje erbij.
De Stichting Kunstbezit 's-Graveland heeft de collectie uitgebreid met een schilderij van Piet van Wijngaerdt.
De VVD heeft de kernpunten van haar programma bekendgemaakt, waarmee de partij de campagne voor de verkiezingen van 7 maart in gaat.
De Stichtse Kade in Ankeveen is al twee weken gedeeltelijk in het duister gehuld. Een defect in de straatverlichting van het fietspad.
In het blad van de VNG staan interviews met AOW'ers die door blijven werken. Eén van hen is Wim Kozijn, oud-burgemeester van 's-Graveland.
Van 26 oktober tot 3 november was de Bloklaan in Loosdrecht geheel afgesloten. Voor de gemeente kwam dit onverwacht. De provincie reageerde te traag.
Wethouder Ties Hagen is nog kwader geworden na drie dagen. Wethouder Yvonne Siemons vreest dat CDA en PvdA haar aan gaan pakken.
Muziekvereniging Crescendo uit Nederhorst den Berg ontving zaterdag in De Drie Dorpen in Ankeveen de eerste erepenning van de Gemeente Wijdemeren.
's-Graveland won vandaag thuis met 1 - 0 van Abcoude.
Loosdrecht versloeg gisteren thuis De Merino's met drie tegen nul.
Jan Bakker uit Loosdrecht vindt dat het best meevalt met de paardenpoep in Loosdrecht.
Op 19 november komt Sinterklaas per boot aan in Ankeveen. Dat mogen de Ankeveense kinderen niet missen.
Er was gisteren, the day after de motie, sprake van een sterk verhoogd bezoekersaantal aan de WWK.
Voorzitter Robby Israel van de VVD Wijdemeren stelt dat de vergelijking van de politieke situatie nu met die van een jaar geleden, gemaakt door de WWK, mank gaat.
Afgelopen nacht was het crisis in het gemeentehuis van Wijdemeren. Iedereen overlegde gespannen met iedereen. Een sfeerimpressie van een crisis.
De raad van Wijdemeren behandelde gisteren een aantal brisante kwesties. De eerste explosieven werden kundig ontmanteld. De laatste ontplofte toch.
Niet alleen in Kortenhoef, maar ook in Loosdrecht blijkt NUON de afgelopen maanden geen automatische incasso gepleegd te hebben.
Gert Zagt van DBL reageert op het stuk dat vannacht geplaatst werd over de motie van wantrouwen tegen wethouder Ties Hagen.
Dorpsbelangen Loosdrecht heeft vanavond een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder Ties Hagen (PvdA). Aanleiding was de verkoop van Brugchelen aan WBV Gooi- en Omstreken.
Begroting 2006 in Beeld. Bij het Wijdemeren Journaal zit deze week een overzicht waar de gemeente in 2006 het geld gaat uitgeven.
De gemeente controleerde jachthavens op naleving van milieuwetgeving. De gemeente was heel tevreden met wat ze aantrof.
Ed Brouwer, de ombudsman van de Gooi- en Eemlander, schreef een stuk over de NUON perikelen in de krant van vandaag.
Op 21 november houdt het OCW een ledenvergadering in Nederhorst den Berg en vormt zich dan om van een federatie naar een vereniging.
Lijsttrekker voor Dorpsbelangen Wijdemeren is René Voigt geworden. Oud-wethouder Co de Kloet maakte, na vele jaren, plaats voor hem en staat nu op plaats zeven.
De Ombudsman van de Gooi- en Eemlander kreeg in april van dit jaar een noodkreet van een Loosdrechter. Hij wilde NUON betalen, maar kon niet.
De Curtevenne Stichting zond een brief aan college en raad om de voorgenomen sloop van het bushokje aan de Leeuwenlaan te voorkomen.
Eigenaar Fortis heeft een huurovereenkomst afgesloten met Ottenhome voor het seizoen 2006.
Kunstenaarsgroep Gooi en Vechtstreek exposeert en verkoopt in de Oude School op 11, 12 en 13 november.
NUON schenkt de kosten van de afgelopen maanden aan Karin van Hoorn. Maar haar termijnbedrag is nu acht maanden lang verdubbeld. Een sigaar uit eigen doos?
De PvdA heeft in haar ledenvergadering op 31 oktober de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart vastgesteld.
NUON meldt dat 487 huishoudens achterstand in de betaling hebben opgelopen vanwege de fout in de automatische incasso.
Het NUON verhaal loopt nog steeds door. Wij krijgen nog steeds meldingen van lezers die erachter zijn gekomen dat zij de afgelopen maanden niet betaald hebben.
Op de Van Harinxma Thoe Slootenbank op de Leeuwenlaan staan maar twee in plaats van drie gemeentewapens. Wouter Peters gaf het antwoord.

Oktober 2005

Dorpsbelangen Wijdemeren vraagt de raad donderdag om een interpellatie over de gronden aan de Zuidsingel en de eventuele rol van wethouder Wim Neef daarin.
Op 15 november komt het college van B&W op bezoek in de Dobber in Kortenhoef. De Dorpsavond voor Kortenhoef en 's-Graveland.
Van 16 tot en met 18 november gaat de gemeente bomen rooien op de Oud-Loosdrechtsedijk. Het verkeer heeft dan maar 1 rijbaan.
Al jaren wordt er in Loosdrecht geklaagd over de paardenpoep die op de openbare weg achterbljft nadat ruiters, op weg naar de hei, gepasseerd zijn.
Op zondag sturen wij de Nieuwsbrief uit met de samenvatting van het nieuws van de afgelopen week. En weer meldden zich "NUON-wanbetalers".
Voorland bezorgde 's-Graveland vandaag een 3 -2 nederlaag tijdens de uitwedstrijd in Amsterdam.
Loosdrecht hield manmoedig stand tegen koploper DVVA, maar moest toch het onderspit delven met 2-1.
Gert Zagt van DBL reageerde op het artikel over Brugchelen. DBL had al eerder, voor DBW, schriftelijke vragen aan het college gesteld.
Toneelgroep Poefff uit Nederhorst den Berg gaat drie avonden en een middag De Sprookjesacademie spelen in De Dobber in Kortenhoef.
In het Gooi zijn de discussies over herindelingen weer losgebarsten. De Gooi en Eemlander hield afgelopen week een poll. 66 procent ziet er niets in, 33 procent wel.
De euforie over de verkoop van Brugchelen aan Gooi- en Omstreken is verdwenen. De raad gaat kritische vragen stellen aan het college.
Er zijn te weinig vrijwilligers voor Amnesty International in 's-Graveland. De afdeling sluit zich daarom aan bij Hilversum.
Douwe van Essen zond een reactie naar aanleiding van de publicatie in de WieWatWaar waarin CDA-bestuurslid Henk Stuyver zijn hart luchtte.
Auxilium gaat Huize Brugchelen gebruiken voor de huisvesting van bewoners van Gooiers Erf en huurt daarvoor van WBV Gooi- en Omstreken. Als de verkoop door gaat.
De gemeente Wijdemeren bereidt de sloop van de tien half afgebouwde Najade-appartementen voor. De kosten van de sloop komen voor rekening van de gemeente.
Op de Zuidsingel bij de Antoniusschool wordt het ingestelde parkeerverbod stelselmatig genegeerd. De familie Van der Laan vindt het een gevaarlijke situatie.
Dorpsbelangen Wijdemeren vraagt een interpellatie aan over de verkoop van Brugchelen en Westerveld. Die komt komende donderdag in de raad.
Voor de tweede keer vernietigde de Raad van State een milieuvergunning van Wijdemeren voor paardencentrum Club Cercle Hippique.
Stichting Kunst aan de Dijk uit Kortenhoef organiseert een extra tentoonstelling. Kunstenaars uit Wijdemeren wordt gevraagd om deel te nemen.
Afgelopen dinsdag werd de Klaverblad Award uitgereikt tijdens de Dag van Ondernemend Gooi- en Eemland. Kwekerij Andromeda uit Loosdrecht won de prijs.
In de Wie Wat Waar van gisteren legt Herman Stuijver een heftige interne discussie binnen het CDA Wijdemeren bloot. De kop luidt: "CDA dreigt asociale partij te worden."
In heel Wijdemeren zijn er op veel plekken grote monumenten, maar ook onopvallende pareltjes. Kleine monumentjes met een eigen geschiedenis.
In de Wie Wat Waar schreef Joop Glijn een voorpagina-artikel over het voornemen van het college om het gebouwtje en de bank aan de Leeuwenlaan te slopen.
De Loosdrechtse Button op de homepage van de gemeentelijke website is tijdelijk. Er was een technisch probleem met het digitale loket.
Het artikel over de betalingsachterstanden, die door niet automatisch incasseren door NUON ontstaan, heeft alleen al vandaag tot een aantal reacties geleid.
De Bergse Speeltuin Vereniging hield het niet vol om de intocht van Sinterklaas te organiseren. De Stichting Recreatie Overmeer neemt die taak over.
De Algemene Woningbouwvereniging Loosdrecht wilde Brugchelen en Westerveld samen kopen. Het college besloot alleen Brugchelen te verkopen aan Gooi en Omstreken.
Gisteren schreven wij over de gemeentelijke website en de opvallende aandacht die op die website geschonken wordt aan het Dorpscentrum Loosdrecht. Wethouder Wim Neef reageert daar op.
Trouwen in 's-Graveland kan niet meer, want Westerveld is niet meer. Daarom kan er meer en vaker getrouwd worden in Eikenrode en Sypesteyn in Loosdrecht.
Het blijkt dat NUON sinds de jaarafrekening bij een aantal klanten geen gebruik heeft gemaakt van de automatische incasso. Tip: Kijk even of dat bij u ook gebeurd is!
Wie op de gemeentelijke website kijkt ziet daar een enorme button. Dorpscentrum Oud-Loosdrecht staat erop. Onder die button staat het dossier.
Op zaterdag 22 oktober 2005 vond de bekerwedstrijd Benschop - 's-Graveland plaats. ´s-Graveland won na strafschoppen.
De gemeente Wijdemeren heeft een verklaring van geen bezwaar aangevraagd bij de provincie voor de bouw van het nieuwe Oudergaard, Veenstaete.
D66 neemt al min of meer afscheid van haar fractievoorzitter Felix Flameling. en bedankt hem voor de inzet in de afgelopen jaren.
Ieder jaar organiseert het Ondernemerscollectief Wijdemeren een bedrijvenmorgen. Vanochtend werd de watersportsector in Loosdrecht bezocht.
In Loosdrecht is een handtekeningenactie gestart tegen het Fortis-plan met de oeverlijnverplaatsing. Een poging om DBL op andere gedachten te brengen.
Twee projectontwikkelaars, die Brugchelen hadden willen kopen, hebben ernstige kritiek op de gemeente Wijdemeren. Wethouder Ties Hagen vindt dat onterecht.
Per dag lezen tussen de driehonderd en vierhonderd bezoekers de Wijdemeerse Webkrant. Wij willen graag weten hoe u ons leest.
De zorginstellingen in Loosdrecht hebben na een onderzoek het kwaliteitskeurmerk ISO 9001-2000 ontvangen.
De ijsclubs houden hun jaarvergaderingen en hopen op ijs in de komende winter. Ankeveen kwam vrijdag bijeen, Kortenhoef doet dat op 18 november.
Tussen de gemeente en de G en E is een communicatieve kortsluiting ontstaan en weer opgelost. Grote bedrijven zijn wel welkom in Wijdemeren.
Op 7 maart kunt u zelf kiezen of u gaat stemmen. Dat kon al. Maar u kunt nu ook kiezen waar u gaat stemmen. En dat is nieuw!
Een dertigjarige vrouw uit 's-Graveland moet 21 duizend euro bijstandsfraude terugbetalen.
In reactie op het CDA verkiezingsprogramma zond Hans Schouten uit Ankeveen zijn twijfel aan sociale woningbouw.
's-Graveland werd vandaag met 0-1 geklopt door het bezoekende RKDES.
De goals vlogen om de oren in de wedstrijd Loosdrecht - Roda 46. Loosdrecht won met 6 - 4.
Drie galeries in 's-Graveland werken samen. Van vrijdag 21 oktober tot en met 13 november exposeren zij in een samenwerking.
Als eerste partij komt het CDA naar buiten met haar verkiezingsprogramma. De opmaat naar de verkiezingen op 7 maart.
Tijdens de commissievergadering van 5 oktober werd het logo van Loosdrecht Leeft! gepresenteerd. Loosdrecht Leeft! moet Loosdrecht aantrekkelijker maken.
Ankeveen schijnt weer afgesloten te zijn. Francis de Kwant wil heel graag weten waar dat dan wel mag zijn.
In een persbericht verklaart het college dat het bouwplan aan de Voorstraat in Nederhorst niet aan de welstand voldoet en daarom van de baan is. Ook de massale weerstand speelde een rol.
De bouwplannen aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg, zoals het college die wilde, zijn van de baan. Er komt een nieuw plan.
Kees Bosdijk, raadslid voor de PvdA, feliciteert het college, waarvan zijn fractie deel uit maakt, met de verkoop van Brugchelen.
Verzorgingshuis Brugchelen in 's-Graveland is verkocht aan de woningbouwvereniging. De bewoners mogen blijven tot Veenstaete klaar is.
Er komt voor en achter de schermen beweging in de politieke partijen. Evenals in 2001 leggen wij een dossier aan van de campagne.
De gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart volgend jaar beginnen hun schaduwen vooruit te werpen. Felix Flameling (D66) kondigt aan te stoppen.
166 bewoners van recreatiewoningen hebben een verzoek gedaan om bewoning te gedogen. Over 4 maanden horen zij de uitslag.
Ondanks de aanvankelijke voorsprong verloor 's-Graveland toch met 3-1 van Legmeervogels.
Bijna had Loosdrecht met 1 doelpunt gewonnen van Woudenberg. In de laatste minuut ging het mis. Toch gelijk, 1-1.
Eergisteren werd in Kortenhoef het eerste schoolschaaktoernooi in Wijdemeren gehouden.
In juni werd een handtekeningenactie gehouden voor behoud van het speelveld aan de Laan van Eikenrode. Met succes!
Jules Kieft uit Loosdrecht valt Dick Koster bij in zijn kritiek op uitspraken die gedaan werden tijdens de OKL-Politiek avond.
De familie Six wil bouwen aan de Oude Meentweg. Dus maakt de familie 't Hoen bezwaar. Gisteren was het voorstel om te laten bouwen in de commissie.
Vanavond werd er zeer lang gesproken over het Fortis- Dorpscentrumplan. De oppositie is tegen, de coalitiepartijen DBL en PvdA twijfelen. Geen gelopen race.
De Tweede Kamer laat onderzoek doen naar vliegtuighinder. Gisteren werden enkele Kortenhoevers ondervraagd.
Het heeft even geduurd, maar vanmorgen lag dan toch de editie Hilversum en Plassengebied op de deurmat. Met nieuws uit Wijdemeren.
Ankeveen is geen 's-Graveland. Ankeveen is Ankeveen. In de sociale structuurvisie van Wijdemeren bestaat Ankeveen niet. In Ankeveen zijn ze daardoor van de kaart. Ankeveen wil op de kaart.
Ook in Ankeveen is een handtekeningenactie gestart voor het behoud van de bibliobus.
Na het zuur komt het zoet. Ook in Wijdemeren. De begroting ziet er beter uit dan in voorgaande jaren. De OZB en de afvalstoffenheffing gaan omlaag.
Op 10 oktober bereidt Dorpsbelangen Loosdrecht zich voor op de gemeenteraad van deze maand. U bent welkom.
Dick Koster uit Kortenhoef stoort zich aan de uitpraken die werden gedaan tijdens de discussieavond van de OKL met de politiek.
De Gooi- en Eemlander probeert dichter bij de lezer te komen. Vooralsnog levert dat alleen nog verwarring op. In Eemnes weten ze alles over Wijdemeren.
Vanavond sprak de Ondernemerskring Loosdrecht (OKL) in Ottenhome met de Wijdemeerse politiek. Er waren circa vijftig aanwezigen.
Van kwart over zeven tot half negen zat het zuidelijke deel van Kortenhoef zonder stroom.
's-Graveland moest het onderspit delven tegen koploper VVA/Spartaan met 1-4.
Loosdrecht kreeg gisteren een flinke tik op de vingers van Benschop. Er werd met 4-0 verloren.
De vergaderdata voor 2006 van de gemeenteraad zijn bekend. Tot de verkiezingen van 7 maart de huidige raad. Na de verkiezingen, vanaf 23 april, een nieuwe.
Edward Smallenburg uit Kortenhoef oppert een idee om gebruik te maken van het nieuwe zorgstelsel, waarbij de gemeente een hoofdrol speelt.

September 2005

Op 3 oktober organiseert de Ondernemerskring Loosdrecht, OKL, een avond in Ottenhome, waar ondernemers met de lokale politiek kunnen debatteren.
Het leek stil rond het conflict tussen de familie Six en oud-VVD wethouder Dick 't Hoen. Vandaag verloor de gemeente voor de Raad van State.
De jeugdschrijver Hans Hagen uit Kortenhoef bezoekt de basisscholen in Ankeveen en Kortenhoef.
Yvon Davis van SBS Radio Melbourne maakte een item over het palingroken in Kortenhoef voor de Nederlandstalige uitzendingen. Eel smoking in Kortenhoef.
Twee woningen, die uit de architectuurstroming van de Amsterdamse School stammen, zijn gered van de sloop. Zij worden gerestaureerd en uitgebreid.
Onder de kop "Esther reageert!!!" zond CDA raadslid Esther Luijer haar reactie op het persbericht van de VVD.
Vandaag keken wij even op teletext van RTVNH. Daar vonden wij een wel zeer ruime interpretatie van het begrip "sportnieuws".
Gisterenochtend om half vijf brandden twee leegstaande woningen bij het ponyweitje af.
Fred Beijdorff uit Kortenhoef reageert op de door de gemeente vastgestelde lage betalingsmoraal van de Wijdemeerders.
De VVD is voor goede huisvesting van de 's-Gravelandse verenigingen, maar niet ten koste van andere Wijdemeerse clubs.
De VVD-raadsleden Ernst Kasteleijn en Els Kruijt deden vandaag samen mee aan een old-timer rally. 10 km voor de finish gaf de oude Volvo het echter op.
Casper Keller uit Ankeveen is niet blij met de heringedeelde gemeente Wijdemeren.
ZSGO werd door het uit spelende 's-Graveland verslagen met 1 tegen 2 doelpunten.
Loosdrecht won gisteren weer uit met 2-3 van CSW en put daar nieuwe energie uit.
De PvdA hervat in het nieuwe seizoen het politieke handwerk en de contacten met de burger. Het spreekuur begint weer.
In de nota Geef economie de Ruimte legt de gemeente haar visie neer op de economische ontwikkelingen in Wijdemeren.
Morgen kunt u oude automobielen bewonderen. Er start een rally op de Oud-Loosdrechtsedijk. Auto's van minimaal 25 jaar oud.
Burgemeester Don Bijl is trots op zijn nieuwe ambtsketen. D66 heeft een nieuwe fractieassistent, Joost Boermans.
Voorafgaand aan de raad had zich gisteren een menigte mensen voor Rading 1 verzameld met spandoeken. Zelfs een rolstoelbus voerde publiek aan.
Het college wil een wijziging van het streekplan bij de provincie aangevragen om de oeverlijn van de Loosdrechtse Plassen te kunnen verplaatsen.
De muziekverenigingen, de konijnen en de duiven van Kortenhoef krijgen een nieuw onderkomen. Wethouder Bert Nagel wist daar wat couleur locale aan toe te voegen.
Na flink puzzelen en overleggen is het college eruit. Er ligt een voorstel voor de huur van de sporthallen. De huren blijven de komende vijf jaar ongewijzigd.
De politie Gooi- en Vechtstreek krijgt een feest en kerstgeschenken. Het overeengekomen aantal bonnen is in 2004 geschreven. Een bonus is de beloning.
In de raadsvergadering vanavond gaat raadslid Henk de Kloet van DBW voorstellen om Huize Brugchelen langer open te houden.
Het college stelt de raad voor om 430 duizend euro te investeren in onderhoud aan schoolgebouwen.
De Sociale Structuurvisie heeft aangezet tot nadenken. Het college stelt nu voor om toch niet te bezuinigen op welzijnsvoorzieningen.
Cor Lam begrijpt de commotie over de bibliobus in Nederhorst den Berg. Maar, stelt hij, Oud-Loosdrechts staat ook droog wat boeken betreft.
Jim de Groot uit Nederhorst bood vanmiddag 600 handtekeningen aan voor het behoud van de bibliobus. Er ontstond een heftige discussie.
Simone Stevens schrijft vandaag in de Gooi over de bewoners van Brugchelen die fors in de knel komen door de noodzaak vaak te verhuizen.
Het bedrijventerrein De Boomgaard aan de Loodijk in Ankeveen wordt in de schijnwerpers gezet in een bijlage bij de Gooi- en Eemlander.
Op 29 september organiseert de gemeente een dorpsavond voor Muyeveld, Boomhoek en Breukeleveen in het gemeentehuis aan de Rading 1.
Het Plassenschap Loosdrecht en Omstreken verkeert in zwaar financieel weer. Splitsen of opheffen, dat lijken de mogelijkheden.
De gemeente moppert wel op de belastingbetaler, maar de taxaties voor de OZB kloppen ook niet, vindt,Celia Jansen uit Kortenhoef.
's-Graveland begon goed dit seizoen, maar wist dat vandaag tegen RKAVIC niet vast te houden.
Loosdrecht ging gisteren onderuit. Argon versloeg Loosdrecht met 3 doelpunten tegen en één voor.
Het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg wordt mogelijk gesloopt en vervangen door een nieuwe horecagelegenheid in combinatie met appartementen.
Een extern bureau schreef een Sociale Structuurvisie voor Wijdemeren. Vanuit het verenigingsleven was veel belangstelling. Er gaapt een gat van 190.000 euro.
Op 20 oktober organiseert het Ondernemerscollectief Wijdemeren (OCW) weer een bedrijvendag. De politiek is uitgenodigd.
Het artikel leges van de (ijs)baan vereist nuancering. Alexander Meijer van de gemeente geeft die.
Vorige week werd uit de tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn een bronzen beeld gestolen.
Gisteravond kwam er een einde aan de stilte rondom het ‘Plutoterrein' in 's-Graveland. Eindelijk werd er een nieuw bouwplan gepresenteerd.
Het persbericht van de gemeente over de slechte belastingmoraal van de Wijdemeerders schoot Douwe van Essen in het verkeerde keelgat.
De directeur van zorgcentrum Oudergaard in Kortenhoef is per 8 september ontslagen.
Gemeentesecretaris Ria van Rhijn verlaat Wijdemeren. Zij gaat vanaf 1 januari haar herindelingservaring gebruiken in Teylingen.
De inhaalslag van de gemeente om achterstallige OZB te innen heeft succes. 2,4 miljoen euro werd er opgehaald. Maar men is niet tevreden.
Om twaalf uur vanmiddag kregen de eerste bewoners van nieuwbouwwijk La Traviata aan de Zuidsingel in Kortenhoef de sleutel.
Het college van B&W vindt dat ook de ijsclubs vergunningen-leges moeten betalen voor het houden van evenementen. De raad houdt dat tegen.
Andromeda Decoratie-groenkwekerij uit Nieuw-Loosdrecht is genomineerd voor een Klaverblad Award.
Zodra de temperatuur hoger is dan 25 graden is de Nieuweweg naar De Strook één-richtingverkeer. U raadt het al, het wordt weer kouder, dus..
Vrijwilligers, die daarvoor opgeleid zijn, gaan op huisbezoek bij de Wijdemeerse 75-plussers. Zij kregen vandaag hun certificaat.
De natte zomer maakte het de deelnemers aan de plantenkweekwedstrijd van Floralia niet gemakkelijk. Toch was de wedstrijd een succes.
Loosdrecht had het niet gemakkelijk tegen Nieuwland, maar won uiteindelijk met 1-2.
In Nieuwendam versloeg 's-Graveland de, door vertrokken spelers, gehavende selectie van de gastheren met 2-4.
Vandaag werd de jaarlijkse rijtuigendag in Kortenhoef gehouden. De deelnemers maakten een rondje Wijdemeren.
Hieronder een fotoreportage over het zojuist gerestaureerde Huis Trompenburgh.
Vandaag was het monumentendag. Alle kerken hielden open huis. Maar ook de gerestaureerde Trompenburgh.
Komende woensdag start de oplevering van de woningen in fase zeven aan de Zuidsingel in Kortenhoef. La Traviata, zoals het wijkje heet, wordt bewoond.
Maandagavond organiseert de fractie van Dorpsbelangen Loosdrecht een informatieavond in restaurant Heineke.
Op 27 mei was er een dorpsbezoek van het college aan Ankeveen. Jaap Beemsterboer vroeg toen om alle verwijzingen naar 's-Graveland te verwijderen.
Jaap Beemsterboer ontmoette in Kingston, Canada, Jan Maas uit Ankeveen. Jan had een nieuwtje voor Jaap, in Canada gelezen in de WWK.
De Strook werd dit jaar verkozen tot het op twee na schoonste strand in Nederland. Vorig jaar werd De Strook eerste in deze jaarlijkse verkiezing.
Directeur Truusje Besouw van de Loosdrechtse bibliotheek vindt de onrust over het verdwijnen van de bibliobus niet terecht. Er komt een beter alternatief terug.
Projectontwikkelaar Situs onderneemt nog geen actie op het feit dat de projectgroep voor het Dorpscentrum zonder Situs verder gaat.
Volgend jaar september bestaat de Ankeveense muziekvereniging De Vriendschapskring honderd jaar. Er komt een groot feest.
Eergisteren schreven wij dat in Nederhorst den Berg morgen, overmorgen en zondag de Open NL Kampioenschappen Sharpie gehouden worden. Wat is een Sharpie?
Adriaan Doets uit Loosdrecht vroeg de bestuurders uit de regio of konijnen uit het Oosten paren met konijnen uit het Westen dankzij de dure ecoducten.
Het vreedzame overleg over het Dorpscentrum Loosdrecht vertoont een flinke barst. Projectontwikkelaar Situs doet niet mee.
De Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) gaat de visstand in de plassen onderzoeken in verband met de Europese Kaderrichtlijn Water.
In Katwijk zit de familie Guijt nog na te genieten van het NK Palingroken in Kortenhoef. Zij reageerden.
In Nederhorst den Berg is een handtekeningenactie gestart voor het behoud van de Bibliobus. De gemeente wil de bus opheffen.
De Rabo Bank geeft geld aan De Spot. NK Sharpie op Spiegelplas. Monumentendag in Nederhorst.
D66 fractievoorzitter Felix Flameling is op vakantie in Curacao. Hij nam even poolshoogte in de WWK en groet u allen.
Burgemeester Don Bijl en wethouder Yvonne Siemons gaan vrijdag met de Bergse jeugd praten. Onderwerp van de avond is de overlast en wat daar tegen gedaan kan worden.
Vandaag werd voor het eerst na de zomer weer het actualiteitenprogramma van Radio Wijdemeren uitgezonden. Met een nieuwe bemanning.
Met moeite won 's-Graveland vandaag van Baarn met 1-0. De goal was van Nunu Alexandre.
Loosdrecht won eenvoudig van CJVV met 4-0. Drie keer Julian Bonaparte em 1 keer Johan Krottje.
Dinsdag begint het politieke handwerk in de gemeenteraad weer. Donderdag wordt besloten of de ijsclubs leges moeten betalen voor een vergunning.
De 's-Gravelandse schaakverengiging start op 8 september met het nieuwe seizoen in De Matrijs aan de Julianaweg in Kortenhoef.
Na het geslaagde NK Palingroken werd, zoals al vele jaren, vanavond ook een geslaagde gondelvaart van de Stichting Blok gehouden.
Palingroker Leon van den Hoek uit Zierikzee won vanmiddag het NK Palingroken in Kortenhoef. Hij werd op de hielen gezeten door rokers uit Urk, Katwijk en Hilversum.
De Loosdrechtse bibliotheek moet een functie binnen heel Wijdemeren krijgen. Dat wordt door B en W voorgesteld aan de raad.
Volgende week donderdag wordt in De Dobber in Kortenhoef de eindstrijd gestreden om de mooiste planten van Vereniging Floralia.
Vanwege het mooie weer heeft Maarssen het verkeer naar De Strook éénrichtingverkeer gemaakt.
Het najaar en de winter staan weer voor de deur. Dus tijd voor cursussen, muziek en workshops in Cultureel Centrum De Spot in Nederhorst.
Bob Paulich, voormalig presentator van Wijdemeren Actueel Live, begint een nieuwe fastfoodketen onder de naam Komma.

Augustus 2005

De Provincie Utrecht maakt bekend dat er in Loenen aan de weg en aan de Vecht gewerkt wordt. Ook Wijdemeerders kunnen dat gaan merken.
Zorgcentrum De Beukenhof in Nieuw-Loosdrecht opent dinsdag een theatertje voor de bewoners en voor het publiek.
Ook landgoed Trompenburgh is open tijdens de Landelijke Monumentendag.
Oud-burgemeester Wim Kozijn van 's-Graveland wordt morgen waarnemend burgemeester in zijn voormalige woonplaats Driebergen.
Op 10 september wordt de landelijke Monumentendag 2005 gehouden. Dit jaar is het thema Religieus Erfgoed.
Het college van B en W wil de horecafunctie op de plaats van het Spieghelhuys in Nederhorst behouden. Sluiting is een verlies voor het dorp vinden B en W.
De afsluiting van het Ankeveensepad is sommigen een doorn in het oog. Afgelopen weekend trok een flinke auto de hele boel kapot en uit de grond. Ook werd de zaag gehanteerd.
De gemeente Wijdemeren heeft een grote inhaalslag gemaakt op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu vindt de toezichthouder van VROM.
Loosdrecht hield moedig stand tegen Nijenrodes, maar ging uiteindelijk toch onderuit met 3 tegen 2.
De politierechter heeft het illegale casino De Hollandsche Club uit Loosdrecht een boete van € 8000 plus € 8000 voorwaardelijk opgelegd.
Het college van B en W gaat de raad voorstellen om de gemeentewerf van Nederhorst den Berg te verbouwen tot brandweerkazerne.
Voor de verenigingen, die al jaren aan De Kwakel in Kortenhoef in wrakke gebouwen zitten, gloort er hoop. Begin 2006 wordt er waarschijnlijk begonnen met nieuwbouw.
In het schaakspel over het verdiepingenplan heeft het college een nieuwe zet op het bord gedaan. Een deskundigenplatform gaat het college terzijde staan bij verbetering van de zwemwaterkwaliteit.
Op 11 september organiseert de SFG de jaarlijkse rijtuigendag in Kortenhoef.
Op de website van De Telegraaf kunt u stemmen. U kunt uw stem uitbrengen op het mooiste kasteel, waaronder Kasteel Nederhorst.
Na vijf jaren van steggelen en procederen was het dan eindelijk zover: het illegaal gebouwde zomerhuis aan de Kromme Rade in Kortenhoef werd vandaag gedemonteerd.
Cor Lam uit Loosdrecht vindt het prima dat er gecontroleerd is door de politie. Bij de plek en de afgestelde snelheid zet hij echter vraagtekens.
Vanochtend is de gemeente begonnen met de sloop van de illegale zomerwoning aan de Kromme Rade. Aan de sloop ging een jarenlange juridische strijd vooraf.
Cor de Groot, de exploitant van het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg, sprak met Simone Stevens over de problemen met zijn etablissement. Zij doet verslag in de Gooi.
Dominee Pieter van Walbeek, van de hervormde gemeente in Ankeveen, organiseert ieder jaar avonden over theologische en filosofische onderwerpen. Zo ook dit seizoen.
De vandalen moeten gewoon in de kraag gevat worden, i.p.v. een gesprek met ze aan te gaan, vindt Robby Israel uit Kortenhoef. Hij reageert op de vernielingen in Nederhorst.
Boerengolf wordt populair. Op 2 september slaat burgemeester Don Bijl de eerste bal bij Herberg Boerderij-ijs in Oud-Loosdrecht.
Naar schatting 10.000 bezoekers kwamen zaterdag op de gondelvaart af. Zij trotseerden een kille noordwesterwind, maar de sfeer was goed.
Zaterdag wonnen Marcel Doorgeest bij de mannen en Bibian Mentel bij de dames de wakeboardcup van Waterskischool Loosdrecht.
Afgelopen vrijdag hield de politie een alcoholcontrole op de Loosdrechtse Plassen. Er werd één schipper met teveel alcohol aangetroffen.
De eerste serieuze wedstrijd van het seizoen werd door Loosdrecht met 4-1 gewonnen van Eemnes.
Ybert van der Kraats, de directeur van zorgcentrum Oudergaard in Kortenhoef, is door de raad van toezicht van Auxilium op non-actief gezet. Er volgt een onderzoek.
Hotel Partycentrum 't Spieghelhuys in Nederhorst den Berg is dicht. De problemen begonnen toen de gemeente verbood de hotelkamers te gebruiken.
De VVV Loosdrecht hoopt dat de gondelvaart zaterdag wat goed zal maken van de tot nu toe verregende zomer. Er wordt grote drukte verwacht.
De Wijdemeerse ondernemers willen een eind aan de toeristenbelasting. Ook vragen zij om een samenhangend beleid op het gebied van recreatie.
Aan de historie van het Dorpscentrum Loosdrecht wordt op 29 augustus een nieuw hoofdstuk toegevoegd. De projectgroep onder leiding van Ad de Regt komt voor het eerst bijeen.
Van 31-8 tot en met 2-9 moet het verkeer tussen Loosdrecht en Hollandse Rading omrijden over de Diependaalselaan. De weg wordt geasfalteerd.
De Bergse jeugd verveelt zich te pletter en richt daarom vernielingen aan bij het cultureel centrum De Spot. Willie Das maakte er foto's van
Op 18 januari 2003 deed de politie een inval in Sociëteit De Hollandsche Club in Loosdrecht op het vermoeden van illegale gokpraktijken. Gisteren kwam de zaak pas voor de rechter.
Een maand geleden gaf wethouder Wim Neef een interview aan de WieWatWaar. Ex-wethouder Co de Kloet was het oneens met de inhoud en vroeg het college om rectificatie.
Marleen Madlener vond op de zolder van haar ouderlijk huis twee portretten van Mondriaan. Zij zijn in het Mondriaanhuis te bewonderen.
De bouw van tien appartementen, het Najade-plan, aan de Oud-Loosdrechtsedijk strandde. De gemeente wil de casco's slopen. Er is nu een aangepaste bouwaanvraag ingediend.
In Wijdemeren is de afgelopen jaren vaak over planschade gedebatteerd. De gemeente krijgt nu steun van Minister Dekker over beperking van planschadeclaims.
Feest bij de Ondernemerskring Loosdrecht. De Kring krijgt voor het 50-jarig jubileum € 227 subsidie van Wijdemeren.
Op 20 augustus komen de liefhebbers van wakeboarden in Loosdrecht aan hun trekken bij de Waterskiclub Loosdrecht, er kan een cup met een lange naam gewonnen worden.
In 2001 kwamen twee fysiotherapeuten in Loosdrecht met het idee voor een golfbaan. Het idee werd overgenomen door GMG. Die ziet er echter geen brood meer in.
Loosdrecht is weer begonnen met voetballen. De eerste oefenwedstrijd tegen Hoevelaken werd gewonnen.
In het Knorr-gebouw, nu gemeentehuis, zit naast het ambtenarenapparaat ook nog een laboratorium van Knorr. Die ruimte komt bij het gemeentehuis.
In Wijdemeren Informeren stond vandaag de in mei aangekondigde bouwaanvraag voor de bouw van een tijdelijk woonzorggebouw aan De Kwakel 32 in Kortenhoef.
Vanwege de oppervlakte en het vele water kent Wijdemeren een aantal uithoeken zoals Breukeleveen. Het is nu wel te vinden in het nieuwe telefoonboek.
Robert Arnoldy doet mee aan een wedstrijd om iets ludieks te doen met het logo van Talpa, de nieuwe zender van John de Mol. Hij staat nr. 10.
Het Nederlands Kampioenschap Palingroken wordt gehouden op 3 september in Kortenhoef.
In de NRC van gisteren stond een artikel over de stijgende populariteit van lokale nieuwssites. Dorpsnieuws op wereldmedium.
Al 25 seizoenen lang biedt de Stichting Kursusprojekt Loosdrecht met succes cursussen en workshops aan. Per seizoen maken 1100 mensen er gebruik van.
Een Italiaan, die een dure sloep in Loosdrecht had gestolen, werd door de sluiswachter van de Mijndense sluis wel in, maar niet uit gelaten.
Koos de Vries uit Hilversum is verwonderd over het feit dat in de aankondiging van een nieuw bestemmingsplan de ruimte voor het golfterrein uitgesloten is van dat plan.
Onlangs schreven wij dat de camping Licht en Lucht, nabij Zonnestraal in Hilversum, 75 jaar bestond. Dat inspireerde Ger Atsma tot onderstaande ingezonden brief.

Juli 2005

De lokale radio krijgt in principe geld van het rijk via de gemeente. Sommige gemeenten houden het echter in hun zak. Wijdemeren niet.
Zes sterk verouderde bestemmingsplannen in het gebied langs de Oud-Loosdrechtsedijk worden vervangen door één nieuw plan.
Omdat de gemeente in geldnood zit, wordt de kinderinloop in Kortenhoef gestopt. Het vrijkomende geld wordt gebruikt voor meer jeugdwerk in Nederhorst den Berg.
In tegenstelling tot wat er in het bericht over de glasvezel van Casema in Wijdemeren stond, is het wel mogelijk om meerdere televisies aan te sluiten met KPN digitale televisie.
De Nederlander wordt door het kabinet gedwongen om te kiezen. Uit een enquête blijkt dat de Nederlander dat helemaal niet wil.
Zaterdag wordt voor de zesde keer in Oud-Loosdrecht Dammen op de Dijk georganiseerd, een evenement waarbij sneldammen wordt beoefend.
Eindelijk gaat Casema ook in Wijdemeren het kabelnet moderniseren. De kabel wordt in heel Wijdemeren vervangen door glasvezel.
In Loosdrecht werd gisteren de zesde sloepentocht gehouden. In de Gooi staat vandaag een verslag.
Het Wijdemeren Journaal meldt dat het Rijksmuseum mogelijk een dependance in Trompenburgh zal openen.
Vanavond bevatte NOVA, het nieuwsachtergrondprogramma van NPS en Vara, een item over de verdwenen miljoenen. De foto's in het item waren van onze fotograaf Douwe van Essen.
Het NOS Journaal had het gisteren over René van de B., RTVNH noemde hem voluit René van de Berg, toen zij het hadden over de voormalig directeur van het Hilversum Open tennistoernooi. Hij heeft een probleem.
Op 23 mei 2002 werd het voetgangerspontje tegenover Schaep en Burgh, het hoofdkantoor van Natuurmonumenten, in gebruik genomen. Het kende nogal wat tekortkomingen. Nu is het weer uit de vaart genomen.
In een interview in de WieWatWaar zegt wethouder Wim Neef dat ex-wethouder Co de Kloet de gemeente aan handen en voeten bond met het contract over de Voorstraat. Deze ontkent dat en wil rectificatie.
In de WieWatWaar van vandaag staat een uitgebreid interview met wethouder Wim Neef. Hij gaat na de verkiezingen in maart door in het gemeentebestuur.
Niet langer de gemeenteraad, maar het college van B en W gaat vanaf 1 september over verzoeken om planschade besluiten. Planschade kan vanaf die datum nog tot maximaal vijf jaar na het ontstaan gevraagd worden.
130 Kortenhoevers leverden handtekeningen in bij de gemeente onder een oproep om iets tegen de "vossenplaag" te ondernemen. De gemeente kan er echter weinig tegen doen.
In een persbericht (annex advertentie) biedt de gemeente Wijdemeren het voormalige politiebureau aan het Lindeplein in Nieuw-Loosdrecht te huur aan.
In 1996 claimde Hilversum, daartoe aangezet door het kabinet, de gemeenten 's-Graveland en Loosdrecht. Dat was de aanleiding voor de herindeling. HIlversum wil weer cenrtumgemeente worden.
De enquête over de nieuwbouw van het gemeentehuis werd afgelopen nacht om 24.00 uur afgesloten. Van de stemmers was de meerderheid tegen de keus die het gemeentebestuur maakte.
Op 18 december 2003 besloot de raad om de Meester Kreemerschool in Nederhorst niet opnieuw te bouwen, maar op te knappen. Het resultaat van dat besluit werd gisteren afgerond.
Ottenhome blijft ook in het seizoen 2006, volgend jaar, gewoon open. Dat meldt de Gooi.
Na het besluit van de raad om in het Knorr-gebouw te blijven zitten wordt in diverse media de discussie nog afgerond. Met wisselende invalshoeken.
Fortis Vastgoed is niet onder de indruk van het feit dat het college van B&W de oeverlijnverplaatsing nu niet in gang wil zetten schrijft Ed Brouwer in de Gooi.
Wijdemeren en Fortis zijn er niet uitgekomen. Afgelopen donderdag stemde de raad in met een oeverlijnverlegging op voorwaarde dat Fortis Ottenhome open houdt. Fortis heeft dat geweigerd.
In antwoord op de bijdragen van de PvdA en het CDA tijdens het debat in de raad over de lokatiekeuze voor het gemeentehuis zond ook Dorpsbelangen Wijdemeren haar bijdrage aan het debat.
Carel Ris uit Kortenhoef heeft geduld moeten hebben, maar het is hem gelukt. De Kortenhoefse vos op de digitale gevoelige plaat.
De gemeente plaatste woensdag 6 juli op het drukbezochte Vuntusstrandje een speelnet om de speelmogelijkheden voor kinderen te verbeteren.
Wijdemeren gaat telefonisch onderzoeken of de burger tevreden is met de dienstverlening van de gemeente.
De afgelopen week stond de WWK bol van de meningen over de keus voor het gemeentehuis. Nu, nadat het pleit is beslecht, is het tijd om de discussie af te ronden.
Ook de PvdA zond haar bijdrage in het debat over het gemeentehuis, opdat u zelf kunt beoordelen waarom de partij afweek van haar verkiezingsprogramma en voor Rading 1 koos.
Op 16 juli om 18.00 uur gaat Nederhorst den Berg hardlopen in de jaarlijkse Pleinloop. Er is ook aan een Jeugdloop gedacht.
Betske van Henten (CDA) vindt dat de bijdrage van het CDA aan het debat van gisteren over het gemeentehuis onjuist is weergegeven in de WWK. Zij stuurt haar letterlijke bijdrage.
Met een fax heeft Fortis Vastgoed de gemeente onder zware druk gezet. Meewerken aan de oeverlijnverplaatsing, of Fortis sluit Ottenhome. Dat was de boodschap.
In een bomvolle raadszaal werd vanavond door de overgrote meerderheid van de raad besloten om het pand Rading 1 in Hilversum te kopen en het terrein Brugchelen in 's-Graveland te verkopen.
Joop Glijn uit 's-Graveland, die in de Wie Wat Waar een uiterst kritisch stuk schreef over de besluitvorming over het definitieve gemeentehuis, zond ook een reactie naar de Wijdemeerse Webkrant.
Voorzitter Cor Koster van het CDA, reageert op de prikkelende column In De Zijlijn over de besluitvormings-procedure die gevolgd is bij de keuze voor het gemeentehuis.
Het bestuur van Dorpsbelangen Wijdemeren vraagt per brief aan de gemeenteraad om een referendum te organiseren over de keuze van het nieuwe gemeentehuis.
Piet Lam uit Loosdrecht vindt het verstandig dat gekozen is voor de aankoop van Rading 1. Nieuwbouwkosten zouden alleen maar uit de hand lopen denkt hij.
Ton van der Meer uit Kortenhoef reageert met een ingezonden bericht naar aanleiding van het stuk van Herman Stuyver in de Wie Wat Waar over de besluitvorming rond het gemeentehuis.
Felix Flameling, fractievoorzitter van D66, laat vast zien wat hij van de komende besluitvorming over de plek van het gemeentehuis vindt. Hij reageert.
Het besluit om het Knorr-gebouw te kopen en Brugchelen weer van de hand te doen heeft ons in de archieven doen duiken. Hoe liep die discussie de afgelopen jaren?
De grote wervingsactie voor brandweerlieden in 's-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen is niet het succes geworden waarop gehoopt werd. Slechts vier man komen erbij.
De plek van het nieuwe gemeentehuis houdt de gemoederen bezig. Tijd om u om uw mening te vragen.
Vanwege vakantievervanging was de RSS feed de afgelopen twee weken niet beschikbaar. Hij functioneert weer.
Het besluit om te blijven zitten in het huidige (Knorr)pand leidt tot onderstaande reactie. Een oproep om te beslissen voor een nieuw gemeentehuis in 's-Graveland.
De Nootweg in Nieuw-Loosdrecht staat aan de vooravond van een complete revitalisering. Vandaag viel het startschot met de opening van de verbouwde winkel van drogisterij Van Baaren. Met daarin ondanks andere vooruitzichten toch een volwaardig postkantoor. 
Na de sluiting van kinderdagverblijf Tom Poes zag het er een tijdje somber uit voor de ouders en kinderen in Nederhorst den Berg. Maar morgen al kan er door gezamenlijke inspanning van gemeente en "Kinderopvang De boerderij" een nieuw kinderdagverblijf worden geopend. 
Het heeft heel veel jaren van politiek gesteggel geduurd voor er een beslissing was over de bouw van het winkelcentrum De Meenthof. Nu wordt er al weer jaren getobt over opknappen of opleuken.
De gemeente Wijdemeren start een project met vrijwilligers om 75-plussers te informeren over voorzieningen en regelingen. Hiermee wil de gemeente die ouderen helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. 

Juni 2005

Het besef dat 'Het Wapen' nog steeds tot ver in de omtrek een begrip is, had de nieuwe eigenaar Hans Been snel overtuigd. Het Noorderlicht verdween en vandaag opende het nieuwe Wapen van Amsterdam, maar met de luister van weleer, haar deuren. Met een feest. 
Het kort geding van de familie Neef om de beslaglegging door ex-wethouder Torsing op een aantal stukjes grond op te heffen, heeft er uiteindelijk voor gezorgd, dat de gemeente Wijdemeren ook die laatste stukjes op maandag 27 juni j.l. aan de projectontwikkelaar kon overdragen.
Vanaf volgende week tot medio oktober worden er in opdracht van Natuurmonumenten dichtgegroeide petgaten opengegraven in de Ankeveense Polder.
Er lijken veel meer huizen te koop te staan in Ankeveen en Loosdrecht dan elders in de Gooi- en Vechtstreek. Maar schijn bedriegt: er staan gewoon veel meer borden 'te koop' dan elders, lezen wij in de Gooi- en Eemlander van vandaag. 
De verkeersdrukte op de Nieuweweg bij recreatiegebied “De Strook” is dusdanig afgenomen dat de gemeente Maarssen heeft besloten om het tijdelijk ingestelde éénrichtingsverkeer op de naastgelegen Nieuweweg op te heffen.
Ook Bert de Kloet sluit zich aan bij de velen die zich zorgen maken over de beoogde locatie van het gemeentehuis van Wijdemeren.
Volgens Dorpsbelangen Wijdemeren had eerst dit persbericht moeten verschijnen, voordat college- of raadsleden met de informatie naar buiten zouden treden. In de eerste alinea van het persbericht wordt dit indirect ook toegegeven.
Bijna 320 handtekeningen hadden Ryan Kamps en Roy van de Poel verzameld voor het behoud van hun speelveldje aan de Laan van Eikenrode. Vandaag mochten ze die overhandigen aan wethouder Yvonne Siemons in haar kamer op het gemeentehuis. Wij waren erbij.
Vandaag hadden Kees en Mieke Komen uit Kortenhoef een afspraak met burgemeester Bijl. In zijn kamer op het gemeentehuis mochten zij de handtekeningen overhandigen in het bijzijn van de pers en van ambtenaar -echt waar!- Vos.
Op 2 juli opent Kinderopvang De Boerderij in Nederhorst den Berg haar poorten.
Dat de locatie van het gemeentehuis de gemoederen bezig houdt blijkt ook weer uit deze reactie.
Duizendpoot Tineke Franssen, oprichtster, voorzitter, secretaris en fractie-assistent van Dorpsbelangen Loosdrecht heeft haar partij schriftelijk laten weten er mee op te houden.
Jan van Veldhuizen heeft na uitvoerig onderzoek vastgesteld dat Wijdemeren niet uniek is met een gemeentehuis in een andere gemeente.
René Voigt en Henk de Kloet, tweekoppige fractie van Dorpsbelangen Wijdemeren, voelen zich niet langer gebonden aan enige vorm van geheimhouding in vaak besloten vergaderingen van de gemeente Wijdemeren sinds wethouders zich daar naar willekeur aan onttrekken.
Jan van Veldhuizen spreekt zijn verbazing uit over de locatie van het gemeentehuis van Wijdemeren.
Zolang Rading 1 slechts werd gehuurd vond de gemeente Wijdemeren het geen probleem om op Hilversums grondgebied te resideren. Maar nu de kogel eenmaal door de kerk is wil men toch wel graag een grenscorrectie.
Een aantal jaren heeft de bouw van acht herenhuizen aan het Zuidereinde in 's-Graveland stilgelegen. Onlangs is men weer gestart.
Een aantal jaren heeft de bouw van acht herenhuizen aan het Zuidereinde in 's-Graveland stilgelegen. Onlangs is men weer gestart.
Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Wijdemeren heeft in een vertrouwelijk vergadering besloten het tijdelijke gemeentehuis aan de Rading 1 in Hilversum aan te kopen.
Zoals altijd op zomerse dagen loopt het verkeer rond het recreatiegebied De Strook behoorlijk vast. De gemeente Maarssen neemt dan ook maatregelen.
Zelfs een hittegolf kon rond de dertig inwoners van Nederhorst den Berg er niet van weerhouden om een thema-avond van de VVD over het bouwplan ‘voormalig gemeentehuis’ aan de Voorstraat te bezoeken. 
Martin van Toll uit Utrecht was passagier van één van de ballonnen die zondagavond in Kortenhoef voor zoveel consternatie zorgden. Hij reageert op het artikel in de WWK
Vossen bezorgen niet alleen Kortenhoef overlast en bijten huis(dieren) dood. Meer dan veertig vossen zijn er sinds maart in de Gooi- en Vechtstreek afgeschoten.
De gemeente Wijdemeren is er na vele jaren van impasse in geslaagd een nieuwe overeenkomst te sluiten met ING Vastgoed om het Plutoterrein aan het Noordereinde in 's-Graveland te bebouwen. Er gloort dus ook weer hoop voor de huisvesting van een aantal verenigingen.
Hoeveel vossen het zijn weet niemand, maar het aantal slachtoffers valt niet meer te tellen. Bewoners willen met een handtekeningenactie de gemeente Wijdemeren en Natuurmonumenten dwingen tot actie.
De kern van Kortenhoef werd weer opgeschrikt door ballonvaarders die er maar amper in slaagden de huizen te ontwijken. Één kon zelfs een  noodlanding niet meer voorkomen.
Vandalen hebben het afgelopen weekeinde het gemeentelijk beeld de Baggeraar in Nederhorst den Berg met sokkel en al omvergetrokken, zo lezen we in de Gooi- en Eemlander.
Het Zomerspektakel in Nederhorst is na meer dan 20 jaar uitgegroeid tot een evenement waar een grote stad jaloers op zou kunnen zijn.
In de reeks dorpsbezoeken is op 30 juni Oud-Loosdrecht aan de beurt. Het college van B&W bezoekt dan bedrijven in Oud-Loosdrecht en praat met de bevolking.
De VVD organiseert op 22 juni een avond in Nederhorst den Berg over de nieuwbouwplannen van de gemeente op de plek van het oude gemeentehuis aan de Voorstraat.
De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in 's-Graveland aan het Noordereind nabij de Leeuwenlaan. De gemeente vraagt om te melden als u ze ziet.
De zeven straatjuwelen, die de gemeente op de Koninginneweg in Kortenhoef heeft geplaatst, blijven de gemoederen bezig houden. Nu is er even eentje weggehaald en 1 verplaatst.
Van Loenen Milieu gaat het afval van bedrijven op de bedrijventerreinen De Rading en De Zodde collectief verzamelen. Dat spraken de Ondernemers-kring Loosdrecht, RES en Van Loenen met elkaar af.
Bouwafval van de Amsterdamse metrolijn is door aannemingsbedrijf Boomgaard uit 's-Graveland gestort op de voormalige vuilnisbelt aan de Loodijk. Justitie start een onderzoek.
Het schilderij van Hobbe Smith van de Kooibrug in Ankeveen is op een veiling door Thimo Veenman gekocht. Een foto bewijst dat het de Kooibrug in Ankeveen is.
Het hotel gedeelte van het Spieghelhuys is op last van de gemeente gesloten wegens onveiligheid. Voor de zalen en het café is tijd gegeven voor de benodigde aanpassingen.
Het burgerjaarverslag was al nieuw. Nu staat er ook een hoofdstuk over de rol van de burgemeester in. Er werden 350 kapvergunningen en 175 drank- en horecavergunningen afgegeven. En er werd 187 keer getrouwd.
Het college van B en W stelt de raad voor om de buitendienst te reorganiseren. Er komt 1 gemeentewerf in Kortenhoef en de buitendienst gaat in alle drie de kernen op dezelfde manier werken.
Op 2 juli opent Kinderopvang De Boerderij in Nederhorst den Berg haar poorten.
In de Gooi- en Eemlander woedt een discussie over een schilderij van een brug. Is het de Kooibrug, de Kattenbrug, de Graversbrug of een andere brug?
Op zaterdag 3 september is Kortenhoef weer het hart van palingrokend Nederland. 's Middags het Nederlands Kampioenschap en 's avonds de traditionele gondelvaart.
Omdat de geplande datum voor de gemeenteraadsverkiezingen, 8 maart 2006, samenvalt met de Biddag voor gewas en arbeid, is besloten dat de verkiezingen een dag eerder zullen plaatsvinden.
In een afgeladen raadszaal op het gemeentehuis werd vanavond de aftrap gegeven voor een nieuwe aanpak om tot een Dorpscentrum voor Oud Loosdrecht te komen.
Op 18 juni opent wethouder Yvonne Siemons een expositie in een gerestaureerde boerderij aan de Oud Loosdrechtsedijk 48-50.
De komende weekends zijn er voor verschillende groepen liefhebbers evenementen in Wijdemeren en in de buurt. Kunst op de Brink in Laren en het Zomerspektakel in Nederhorst.
Er rijdt een bus rond met het gemeentelogo en de naam Wijdemeren Tours. De gemeente wil echter niet dat het logo door derden gebruikt wordt.
In de lokale bladen schreef Francoise de Kloet op 20 april een ingezonden brief over de klachtenlijn. Op die brief schreef zij een vervolg dat vandaag ook in de WWW staat.
De commissievergadering morgen bij provinciale staten over het verdiepingenplan is wegens ziekte van gedeputeerde Albert Moens uitgesteld.
In de Dobber hield het OCW, de ondernemersvereniging van Wijdemeren, gisteravond een bijeenkomst om met de politiek te praten over de verkiezingsprogramma's.
Vorige week donderdag stond een brief van het college aan de provincie op de raadsagenda. Het college wilde vragen om de oeverlijn bij het dorpscentrum op te schuiven. Dat leidde tot een frontale botsing met de raad.
Woensdagmiddag vindt er in Haarlem weer een commissievergadering van de provincie plaats over het "verdiepingenplan", dat de provincie "herstelplan" noemt.
Begin vorige maand stond in De Wijdemeerse Webkrant (WWK) een poll over het verdiepingen-plan in Loosdrecht. Voor de Nieuwsster reden om anoniem een achterdochtig stuk te plaatsen.
Op 14 juni houdt de PvdA fractie een spreekuur in het gemeentehuis van Wijdemeren.
Waar werd er voor en waar werd er tegen de Europese Grondwet gestemd? In welke verhoudingen? En hoe was de opkomst in het verleden.
De Curtevennevereniging gaat op bezoek in de tuin van Gesien Lauxtermann in Ankeveen.
Morgenavond praat het Ondernemers Collectief Wijdemeren (OCW) met de lokale politiek. Het OCW wil aandacht voor de bedrijven in de verkiezingsprogramma's voor maart 2006.
Vorige week werd in Apeldoorn een reuzenrad gestolen. Nu blijkt dat het gestolen reuzenrad in 's-Graveland versnipperd en tot schroot vermalen is.
Gisterenavond vond de gemeenteraad plaats. Een kort gedeeltelijk overzicht, varia.
Bij de aanvang van de raad deelde burgemeester Don Bijl gisteren mee dat de familie Neef het kort geding heeft gewonnen van oud-wethouder Torsing. Daarmee is het beslag op de grond aan de Zuidsingel opgeheven.
Onze fotograaf, Douwe van Essen, maakte gisteren een rondje langs een aantal stembureaus. Dat leverde een fotoimpressie op.
De Wijdemeerse kiezers hebben de Europese grondwet verworpen met 54,5 procent tegen en 45,5 procent stemmen voor. De opkomst was hoog. Ruim 70 procent van de kiezers ging naar de stembus.

Mei 2005

De raad van Loenen heeft een brief gestuurd naar de raad van Wijdemeren waarin deze zijn excuses maakt voor het afbreken van de fusie-besprekingen. Misschien willen ze weer wel.
Op 8 juni is er een informatieavond in het gemeentehuis voor Loosdrechters en anderen over nieuwe plannen en een herstart voor het dorpscentrum Oud-Loosdrecht.
In de Wijdemeerse kernen wordt enthousisast geschaakt. De schaakverenigingen onderzoeken mogelijkheden om samen te werken.
Om 13.00 uur ging de zeventiende Drie Dorpenloop van start, dit jaar onder hoofdsponsorschap van bouwbedrijf Heijligers.
Vandaag start om 13.00 uur de Heijlijgers Drie Dorpenloop. Nog voor het startschot gelost is, is er al één record gesneuveld. Er waren meer internet-inschrijvingen dan ooit.
Wijdemeren verspreidde vier persberichten over de jaarrekening (positief saldo), eenrichtingverkeer bij De Strook, vereenvoudigde bomenkap en een nieuwe APV.
Gisteren ging het college van B&W varen met Statenleden. Loenen blijkt ook niet mee te werken aan het Loosdrechtse verdiepingenplan.
Mooier weer hadden ze niet kunnen uitkiezen. De winkeliers van De Meenthof in Kortenhoef organiseerden vandaag een braderie.
In Ankeveen bij het clubgebouw van de Vriendschapskring, werd vanmorgen nog een markt gehouden. Een rommelmarkt voor muziekvereniging De Vriendschapskring.
Op de Ankeveense markt werd vanochtend tussen half tien en half elf gedebatteerd over het referendum voor de Europese grondwet. Een zeer levendig en leuk debat onder een stralende zon.
De Statenfractie van de PvdA schrijft in een persbericht dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland 25% op de wegenbelasting willen leggen.
Heetgebakerde burgers van Wijdemeren worden in contacten met ambtenaren van de gemeente strenger aangepakt. Schreeuwen en slaan wordt niet getolereerd.
In het Wapen van Ankeveen werd vanavond een geanimeerd dorpsbezoek gehouden. Het was warm, de jasjes gingen uit, maar de sfeer bleef prima.
Op zondag 5 juni houdt naturistenvereniging de Amsterdamse Lichtbond (ALB) open dag. Geïnteresseerden zijn tussen 11.00 en 16.00 uur op het naturistenterrein De Molen in Ankeveen.
Op vier mei stond in de Wijdemeerse Webkrant dat een brooddropping in Nederhorst niet door kon gaan, omdat de vergunning te laat zou zijn verleend. Dat is onjuist stelt burgemeester Don Bijl.
De leden van commissie Natuur, Landschap, Water en Milieu van Provinciale Staten komen zelf kijken hoe het gesteld is met de Loosdrechtse Plassen en of er wel of niet verdiept moet worden.
In de Wie Wat Waar staat vandaag en uitgebreid interview met Leslie Pangemanan, een top-loper die zondag weer hoopt te scoren tijdens de Heijligers Drie Dorpenloop.
De teller op de homepage van de Wijdemeerse Webkrant ging deze week door de 150.000 bezoekers. Het zijn er echter veel meer.
Vanavond gaat rond half zeven in 's-Graveland de jaarlijkse avondvierdaagse weer van start.
Van 2 juli tot en met 2 oktober staan in de prachtige oude tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn een expositie plaats van moderne sculpturen.
Op de weekmarkt in Ankeveen stond de Rotaryclub Wijdemeren met een kraam om boeken te verkopen voor een goed doel. Met een mooie opbrengst.
Op de weekmarkt in Ankeveen kan volgende week, 28 mei, met lokale politici gediscusieerd worden over het referendum voor de Europese grondwet.
De verhoging van de huren van de sportzalen in Wijdemeren dreigde een eerste slachtoffer te maken. Het kindervakantie-werk in Nederhorst is echter tegemoet gekomen doorhet college.
De OPTA, de toezichthouder op o.a. de kabeltelevisiebedrijven gaat de hoogte van de tarieven en tariefstijgingen van deze monopolisten onderzoeken.
Kampeervereniging Licht en Lucht uit Loosdrecht viert op 4 juni haar 75 jarig jubileum met een receptie en een feest.
De Wijdemeerse brandweer zoekt dringend nieuwe vrijwilligers voor de post in 's-Graveland.
De flitspaal bij de Smidsbrug gaat weg, de Cannenburgerweg in Ankeveen krijgt een nieuwe deklaag en Controle aan de Poort verlaagt aantal bijstandsuitkeringen.
Op de bouwgrond aan de Zuidsingel in Kortenhoef, die de familie Neef verkocht aan de gemeente, legde oud-wethouder Torsing beslag. Woensdag diende een kort geding om het beslag eraf te krijgen.
Tot 1 juli 2002 reed in Ankeveen de treintaxi. Hij komt weer terug per 1 juli en blijft tot eind 2006. Dat besloten GS van Noord-Holland.
Cor Koster reageert op de column In de Zijlijn van vandaag over de EU grondwet op de homepage van de Wijdemeerse Webkrant.
Zaterdag staat de Rotaryclub Wijdemeren op de weekmarkt in Ankeveen om boeken te verkopen voor een goed doel.
Al vanaf 2000 voert Webdam metingen uit om te zien hoe het staat met het gebruik van internet bij gemeenten. In april gebeurde dat weer. Wijdemeren scoorde slecht.
Het 's-Gravelandse restaurant Noorderlicht is weer verkocht. De nieuwe eigenaar start een nieuw restaurant onder de historische naam Het Wapen van Amsterdam.
In Kortenhoef is weer een dierenbeul aan het werk geweest. Konijn Bunny is tijdens de vakantie van zijn eigenaar gestoken en doddgeslagen.
De geringe interesse voor de poll over het verdiepingenplan in de Wijdemeerse Webkrant heeft wethouder Yvonne Siemons enigszins verbaasd.
In aanwezigheid van veel pers werd Max de Boer met zijn familie vanmiddag om 13.00 uur ontvangen door burgemeester Don Bijl.
Woningbouwcorporatie Atrium, die ook woningen in Wijdemeren verhuurt, stuurde een brief aan de politieke partijen in de regio waarin aandacht wordt gevraagd voor woningbouw.
Max de Boer, de negenjarige held uit Nederhorst den Berg, die zijn moeder en zusjes behoedde voor een zwaar ongeval, wordt vandaag op het gemeentehuis geëerd.
Tweede Pinksterdag werd in Ankeveen gebruikt om de Dag van Ankeveen te vieren t.g.v. het veertigjarig jubileum van voetbalvereniging ASV'65.
De FNV greep Tweede Pinksterdag aan om bij Intratuin in Kortenhoef actie te voeren voor de CAO. Er was echter weinig enthousiasme.
De negenjarige Max de Boer van de Fazantenlaan in Nederhorst den Berg heeft zondag door snel ingrijpen een zwaar ongeluk weten te voorkomen.
De afgelopen twee weken stond op de homepage van de Wijdemeerse Webkrant een poll. U kon voor of tegen het verdiepingenplan voor de Loosdrechtse Plassen stemmen.
Volgend weekend, op 21 en 22 mei wordt de Kunstronde Vecht & Plassen gehouden. U kunt dan een rondje in ons plassengebied maken en tussenstops maken om kunst te bewonderen.
Vandaag was de tweede dag van de Kunstroute in 's-Graveland en Kortenhoef. Het weer knapte op en het bezoek trok sterk aan.
Voor het seizoen 2005 is een krant uitgegeven die alle gewenste recreatieinformatie geeft die nodig is om in Loosdrecht prettig te kunnen vertoeven.
P+M ateliers van Madeleine Metsaars en Peter van den Akker nemen deel aan de kunstroute in Kortenhoef dit pinksterweekend.
In de reeks dorpsbezoeken is op 26 mei aan de beurt. Het college van B&W bezoekt dan bedrijven in Ankeveen en praat met de bevolking.
Dit Pinksterweekend wordt in 's-Graveland en Kortenhoef de Kunst Route gehouden. Een route waarbij negen galeries en exposities worden aangedaan.
De provincie Noord-Holland heeft al vast vergunning bij Wijdemeren aangevraagd om het verdiepingenplan in de plassen uit te voeren.
Natuurmonumenten wil het buitenhuis Jagtlust kopen en onderzoekt mogelijkheden om subsidie daarvoor te krijgen.
Jaarlijks geeft de vereniging Curtevenne een prijs. Dit jaar ging die naar Dols Projectontwikkeling voor de lofthouses in 's-Graveland.
Het jacht Jumbo VI van Prins Bernhard wordt door Jachtmakelaardij De Valk in Loosdrecht verkocht.
De Stichting Bruisend Ankeveen wilde graag weten wat men van de weekmarkt vindt en of de bezoekers tevreden zijn. Dat blijkt het geval.
De nieuwbouw van het zorgcentrum Oudergaard, die Veenstaete gaat heten, loopt vertraging op. In het voorjaar van 2007 zouden de deuren open kunnen.
Joop Glijn en Clementa van der Velden schreven een artikel over de verkoop van Westerveld. Zij zien historisch erfgoed teloor gaan dat 's-Graveland zal missen.
Verpleeghuis De Beukenhof timmert flink aan de weg. Na de intrek van peuterspeelzaal Duimelotje komt er in september een vestzaktheater.
Donderdag 12 mei a.s. houdt de Vereniging Curtevene haar ledenvergadering. De vergadering wordt gehouden in 't Achterom.
Op 14 mei wordt in Ankeveen een extra uitgebreide "Lentemarkt" gehouden met meer aanbod dan ooit.
Gisteren werd in 's-Graveland de jaarmarkt gehouden. Flinke regenbuien, temperaturen van rond de tien graden en harde windstoten. Toch was het druk.
Carole Denninger organiseert volgende week een verkoopexpositie van schilderijen in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk.
In Ankeveen wordt Koninginnedag altijd uitbundig gevierd. Het begint altijd al op de avond van 29 april met hardlopen en skeeleren.
In de kernen van Wijdemeren werd vanavond de dodenherdenking gehouden. Een impressie uit 's-Graveland.
Omdat de gemeente te laat is met de vergunning, wordt morgen brood afgeworpen uit een hoogwerker in plaats van uit een vliegtuig.
Het CDA staat met een kraam op de jaarmarkt in 's-Graveland en nodigt u uit.
Morgenmiddag om twaalf uur wordt de praalwagentocht in Loosdrecht gehouden. Kortenhoever Jan Voorn bouwde de Gouden Koets.
Noord-Holland gaat stoppen met de subsidie voor de Buurtbus in Wijdemeren. Wethouder Neef hoopt nog op een belbus of - taxi.
Eerst de gemeente 's-Graveland en later de gemeente Wijdemeren proberen al jaren een recreatiewoning uit natuurgebied 't Hol weg te krijgen.
Op Hemelvaartsdag is er ieder jaar in Kortenhoef dauwtrappen. Zo ook dit jaar.
De Wijdemeerse brandweer heeft Roos en haar mannen van het dagelijkse VPRO programma Villa Achterwerk uit Land en Bosch gezet.
Tijdens de hoorzitting bij de provincie vorige week, over het verdiepingenplan, gaf Hilbrand Korver weer aanschouwelijk onderwijs.
Kasteel Museum Sypesteyn zoekt vrijwilligers. Leuk werk in een prachtige omgeving. Wat wil je nog meer?
In de hal van het gemeentehuis is een tentoonstelling geopend van foto's die gemaakt werden op 23 mei 2003 tijdens het bezoek van Koningin Beatrix aan Wijdemeren.
In heel Wijdemeren werd zaterdag Koninginnedag gevierd. Peter van Hassel stuurde de Webkrant foto's uit Kortenhoef.
De luiken van de theekoepel aan de Leeuwenlaan, bij Land en Bosch gaan na dertien jaar weer open.

April 2005

Morgen in WM Actueel Live het water in Loosdrecht, het jubileum, de column, dauwtrappen, de ozb-wanbetalers en het weer.
Een delegatie van de Singelgroep reisde vanmorgen af naar het gemeentehuis met een doos met daarin 801 zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan voor het centrum van NdB.
Zes Wijdemeerders kregen vanochtend een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Don Bijl.
Twee en een halve minuut kreeg burgemeester Don Bijl van de provincie om in te spreken over het verdiepingenplan. En hij was niet uitgenodigd. Dus is hij geïrriteerd.
Gert Zagt (DBL) sprak gisteren in tijdens de commissievergadering in Haarlem over het verdiepingenplan. Hij zond de tekst.
Deskundige professoren hebben het bij de provincie met elkaar aan de stok over het verdiepingenplan voor de Loosdrechtse Plassen.
Wijdemeren zet vaart de inning van de achterstallige OZB. De komende weken zwermen deurwaarders uit over Wijdemeren om 500 bezoekjes af te leggen.
Cor Lam legt in een aanvullende reactie de verantwoordelijkheid voor de OZB wanbetaling waar hij hoort. Bij de wethouder.
De gemeente biedt alle basisscholen in Wijdemeren aan om volgend jaar met groep acht het Anne Frankhuis in Amsterdam te bezoeken.
Het fietspad Zuidereind wordt wat verder van de woningen gelegd dan eerst het plan was.
Volgend jaar maart zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. Hier en daar werpen die al hun schaduwen vooruit.
In De Spot in Nederhorst den Berg kregen negentig 55-plussers certificaten voor computergebruik.
Burgemeester Don Bijl heeft Tiny Beemsterboer uit Ankeveen uitgenodigd voor het zilveren ambtsjubileum van Koningin Beatrix.
Het CDA overlegde met de Statenfractie van het CDA in Noord-Holland over het verdiepingenplan.
Cor Lam uit Loosdrecht verweert zich tegen de indruk die de gemeente wekt dat er duizenden wanbetalers in Wijdemeren zijn.
Een extra overzicht van de activiteiten tijdens de feestweek in Nederhorst den Berg.
In de maand mei organiseert de gemeente in het gemeentehuis een fototentoonstelling over het bezoek van Koningin Beatrix aan Wijdemeren op 23 mei 2003.
"Inwoners van Wijdemeren hebben de afgelopen jaren massaal hun aanslag OZB niet betaald." :kopt de Gooi op de voorpagina van vandaag.
Het duurste, te koop staande, huis in Nederland staat in 's-Graveland. Dat bleek uit een zaterdagbijlage van de NRC van vorige week.
's-Graveland verloor met 2-1 van RKVIC1. De wedstrijd stond echter ook in het teken van de trouwring van Johnny Hendriks die zoek leek, maar dat niet was.
Loosdrecht verloor gisteren met 3-4 van Voorland, maar dat mag de pret van de Kampioen niet drukken.
De Vrienden van het Plein hebben de handen ineengeslagen met de Oranjevereniging. Een klinkend feestprogramma is het resultaat.
Twee nieuwe presentatoren, Willem Degenkamp en Gertom de Beer, nemen de honneurs vandaag waar in WM Actueel Live.
Stichting Kunst aan de Dijk organiseert van 9 mei tot en met 21 mei een overzichts-tentoonstelling van Piet van der Hem.
Het Ankeveensepad. Nog één keer dan. Als je vastloopt met drie auto's, waarvan twee met een paardentrailer, dan heb je een probleem.
Wim Steman uit Loosdrecht maakte enige tijd geleden gebruik van het inspreekrecht om te pleiten voor een wandelroute.
Gisteren verdween het laatste deel van de oude Antoniusschool. Wat vandaag rest, is puin en een vrij uitzicht.
Het Oranje Comité Wijdemeren Centrum zond het programma voor de komende feestdagen.
Op 27 april bespreekt de provinciale commissie Natuur en Milieu het verdiepingenplan. DBL gaat daar met de bus heen.
Fractievoorzitter René Voigt kreeg gisteren, tijdens de raad, een deel van de antwoorden op de reeks vragen die hij gesteld had over de gronden van de familie Neef.
De kwestie rond de gronden van de familie Neef werd vanavond als extra agendapunt opgevoerd in de raad. Heilijgers claimt 12.500 per week.
De raad steunt wethouder Wim Neef in zijn standpunt dat de planschade aan de Zuidsingel niet uitgekeerd wordt.
Het nieuwe bestuur van de Stichting Primair ziet af van gerechtelijke stappen tegen de oude bestuursleden.
Het college van B en W wil huurhuizen met voorrang aan vrijwillige brandweerlieden laten toewijzen om verdere leegloop te voorkomen.
Na jarenlang praten kwam er een flitspaal bij de Smidsbrug. Nu wil de gemeente er weer van af, maar de politie niet.
Actievoeren zit Hilbrand Korver in het bloed. Gisteren haalden zijn koeien de voorpagina van de NRC omdat zij in hartje Utrecht stonden.
Francoise de Kloet zond een ingezonden brief over het uitblijven van het postzegelbestemmingsplan voor het Dode Eind.
De nieuwbouw van verzorgingstehuis De Kuijer leidt tot waardevermindering van enkele huizen. De eigenaren krijgen de schade vergoed.
Het vorige bestuur van de Stichting Primair zorgde voor financiële chaos. Er is een nieuw bestuur.
Op 21 en 22 mei wordt de jaarlijkse Kunstronde georganiseerd.
De Stichting SUST krijgt subsidie van de gemeente om het hoofd boven water te houden.
Het Ankeveense Pad is afgesloten voor auto's. Toch rijden ze er nog, als ze niet vast komen te zitten.
De gemeente gaat de provincie vragen om een aanpassing van de bebouwingsgrens voor het Dorpscentrum van Loosdrecht.
Er komen weer een aantal evenementen. Koninginnedag, Jaarmarkt en Heijligers Drie Dorpen Loop. Iets verder weg het NK Palingroken.
 's-Graveland won vandaag met 2-0 van Baarn en handhaaft zich in de derde klasse.
De gemeente kreeg het advies om de Loosdrechtse Plassen door te spoelen in plaats van te verdiepen. Het Waterloopkundig laboratorium rekende eraan en vindt dat zinloos en schadelijk.
In WM Actueel Live van morgen: DSO, Koninginnedag, Feest- en herdenkingsweek, Paul Kubic en het verdiepingenplan.
Tijdens de inspraak voor de raad van 17 maart maakte Erik van der Wiel gebruik van die mogelijkheid. Hij sprak over de grond bij zijn huis.
Het Plassenschap heeft het financieel moeilijk. Dus wordt er gezocht naar inkomstenbronnen, zoals liggeld en parkeerheffing.
De gemeente Wijdemeren heeft de eigenaar van de halfafgebouwde hotelappartementen bij Najade aangeschreven dat er gesloopt moet worden.
Het WOZ-portaal van de gemeente blijkt in de praktijk een beetje vrouwonvriendelijk te zijn. Soms mogen alleen mannen erin kijken. Soms ook niet....
Toneelvereniging DSO brengt eind volgende week vier avonden in De Dobber een muzikale komedie onder de titel "Heibel op de Cuyp".
Vanmiddag werd het Ankeveensepad afgesloten met een slagboom. De afsluiting werd verricht door de wethouders Karen Heerschop van Hilversum en Wim Neef van Wijdemeren.
De PvdA fractie houdt spreekuur op 26 april.
Albert Moens, de gedeputeerde die het verdiepingenplan wil doordrukken, vraagt om sportiviteit van de gemeente Wijdemeren.
De provincie Noord-Holland gaat voor recreatiewoningen een beleid voeren waarvoor dat van Wijdemeren als voorbeeld dient.
De lokale PvdA fractie gaat op korte termijn een gesprek aan met de provinciale PvdA statenfractie over het doorzetten van dat plan tegen de zin van Wijdemeren.
Bruisend Ankeveen krijgt 3200 euro subsidie van de gemeente.
De provincie Noord-Holland wil het verdiepingenplan voor de Loosdrechtse Plassen uitvoeren, tegen de zin van Wijdemeren in.
Ed Snel van de Singelgroep bezocht vorige week de dorpsavond. Daar werden de nieuwbouwplannen in Nederhorst gepresenteerd. Dit vindt hij ervan.
De gemeente voert een nieuwe klachtenregeling in met een lage drempel. Onheus of onjuist behandeld? Nu kunt u uw klacht kwijt.
Om half elf vanochtend was het zover. De eerste bewoners van de Pieter van der Leelaan zagen de Kerklaan.
Carel Ris was op het -afgesloten- Ankeveensepad. Het was niet afgesloten en het sluipverkeer leek gewoon zijn gang te kunnen gaan.
Op 19 april is de algemene ledenvergadering van DB Wijdemeren.
Het werd vandaag 1-1 in de wedstrijd ZSGO/WMS tegen 's-Graveland.
Ed Snel wijst erop dat er tijdens de dorpsavond in Nederhorst veel over de bouwplannen is gesproken.
De Wijdemeerse Webkrant ging vandaag op bezoek bij Radio Wijdemeren om het programma WM Actueel in beeld te brengen.
Vandaag werd ex-wethouder Gerard Torsing geïnterviewd voor het programma WM Actueel over de grond aan de Zuidsingel.
Er zal dit jaar geen Hilversum Open worden gehouden op Sportpark Berestein in 's-Graveland.
't Vierde opende de deuren onder de nieuwe naam Pan & Koek. Laat die naam nu al bestaan...
Een oud-bewoner van het huis naast de Antoniusschool werd door de redactie getipt dat de school plat ging. Hier zijn reactie.
Vandaag gaf de Gooi- en Eemlander de uitslag van de poll die zij afgelopen week hielden over de stelling: "Wijdemeren hangt nog als los zand aan elkaar".
Vrijdagmiddag werd het nieuwe politiekantoor van het district Vechtstreek onder een stralende zon op een wel heel bijzondere manier geopend.
Pan en Koek, Vriendschapskring, Geweld, Column, Jaarmarkt, Scouting, Torsing en het Weer in Wijdemeren Actueel.
Felix Flameling (D66) is niet blij met de brief van Freek Visser (CDA) en Kees Bosdijk (CDA).
B en W beloofden gisterenavond dat zij opnieuw een poging doen om parkeerplaatsen voor vrachtwagens in NdB te realiseren.
Wijdemeren en Noord-Holland keurden de bouw van een woning achter de voormalige wasserij N. Lamme goed. De Raad van State gaf buurvrouw M. Vendrig gelijk. Het mag niet.
Afgelopen zaterdag leek het of de SV Loosdrecht kampioen was geworden. De KNVB gaf Voorland punten erbij en weg was het feest.
Paul Wallenburg uit Nederhorst vreest dat zijn auto naar Groenekan gesleept wordt, als hij het gemeentehuis in Hilversum bezoekt. Ver lopen dus.
Robby Israel uit Kortenhoef zet vraagtekens bij over het aantal geheime vergaderingen dat raad en college houden.
Makelaars doen pogingen om grond aan te kopen voor een achttien holes golfbaan nabij Loosdrecht.
De Gooi- en Eemlander heeft een poll op haar website geplaatst. Wijdemeren is nog los zand is de stelling.
In de Wie Wat Waar van deze week geeft Herman Stuijver duidelijkheid over de claim van Oud CDA-wethouder Torsing.
Vandaag kwamen de grijpers en de slopers om de Antoniusschool af te breken.
Wethouder Siemons heeft de scouting een tijdelijk gebouw op een grasveld bij de Flits aangeboden. De scouts beraden zich nog.
Zaterdag organiseert de brandweer Loosdrecht brandweerwedstrijden voor 22 korpsen uit de omgeving. De Loosdrechtse brandweer bestaat 80 jaar.
Weg met de uniforme dakkapel! Het college vindt de welstandscommissie te streng en versoepelt daarom de regels.
Als uw auto in Wijdemeren weggesleept wordt, dan gaat u dat tot 158 euro kosten, plus stalling en administratie.
Morgen wordt de oude Antoniusschool gesloopt. Een laatste blik op het gebouw voor enkele generaties Kortenhoevers.
Vandaag staat hij er nog, morgen is hij weg. De oude Antouniusschool wordt met spoed gesloopt.
Donderdag komt het college op bezoek in Nederhorst den Berg om uw lof en uw klachten in ontvangst te nemen en de plannen voor Ndb toe te lichten.
Zaterdag doopte wethouder Bert Nagel de nieuwe sleepboot van de Scoutinggroep Zuiderkruis.
Gisteren werd het eerste elftal van de SV Loosdrecht kampioen door Wartburgia met 3-0 te verslaan.
Vandaag versloeg het Amsterdamse Voorland de 's-Gravelandse voetbalploeg met drie tegen twee.
In Nederhorst den Berg werkt een succesvol klusjesteam. Vrijwilligers die klussen voor ouderen. In Kortenhoef wil dat niet lukken.
Ed Snel is lid van de Singelgroep. In de volgende editie van De Brug wijst hij erop dat u het bestemmingsplan Dorpskern NdB moet gaan beoordelen.
Drie weken geleden ging de weekmarkt in Ankeveen van start. Het blijkt een groot succes.
Zo langzamerhand verdwijnt de ene na de andere gerenommeerde naam bij de restaurants. 't Vierde wordt Pan & Koek.
Kasteel-Museum Sypesteyn doet mee met het landelijke museumweekend op 9 en 10 april met rondleidingen. Ook voor kinderen.
De brief die de raadsleden Kees Bosdijk en Freek Visser verstuurden over het interview van wethouder Yvonne Siemons ging naar de krant en niet naar B en W.

Maart 2005

In het Wijdemeren Journaal van vandaag verweert wethouder Wim Neef zich op de voorpagina tegen de beschuldigingen.
De tafeltennistafel is vorige week, op verzoek van de jeugd, geplaatst op de speelplaats bij de Elzenhof in Kortenhoef.
Naar aanleiding van het debat in de afgelopen raad over de grondtransacties aan de Zuidsingel stelt de fractie DBW een serie vragen.
Gert Zagt, fractievoorzitter van DBL, reageert op de commotie over het interview met wethouder Siemons.
Op 9 maart kreeg Poste Restante, het dorpshuis van Nederhorst een stoeptegel tegen geweld. Hij is nu al weg.
Freek Visser (CDA) en Kees Bosdijk (PvdA) hebben een boze brief aan het college gestuurd over een interview met wethouder Yvonne Siemons.
Eind mei kan er weer hardgelopen worden in Kortenhoef. Voor de zeventiende keer start de Heijligers Drie Dorpen Loop.
De forten van de Stelling van Amsterdam moeten een toeristische trekpleister worden vinden GS van Noord Holland.
Vanavond, 29 maart, werd rond een uur of half acht uit een auto aan de Zuidsingel een notebook gestolen.
Wat hoort er bij Pasen? Eieren, kuikentjes, kleine eendjes en ander jong leven, zoals lammetjes.
In antwoord op de inspraak en de brandbrief van het bestuur van de buurtbusverenging zal het college haar best doen voor de bus.
Ernst Kasteleijn kwam een oplegger tegen met een geblakerde en gesmolten politieauto.
De gemeente, ondernemers en een projectbureau gaan samenwerken aan verlevendiging van Loosdrecht.
Voorafgaand aan de commissievergadering van gisteren kwam Peter de Cocq, bestuurslid van de Vereniging Buurtbus Wijdemeren, bij de inspraak aan het woord.
Vier auto's gingen vannacht in vlammen op bij het spiksplinternieuwe politiebureau in Loosdrecht.
In de commissie Ruimte en Economie werd vanavond gesproken over het Dorpscentrum Loosdrecht.
De afgelopen jaren stonden de kranten ieder jaar vol van de paddentrek bij de Oude Meentweg in 's-Graveland.
Het was dringen bij de afsluiting vandaag op het Ankeveense Pad.
Vandaag ging het Ankeveensepad na jaren discussie echt dicht. Niet meer sluipen, wel rustig fietsen.
Vier jaargetijden in de tuin van Sypesteyn. Een lezing op 14 april door Henny van der Wilt.
Hans Peijen uit Nederhorst wil inzage in de documenten rond de verkoop van het voormalige gemeentehuis.
Jan Bakker uit Loosdrecht vindt dat Co de Kloet geen erelid van DBW had moeten worden.
's-Graveland dolf vandaag het onderspit tegen Roda '23 met twee doelpunten tegen.
Gisteren won Loosdrecht met 3-1 van Ouderkerk. Het kampioenschap is binnen handbereik.
Vanavond werden in de Dobber de Wijdemeerse sportprijzen van 2004 uitgereikt door wethouder Bert Nagel.
Op 31 maart bezoekt Thomas Rosenboom Kortenhoef. Hij is de gast op de literaire avond van Kunst aan de Dijk.
In de gemeenteraad is gisteren besloten dat de Leeuwenlaan in 's-Graveland ingericht zal worden als 60km weg.
Gisteravond sprak Erik van der Wiel in, voorafgaand aan de raad. Hij reageert naar aanleiding van het debat in de raad.
Vanavond was de raadsvergadering al om 22.37 afgelopen. Dat kwam mede doordat wethouder Wim Neef door ziekte verstek moest laten gaan.
In de statistieken van de Wijdemeerse Webkrant is te zien hoe vaak is gezocht op bepaalde woorden.
In de Gooi verklaart wethouder Wim Neef vandaag dat de brief, die het bestuur van DBW zond aan het college en de raad, leugens bevat en alleen een afrekening is.
Ex-wethouder Co de Kloet werd vanavond het eerste erelid van Dorpsbelangen (Wijdemeren).
Het college laat ook deze week op meerdere plaatsen in de gemeente haar gezicht zien. De weekagenda met als belangrijkste moment de raad.
Aan de jarenlang slepende kwestie rond de beeldentuin en de paddenpoel werd door de Raad van State een nieuw hoofdstukje toegevoegd.
Museum en prachtige kasteeltuin zijn vanaf zaterdag 26 maart weer te bezichtigen voor de ware cultuur- en natuurliefhebber.
Ex-wethouder Co de Kloet gaat een wekelijks feuilleton publiceren in de Baarnse Courant.
In WM Actueel waren Wiet van den Brink en Ria Hennis te gast. Wethouder Wim Neef gaf telefonisch weerwoord op de brief die het bestuur van DBW naar de pers stuurde.
Morgen in WM Actueel op Radio Wijdemeren, Jachthaven De Uitkijk, Weekmarkt Ankeveen, peuters bij bejaarden, column, boekenweek, een lama, Neef in opspraak en het weer.
De vereniging Buurtbus Wijdemeren dreigt zichzelf op te heffen en stelt een ultimatum aan het gemeentebestuur.
Vanmorgen om 11.00 uur werd de tentoonstelling van de Stichting Kunstbezit 's-Graveland in de Oude School in Kortenhoef door burgemeester Bijl geopend.
Vanmorgen om 9.00 uur gaf burgemeester Don Bijl met een klap op de Kop van Jut het openingssignaal voor de Ankeveense weekmarkt.
Vanavond werd het dorpsbezoek aan Nieuw-Loosdrecht succesvol afgesloten. Er waren 45 aanwezigen, waarvan 7 raadsleden.
Het Jeugdtheather Kortenhoef treedt op 26 maart op in De Dobber in Kortenhoef.
In een ingezonden brief uiten de voorzitter en vice-voorzitter van Dorpsbelangen Wijdemeren zware beschuldigingen aan het adres van wethouder Wim Neef.
De Stichting Blok en Kijk op de Wijk treden weer naar buiten. Zij willen dat de Kortenhoefsedijk van snelheidsremmers voorzien wordt.
De namen van de bruggen en hun historie blijven in de belangstelling. De Brouwersvaartbrug lijkt ook historisch gezien onjuist.
Wie de weekagenda van het college van B&W bekijkt, ziet Poste Restante, Duimelot, Ankeveen, Kunstbezit en een dorpsbezoek aan Nieuw-Loosdrecht.
Op het bericht over de namen die het college wil geven aan de bruggen kwam een reactie van Hans Schouten uit Ankeveen.
Nog drie nachtjes slapen en dan opent Bruisend Ankeveen de weekmarkt.
Het plan om de bruggen aan het fietspad Zuidereinde namen te geven deed Paul Wallenburg in zijn fotoalbum duiken.
De bruggen langs het fietspad Zuidereinde worden gesierd met een historische naam.
De straatjuwelen op de Koninginneweg blijven voorlopig staan. Wel worden er twee verplaatst om het veiliger te maken.
Op 19 en 20 maart zal Jachthaven de Uitkijk een open dag houden met een vooruitblik op het nieuwe vaarseizoen.
Martin Stevens maakte een prachtige opname van overvliegende grauwe ganzen tegen een strakblauwe hemel.
Komende woensdag worden er enkele beuken omgehaald aan het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland. Dat hindert het verkeer.
Tijdens de stroomstoring van afgelopen zaterdag heeft de brandweer noodstroom verzorgd om de zuurstoftoevoer van een bewoner van de Kuijer veilig te stellen.
Minima met inwonende kinderen krijgen een steuntje in de rug van 200 euro per jaar per minderjarig kind.
De gemeente gaat naar de verzorgingshuizen om daar ter plaatste identiteitskaarten uit te reiken. De wettelijke verplichting maakt dat nodig.
De Vechtbrug in Breukelen is tot 18 maart dicht. Loosdrechters en Breukeleveners en anderen, die zo naar de A2 willen, moeten omrijden.
De webkrant biedt de mogelijkheid om het laatste nieuws uit Wijdemeren ook te lezen op uw mobiele smartphone of uw pda.
Delen van Ankeveen en Nederhorst den Berg hebben zaterdagavond twee uur in het donker gezeten.
In WM Actueel verklaarde wethouder Neef dat hij vasthoudt aan het niet toekennen van planschade aan bewoners van de Zuidsingel.
Ernst Kasteleijn zag op de Oud-Loosdrechtsedijk een flitspaal. Flitst ie, of flitst ie niet.
In heel Wijdemeren staan de vertrouwde borden. IJs onbetrouwbaar. Niet parkeren in de berm bij de Molen in Ankeveen.
Mirjam Arnoldy, voorzitter van peuterspeelzaal Olleke Bolleke in Kortenhoef is onaangenaam verrast door het bedrag dat betaald moet worden voor de gebruiksvergunning.
Donderdag speelt Ronald Brautigam voor Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje in Kortenhoef.
De column van Don Bijl in het Wijdemeren Journaal trekt de aandacht. De Gooi wijdt er vandaag een artikel aan onder een forse kop.
Een gevolg van de herindeling en de overgang van Loosdrecht naar Noord-Holland is dat het Plassenschap de bijdrage van gemeente en provincie Utrecht kwijt raakt.
Het Ankeveense Pad zou op 1 februari afgesloten worden voor autoverkeer. Toch werd Carel Ris daar vandaag van de sokken gereden.
Het recreatiewoningendebat wordt sinds deze week op twee fronten gevoerd. Lokaal en op landelijk niveau.
Enkele lezers stuurden foto's van het magnifieke uitzicht dat de sneeuw biedt.
Het Oranjecomité Wijdemeren Centrum is verjongd en heeft er zin in om Koninginnedag tot een ouderwets feest te maken.
Op een discussieavond van de VVD Naarden en Bussum verklaarde burgemeester Don Bijl dat kleine gemeenten moeten samenvoegen.
Het wordt dringen op de markt voor kinderopvang in Nederhorst den Berg. Melio-Flexcare onderzoekt of zij ook opvang kunnen bieden.
Afgelopen zondag begon het een beetje te sneeuwen. Gisteren iets meer. En vandaag...
Voor 2,8 miljoen euro mag u zich de trotse eigenaar noemen van het buitenhuis Westerveld, beter bekend als het gemeentehuis van 's-Graveland.
Op de Kerklaan in Kortenhoef is zaterdagavond tegen twaalf uur 's nachts een vrouw mishandeld die haar hond uit liet.
Het bekende recreatieterrein Mijnden in Loosdrecht gaat volledig op de schop.
Over de bouwplannen van Super de Boer in Nieuw-Loosdrecht is al veel gepubliceerd. Het lijkt er nu toch van te komen.

Februari 2005

De 's-Gravelandse schilderijencollectie hangt normaal in het gemeentehuis. In maart komt hij er drie dagen uit, zodat u hem ook kan bewonderen.
Voor babyboomers en anderen die belangstelling hebben voor de knusse jaren vijftig is een bezoek aan het Noordbrabants museum een must.
Afgelopen zaterdag heeft eigenaar Arno Bos het nieuwe onderkomen van de Zeilschool Oud Loosdrecht (ZOL) geopend.
Vandaag wordt het verbouwde gemeentehuis van Loosdrecht in gebruik genomen als politiebureau.
De column die vandaag werd uitgesproken voor de microfoon van Radio Wijdemeren. Hij gaat over de manier waarop het Rijk bezuinigingen afwentelt op gemeenten.
Zojuist is de eerste Nieuwsbrief verzonden met het nieuwe systeem om de Nieuwsbrieven te beheren en te verzenden.
Paul Wallenburg vindt dat een wethouder de wet moet houden, hoeden en toe passen.
Fractievoorzitter Els van Hall reageert op het bericht over de planschade voor de bewoners van de Zuidsingel. De VVD was altijd voor toekenning stelt zij.
In de regio komt 11.000 keer per jaar huiselijk geweld voor. De gemeente steunt de oprichting van een Steunpunt.
Een groep bewoners van de Zuidsingel in Kortenhoef claimt planschade. College en raad besloten die niet uit te keren. Dat lijkt echter niet langer houdbaar.
Het gestolen Wapen van Loosdrecht is opgedoken. Jaap van Waveren gaf het terug aan de gemeente.
De gemeente liet gisteren een persbericht uitgaan, om nogmaals te onderstrepen dat men het verdiepingenplan niet wenst uit te voeren.
Afgelopen woensdag rookte fractievoorzitter René Voigt van DBW tijdens een schorsing even een sigaret. Met een uitruk van de brandweer tot gevolg.
Vanavond was het de beurt aan de raad om zich uit te spreken over het afhaken van Loenen. Dat oordeel was niet mild.
Burgemeester Don Bijl en fractievoorzitter René Voigt botsten gisteravond hevig over het verdiepen van de Loosdrechtse Plassen.
Wijdemeren besloot niet mee te werken aan het verdiepen van de plassen. "Jammer, jammer..." :vindt Jacob van der Meulen.
Loenen had geen zin meer in de fusie met Wijdemeren. Dat stond vanmorgen in de Gooi.
Is Wijdemeren de schoonste gemeente van Nederland? U kunt dat bepalen door uw stem uit te brengen.
Ton Fransen, Loenersloter, watersporter in Loosdrecht (en dagelijks lezer van de WWK) zond ons een kort verslag van zijn werk in Iran.
Nadat de Raad van State een streep door de plannen voor het Dorpscentrum Loosdrecht haalde, gaat het college het opnieuw proberen.
De Nieuwsbrief, die de Wijdemeerse Webkrant wekelijks verstuurt, werd zo populair, dat wij de verzending wat anders op moesten lossen.
Buurtbewoners van de Laan van Eikenrode vroegen om twee voetbaldoelen. Voor twee is geen plaats. Er komt er één.
De drie oude gemeenten hadden een regeling om burgers met bijzondere verdiensten te eren. Wijdemeren voert nu ook het ereburgerschap in.
Hans Peijen uit Nederhorst den Berg is lid van de Singelactiegroep tegen nieuwbouw aan de Voorstraat. Hij reageert op de woonbehoefte-enquête.
Na jaren van praten schijnt het nu toch te gaan gebeuren. Eddy de Paepe schrijft in de Gooi dat de Loodijk nabij De Molen nog dit jaar verplaatst en opgetild wordt.
Vorig jaar juli kregen wij een reactie van Ton Fransen uit Iran. Hij stuurde weer een berichtje, want hij is daar weer terug.
Loosdrecht speelde gisteren een nek aan nek wedstrijd tegen Eemnes. Eemnes werd aan het eind geklopt met 2-3.
's-Graveland verloor voor de derde keer op rij. Ditmaal thuis met 0-4 van Nieuwendam.
Frank van Rijk moest onlangs zijn kind langdurig schoon schrobben nadat het in een verse hondendrol had getrapt.
De Gooi opende gistermorgen op de voorpagina met het nieuws dat er geen zand gewonnen mag worden uit de Loosdrechtse Plassen.
In een verrassende brief deelt burgemeester Don Bijl aan de raad mee dat de steun voor een herindeling met Loenen in de Loenense raad is weggevallen. Het onderzoek gaat in de ijskast.
Vandaag was er een grote storing in het ADSL netwerk van KPN, waardoor vanaf een uur of elf tot half zes geen verkeer mogelijk was.
De vreugde van wethouder Yvonne Siemons over de start van nieuwe kinderopvang in Nederhorst den Berg wordt niet gedeeld door de leidsters van Tom Poes.
Op 15 juli 2002 brandde Het Capitool tot de grond toe af. Op 13 mei 2004 werd met de herbouw gestart. Morgen wordt het in gebruik genomen.
In 's-Graveland is een geit opgehangen en een pony met een plank met spijkers in het hoofd geslagen.
Zondag in Wijdemeren Actueel Live de volgende onderwerpen: Vuurtoren, kanariekweken, column Joop Glijn, koetshuis Eikenrode, kinderopvang, recreatiewoningen en porselein.
Jachthaven Scherpel in Loosdrecht heeft een vuurtorentje gebouwd zonder vergunning. De gemeente heeft tijdelijk een stokje voor de afbouw gestoken.
Het gemeentebestuur van 's-Graveland heeft indertijd een mooie collectie schilderkunst opgebouwd. Die collectie wordt in maart tentoongesteld.
Het college van B&W gaat ook in 2005 een rondje door de dorpen maken. De serie dorpsbezoeken start op 10 maart in Nieuw-Loosdrecht.
De gemeente en de familie Plasmeijer, de eigenaar van Eikenrode, hebben overeenstemming bereikt over de bouwvergunning voor het koetshuis.
Wethouder Siemons is zeer verheugd dat de mogelijkheid van kinderopvang in Nederhorst toch behouden blijft.
De gemeente heeft een spreekuur en een telefoonnummer opengesteld voor bewoners van recreatiewoningen.
Het college stelt aan de raad voor om ruim 8000 euro steun te geven aan Radio Wijdemeren.
Hans Schouten uit Ankeveen vindt dat de recreatiewoningen gelegaliseerd moeten worden.
De website van de provincie Noord-Holland blijkt totaal vernieuwd te zijn. Daar is geen publiciteit over geweest. Er staat ook een OV prijsvraag.
Wat voor soort woningen, hoeveel en waar moeten ze gebouwd worden de komende tien jaar? Dat is de vraag die Wijdemeren laat onderzoeken.
De RSS feed van de Wijdemeerse Webkrant is voor de site van Radio Wijdemeren gebruikt om daar de laatste nieuwtjes uit de WWK te brengen.
De VVD-fractie is in de materie van de recreatiewoningen gedoken en geeft enkele tips en adviezen.
Ondanks de harde wind won Loosdrecht uit met 3 tegen 1 doelpunten van Voorland.
Vrijdag sloot de poll inzake het al dan niet kiezen van de burgemeester. De meerderheid wil direct kiezen.
Morgen zendt Radio Wijdemeren om 11.00 het programma WM Actueel Live uit. De Onderwerpen.
De Gooise Golfclub legt een baantje met twee echte holes aan bij de Knorr fabriek.
Cor Lam uit Loosdrecht wenst de "Bruisende Ankeveners" van harte geluk.
Het is zover!! U kunt problemen met trottoirs, lantaarnpalen, putten, gazons, wegen, bermen, etc. 7*24 uur aan de gemeente melden via internet.
Begraafplaats Berestein in 's-Graveland wordt aangepast. Het brandweerduiken wordt gereorganiseerd.
Rob van Vulpen uit Loosdrecht zag een merel in zijn tuin, met de lente in het hoofd. Het beestje is verliefd.
De kopers van de appartementen bij Najade wilden bij de RvS voor elkaar krijgen dat het complex afgebouwd mag worden. Zij kregen ongelijk.
Het college is blij met de initiatieven van de projectgroep Bruisend Ankeveen en heeft 12 standplaatsen toegekend.
Wethouder Yvonne Siemons heeft besloten dat er toch een tafeltennistafel aan de Peppelhof of de Berkenhof in Kortenhoef komt.
Cor Lam uit Loosdrecht roept de gemeente op om iets aan de paardenmest te doen.
Vanmiddag ontving Stefan van Houten van het Wapen van Ankeveen de eerste gebruiksvergunning uit handen van burgemeester Don Bijl.
Op 12 maart wordt de eerste weekmarkt in Ankeveen gehouden. De projectgroep Bruisend Ankeveen zoekt nog vrijwilligers.
De commissie Maatschappelijke Zaken gaat op 22 februari spreken over deelname aan een Steunpunt Huiselijk Geweld in Hilversum.
LOVOC voorzitter Jules Kieft is redelijk tevreden met de huurverhoging van sportzaal Eikenrode voor dit jaar. Die is nu zestig procent.
Jelle Jansen uit Kortenhoef snijdt een onderwerp aan dat in het verleden de gemoederen ook danig bezig hield. Paardenstront.
Martin Stevens zond de Webkrant weer de Foto van de Maand. Ditmaal een spreeuw in februari.
Felix Flameling (D66) reageert op het verslag van het raadsdebat over de verlaging van de OZB.
Vanochtend vroeg werd weer een straatjuweel op de Koninginneweg gemolesteerd. Carel Ris reageerde en stuurde een foto.
Het Sophia Instituut organiseert op 17 februari een informatie-avond over NLP op Landgoed Eikenrode.
In WM Actueel Live morgen: Abrona, speeltuin Loosdrecht, Sri Lanka, Column, Sypesteyn, Carnaval, De Blijk en het Weer.
De heer Brakenhoff, lid van de brandweer in Nederhorst, heeft gisteravond een lintje gekregen uit handen van burgemeester Don Bijl.
Hans Peijen reageert op het interview met wethouder Wim Neef. De bezwaren gaan niet over de herindeling stelt hij.
De Singelgroep blijft zich verzetten tegen de nieuwbouw aan de Voorstraat. DBL denkt dat het contract een andere bebouwing onmogelijk maakt.
Wijdemeren heeft te weinig statushouders huisvesting aangeboden en moet van de provincie een inhaalslag plegen.
Het vragenhalfuur werd gevuld met een spervuur van vragen van René Voigt (DBW). Hij werd echter niet veel wijzer.
Op de plek waar het beroemde eierdopje van mevrouw Raven stond rest nu alleen nog een stofloos stukje glasplaat.
Aan het begin van de raadsvergadering werd de heer Kunst voor de tweede keer beëdigd. Niet omdat twee eden beter zijn, maar omdat de eerste keer niet rechtmatig was.
Vanavond verdedigde Gert Zagt (DBL) het initiatiefvoorstel van de coalitie om de OZB stijging met 2,5% te verlagen met verve. Hij haalde het binnen.
De stemming in de poll op de homepage van de Webkrant over de gekozen burgemeester gaat gelijk op. Morgenavond in Nova wordt er ook over gesproken.
Vanavond om 20.00 uur wordt een raadsvergadering gehouden. Op de agenda staan o.a. de Wijde Blik, het nieuwe gemeentehuis en de tarieven voor de sportaccommodaties.
Enkele raadsleden en fractieassistenten kwamen bijeen om te bespreken hoe het verder moet met het Dorpscentrum.
Ook RTVNH besteedde vandaag aandacht aan het eierdopje dat mevrouw Raven van de gemeente Wijdemeren terug kreeg.
Vandaag om 12.00 uur kreeg Mevrouw Raven een porseleinen eierdopje terug van de gemeente Wijdemeren. Zij wilde dat het in Loosdrecht zou blijven.
Wethouder Wim Neef gaat graag door na de verkiezingen volgend jaar. Hij kan goed campagne voeren en wil graag een figuur zijn waar mensen vertrouwen in hebben.
De Rotary Club Wijdemeren maakte een foto van de eerste paal voor het Abrona Project in Loosdrecht.
De opzet van het archief is met ingang van vandaag verbeterd. U kunt beter zoeken en de berichten worden uitgebreider beschreven.

Januari 2005

Wijdemeerse Weerfoto's Abcoude-'s-Graveland 3-2
Loosdrecht-AMVJ 3-0 De Gekozen Burgemeester
Uitslag Stemming Voorstraat WM Actueel Live 30 januari
Geen sleutels voor Volkstuinen In gesprek met de VVD
OZB 2,5 procent Lager Wilt u RSS gebruiken?
PvdA over Fusie en Voorstraat Land en Boschzigt verandert
Eerste paal Abrona Loosdrecht Juwelen knallen niet op Auto's
Catalpa te Commercieel? Kindercarnaval op Sypesteyn
Concert Kunst aan de Dijk (Digitale!) Gemeentegids 2005
Twijfel over Straatjuwelen Leeuwenlaan: Twee Reacties
Vitaal Platteland: Een Verslag Op zoek in Ankeveen
's-Graveland verliest met 1-3 Loosdrecht speelt Gelijk 1-1
Bijl zet Dorpscentrum op de rit Tussen Kunst & Kits
Wijdemeren Actueel Live Nieuwe directeur Sypesteyn
Tom Poes conflict met B&W Bericht van de Buurtbus
Eerste Paal Abrona Tom Poes 1 april dicht
Horecaproblemen Yvonne Siemons leest voor
Leeuwenlaan veiliger Tafeltennistafel Peppelhof
Plan voor heel Wijdemeren Singel ligt lager
Gaslek in Loosdrecht De Voorstraat (NdB) Nu
Bezwaar tegen Poll Sporter van het jaar 2004!!!
Reacties op PvdA betr. Voorstraat 's-Gravelandse Historie
Reactie op debat Voorstraat 's-Graveland-DWSV''61/Biladi  1-0
Loosdrecht - AFC 1-1 PvdA: Reactie op Ingez. Brief
Stemmen over de Voorstraat Campers op de Camping
Bouw- en Woningtoez. schoont op Nieuwjaar Vriendschapskring
Schilderijententoonstelling Explosie Woonlasten
Vertellingen Succesvol Westerveld z.s.m. Verkocht
De Meenthof, ja gezellig... PvdA: Meten met twee Maten
Fusie: Procedurele Kramp Mini Actie Azië
Voorstraat heikel punt CDA: Vitaal Platteland (ll)
Koninginneweg blij met Juwelen PvdA: Meerderheid tegen Fusie
Politiek en Ondernemers Dunne Dirk: Brandschade
Illegale Zomerwoning verwijderen Misverstand
Contactavond DBL Verdiepingen: Kade zakt weg
Nieuwjaar: € 20.000 schade Raadsstukken op Internet?
Cor schrok zich Lam Sint Vitus mag blijven
Nieuwsster: Wdm naar Utrecht? Nieuwsster: Interview Co de Kloet
CDA: Vitaal Platteland Foto van de Maand Januari
Einde Preventief Toezicht Raadsstukken te duur?
Vergaderdata Raad & Comm. Nieuwbouw Zuidsingel vordert
WM Actueel Live 9 januari Cor Lam over Nieuwbouw
Nieuwbouw NdB gaat door Das en Vliegveld: Geen probleem
Een beetje meer voor 555? Zaterdag Sponsorloop Loosdrecht
Oproep Sporter v.h. Jaar 2004 Recreatiebewoning aangepakt
Gemeentewapenleed Noodkreet uit Thailand
Benefietconcert giro 555 Herkent u deze foto?
Vertellingen in Kortenhoef B&W: Beeldentuin is hobby
Bouwen in Nederhorst 1100 euro voor giro 555
Nieuwjaarsreceptie 2005 Nieuwjaarsduik Loosdrecht
Tijd voor Statistiek Wijdemeren voor Giro 555