Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wie Wat Waar/WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Herkent u deze foto?

Wijdemeren, 5 januari 2005. Vanmorgen plofte de Wie Wat Waar op de deurmat. Op de voorpagina een foto van de Stichting Kastelendocumentatie, genomen rond 1900.


De voorpagina van de Wie Wat Waar van vandaag.

De Wie Wat Waar opent deze week met een stuk van Herman Stuijver over de verkoop van het voormalige gemeentehuis van 's-Graveland, het buitenhuis Westerveld. Naast het stuk een zeer prominente foto van Westerveld, met bronvermelding (Stichting Kastelendocumentatie) en datering (rond 1900).

In het stuk duikt Herman Stuijver in de rijke geschiedenis van het buiten, dat op 22 juni 1946 het gemeentehuis van de gemeente 's-Graveland werd.


De foto, in 2000 gemaakt door Rik Jungmann voor de Wijdemeerse Webkrant.

Uw redacteur zag de foto en de twijfel sloeg direct toe. Die foto kwam wel erg bekend voor. Dat zwarte randje... Dat schaduwrandje.... De nieuwbouw aan de linkerkant. Die is toch pas in de jaren tachtig gebouwd? Het bleek een foto uit de camera van uw redacteur te zijn. Gemaakt in 2000 als onderdeel van een serie van drie van de gemeentehuizen van de fusiegemeenten.

Bij de foto stond niet: "Foto: Wijdemeerse Webkrant". Er stond wel: "Foto: Stichting Kastelendocumentatie". En dat is wel erg slordig voor een foto die uit de WWK wordt geknipt en dan wordt geplakt in de Wie Wat Waar zonder bronvermelding. Wij rectificeren dus maar even.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind Naar volgende bericht