Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Esther Reageert!!!

Wijdemeren, 26 september 2005

Onder de kop "Esther reageert!!!" zond CDA raadslid Esther Luijer haar reactie op het persbericht van de VVD.

Reactie

Esther reageert!!!

Op zo'n persbericht van de VVD moet ik natuurlijk reageren! Bij deze mijn reactie:

Vol verbazing las ik het persbericht van de VVD. Bij de voorbereiding voor de raadsvergadering had ik al niet anders verwacht dan dat de VVD tegen ging stemmen. Ik had daar mijn pleidooi van afgelopen raadsvergadering al op afgestemd. En 3 maal raden de VVD stemde inderdaad tegen!

Natuurlijk is het belangrijk dat er een goed accomodatiebeleid komt, daar ben ik ook een groot voorstander van, en dat heb ik in de raad al meerdere malen geuit. Daar is de VVD absoluut niet uniek in. Maar dat houdt niet in dat we verenigingen letterlijk en figuurlijk in de kou kunnen laten staan . En of dat nu een Loosdrechtse, Ankeveense, Bergse vereniging is, dat maakt mijn partij in ieder geval niet uit. Het is een vereniging uit WIJDEMEREN. En daar zijn we voor aan het werk.

De voormalige gemeente ' s- Graveland, nu Wijdemeren, is eigenaar van de gebouwen waarin de verenigingen nu gehuisvest zijn. Helaas moet geconstateerd worden dat zij de gebouwen zeer slecht onderhouden hebben, waardoor de verenigingen jarenlang hun hobby onder zeer slechte omstandigheden hebben moeten uitoefenen.

De postduivenvereniging moest bij wijze van spreken oppassen dat hun duiven niet door het gebouw heen vlogen, de konijnen konden wel een extra vachtje gebruiken, en ook de ventielen van de muzikanten liepen kans om vast te vriezen.

Bij iedereen was dan ook de noodzaak duidelijk dat hier iets aan gedaan moest worden!! Daarom waren er al vanaf 1994 plannen om nieuwe accomodaties te regelen voor deze verenigingen.

En na jaren getrek en geduw, maar vooral wachten , was dan eindelijk afgelopen donderdag het voorstel in de raad. Dus na 12 jaar!! En de gebouwen komen er, maar niet dankzij de VVD. Nee, die stemde als enige partij tegen omdat er een precedentwerking van uit kan gaan. Gold dat ook niet voor het gebouw De Meidoorn in Loosdrecht??? Juist, inderdaad daar gold het ook voor. En wat stemde de VVD daar?? Voor ?? Inderdaad...snapt u het nog??

Ik feliciteer de verenigingen met het feit dat de accomodaties er nu eindelijk komen. Enne.....een zure overwinning voor hen??

Nee, een warme! (letterlijk en figuurlijk!!)! Gefeliciteerd!

En nu verder aan het werk voor alle andere verenigingen die onze hulp hard kunnen gebruiken!

Esther Luijer
Raadslid CDA Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 20º Naar volgende bericht