Rik Jungmann

Jos Werkhoven
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Vertellingen in Kortenhoef

Kortenhoef, 4 januari 2005. Jos Werkhoven organiseert drie avonden met vertellingen in Het Kraaiennest in Kortenhoef.

Ingezonden Bericht

Bijzondere vertelling in Kraaiennest.
Er was eens.......een verhaal te vertellen.

Onder dit motto nodigt Jos Werkhoven u uit voor een serie van drie bijzondere vertellingen. In de traditie van de troubadour (de 'vinder') neemt Jos u mee op een verwonderende reis in ruimte en tijd naar de grenzen van onze kennis. De plaats van de vertellingen is het Kraaiennest, De Oude School, Kortenhoefsedijk 145. De tijdstippen zijn de donderdagen 13 en 27 januari en 10 februari om 20.00 uur.

Jos Werkhoven is in zijn dertigjarige onderwijsloopbaan immer op zoek geweest naar de essentie van wat hij kinderen in het onderwijs mocht aanbieden. Deze langdurige en inspirerende zoektocht heeft veel, zeer veel bijzondere kennis opgeleverd. Dit heeft geresulteerd in het ontwikkelen van materialen voor gebruik in het onderwijs. Deze materialen hebben op hun beurt gestimuleerd tot de oprichting van uitgeverij De Arend te Kortenhoef door Jos Werkhoven.

Jos formuleert: "De materialen zijn weliswaar ontworpen voor het gebruik met kinderen in het onderwijs; het verhaal dat de materialen vertellen is beslist niet kinderachtig!! Het is een verhaal voor iedere huidige en toekomstige bewoner van onze planeet aarde; ongeacht leeftijd, nationaliteit, religie, ras, politieke overtuiging of welke onderverdeling we nog meer kunnen maken. Het is adembenemend mooi en verwonderend te mogen zien en te ervaren wat de mensheid als totaliteit in zijn bagage van cultureel erfgoed mag meedragen."

Drie Vertellingen

Jos wil graag zijn eigen dorpsgenoten 'trakteren' op het bijzondere verhaal dat de materialen vertellen. Het verhaal kan echter niet in één keer verteld worden. Daarom nodigt Jos u drie keer uit met in het achterhoofd dat alle goede dingen in drieën bestaan.

In de eerste vertelling neemt Jos u met behulp van de mooiste beelden mee in de ruimte: via onszelf naar de grenzen van het heelal aan de ene zijde, maar ook via onszelf naar de grenzen van de allerkleinste deeltjes van de materie aan de andere zijde.

In de tweede vertelling reizen we door alle tijd en zien overal de bijzondere cyclus van ontstaan (geboorte), groei en bloei (leven) en voltooiing (dood): van sterrenstelsels en planeten, van mensen en culturen, van iedere vorm van leven.

De derde avond zal niet meer de verteller, maar 'de vraag' en u centraal staan. De twee vertellingen zullen bij de meesten van u iets losmaken, vragen dienen zich aan. Het is tijd voor bezinning, studie en debat.

De vertellingen worden u aangeboden en kosten derhalve niets.
Als u het een fijne avond vond, wil Jos u wel vragen mee te delen in de kosten van het Kraaiennest (€ 1 à € 2 per persoon).
Het Kraaiennest mag maximaal zestig bezoekers ontvangen, daarom vraagt Jos u vooraf even te melden dat u komt.
Dat kan telefonisch: 035-6564636, per mail naar verhaal@DeArend.nl of per post naar J. Werkhoven, Koninginneweg 98, 1241 CX Kortenhoef
Vergeet u niet te vermelden met hoeveel personen u wilt komen?


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktHarde wind Naar volgende bericht