Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Grijze Golf gaat Digitaal

Nederhorst den Berg, 26 april 2005. In De Spot in Nederhorst den Berg kregen negentig 55-plussers gisteren certificaten voor computergebruik.

De cursisten op leeftijd leerden alles over emailen, surfen, downloaden, links, toetsenborden en de aan-uit knop op hun pc. De cursussen worden georganiseerd door Seniorweb. Sommigen zijn inmiddels gegrepen door de computer. Zij spenderen veel tijd achter hun pc, gewapend met een boek om de geheimen van hun computer te ontrafelen. En natuurlijk wordt er de hele wereld over ge-emaild.

De oudste cursist was 84 jaar. Bij de cursussen werd gebruik gemaakt van afgeschreven computers die indertijd geschonken werden door de gemeente Wijdemeren. (De enige echte "Wijdemeren PC".)


De "Wijdemeren PC"

Vooraf was er eerst enige commotie ontstaan omdat Herman Stuijver (Wie Wat Waar) een 1 februarigrap had uitgehaald. Hij plaatste een advertentie van de "gemeente". Men kon zich melden bij de gemeente voor een pc. De telefoon stond niet stil. Jaap van Waveren (De Nieuwsster) vond het niet eerlijk dat de pc's niet in het Loosdrechtse blad werden aangeboden.

Lees ook Seniorweb.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind16º Naar volgende bericht