Rik Jungmann

G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Recreatiewoningen Continued

Wijdemeren, 3 maart 2005. Het recreatiewoningendebat wordt sinds deze week op twee fronten gevoerd. Lokaal en op landelijk niveau.

Eerst in Loosdrecht en daarna in Wijdemeren loopt al jaren de discussie over het illegaal bewonen van recreatiewoningen en de benodigde handhaving. Onlangs nam het college in die kwestie een besluit.

Intussen is ook in het parlement de discussie weer opgelaaid. Een deel van de kamer (PvdA, VVD en LPF) vindt dat er sprake is van willekeur, omdat gemeenten een onderling verschillend beleid inzake de woningen hanteren. Vanuit de kamer wordt ervoor gepleit om met name de oudere illegale bewoners van vakantiewoningen te ontzien.

In Wijdemeren is sprake van een gedoogvergunning, maar wordt niet gekeken naar de leeftijd van de bewoner. Het Haagse standpunt zou een eventuele aanpassing in de Wijdemeerse regels kunnen betekenen. Als dat zou worden ingezet, dan mag de gedoogvergunning van Wijdemeren misschien niet (of niet voor mensen onder de vijftig), maar komen er wellicht wel mogelijkheden voor ouderen.

Nieuwe Onzekerheid

Voor de betrokkenen betekent de discussie in Den Haag nieuwe onzekerheid over hoe het beleid in hun situatie zal gaan uitpakken. Wel is duidelijk dat het gemeentelijke beleid en het beleid dat Den Haag wil zien, min of meer in elkaars verlengde liggen. In ieder geval komt er een vorm van afbouwen en afsterven van het illegaal bewonen van recreatiewoningen.

Wethouder Yvonne Siemons heeft, vanwege de eventuele onduidelijkheden, besloten om het informatienummer voor de recreatiewoningen nog een tijdje open te houden.


De wekelijkse nieuwsbrief SneeuwHalf bewolktMatige wind Naar volgende bericht