Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Oudste huizen Woningbouw Gered

Kortenhoef, 27 september 2005

Twee woningen, die uit de architectuurstroming van de Amsterdamse School stammen, zijn gered van de sloop. Zij worden gerestaureerd en uitgebreid.

Aan het Moleneind in Kortenhoef staan al heel lang twee huizen van de woningbouwvereniging te verpieteren. Er werd al jaren over gesproken wat er met de pandjes zou moeten gebeuren. Hun historsiche waarde ligt in de architectuur. Bovendien zijn het de oudste panden van de woningbouwvereniging in Kortenhoef. Toch dreigde de slopershamer. Dat gevaar is nu afgewend.

Persbericht

Amsterdamse schoolwoningen van slopershamer gered

De woningcorporatie Gooi en omstreken heeft een vergunning gekregen voor de restauratie en uitbreiding van twee woningen in Kortenhoef.

Het betreft hier een gemeentelijk monument, namelijk twee Amsterdamse School woningen van de voormalige Kortenhoefse woningbouwvereniging "Samenwerking" uit de twintiger jaren, gelegen aan het Moleneind. De woningen zullen in hun oorspronkelijke staat hersteld worden.
Architect Bud Huybrechts had de monumentenvergunning op 10 juni aangevraagd. De gemeente heeft ingestemd met het restauratieplan. De hoofdvorm blijft volledig intact, de achterzijde wordt uitgebreid.

Enige in Wijdemeren

De gemeente is verheugd dat de woningen van de sloophamer gered zijn. Ook het feit dat ze in de toekomst weer bewoond kunnen worden spreekt de gemeente erg aan. De woningen zijn zeer uniek. Het betreft hier twee Amsterdamse School woningen, die in deze regio bijna niet voorkomen. De twee panden aan het Moleneind zijn dan ook de enige in Wijdemeren.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Zwaar bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht