Rik Jungmann

Douwe van Essen /Communicatie Wijdemeren

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

De Strook weer in Top Drie

Breukeleveen, 9 september 2005

De Strook werd dit jaar verkozen tot het op twee na schoonste strand in Nederland. Vorig jaar werd De Strook eerste in deze jaarlijkse verkiezing.


De Strook

Door ook dit jaar in de top drie te eindigen wordt het succes van vorig jaar herhaald. Het is schoon toeven en zwemmen op De Strook.

Update 9-9-2005, 22.27: De afdeling communicatie van de gemeente Wijdemeren maakte onderstaande foto's van de prijsuitreiking.


De directeur van Stichting Nederland Schoon opent de feestelijke middag voor het strandpaviljoen in Kijkduin. De happening was tevens afsluiting van de campagneweek Nederland Schoon.

Wethouder Ties Hagen vertegenwoordigde het gemeentebestuur van Wijdemeren en nam de plaquette en bloemen in uitvangst. Hij kreeg dit uit handen van de heer G.H.N.L. van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB en juryvoorzitter en van de directeur van Nederland Schoon. De bloemen gaf Hagen na afloop gelijk door aan de beheerder van De Strook.

Trots op de prijs! Van links naar rechts: Louk Welter, wnd. secretaris van Plassenschap Loosdrecht e.o.; wethouder Ties Hagen, hr. Van Woerkom van de ANWB en Zege v.d. Wiel, beheerder van De Strook.

Gezamenlijk Persbericht

De Strook derde bij verkiezing 'Schoonste Strand van Nederland'

De Strook bij Loosdrecht is derde geworden bij de verkiezing 'Het Schoonste grote zoetwaterstrand van Nederland'. Zo bleek vandaag bij de prijsuitreiking in Kijkduin, georganiseerd door Stichting Nederland Schoon. Een plaquette werd uitgereikt door de heer G.H.N.L. van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB en juryvoorzitter, aan wethouder Ties Hagen. Hij vertegenwoordigde in Kijkduin het gemeentebestuur van Wijdemeren. Hagen: "Ik neem de prijs graag in ontvangst, maar alle eer is voor de beheerder van het strand: het Plassenschap Loosdrecht."

Nederland Schoon onderzocht, in samenwerking met de ANWB, 126 grote zoetwaterstranden op de aanwezigheid van zwerfafval. De Strook bleek ook dit jaar één van de schoonste. De winnaar dit jaar Alphen aan den Rijn met de Zegerplas, tweede werd Emmen met de Rietplas. Vorig jaar ontving Wijdemeren als winnaar de Gouden Wimpel voor De Strook.

De Strook ligt in Breukeleveen aan de Loosdrechtse Plassen. Het strand wordt beheerd door het Plassenschap Loosdrecht en omgeving en is een enorme publiekstrekker. Veel recreanten zijn afkomstig uit de provincie Utrecht. Zij kunnen er heerlijk zwemmen en zonnen. Bovendien zijn er speeltoestellen voor kleine kinderen, goede toiletvoorzieningen en volleybal- , picknick en barbecuemogelijkheden. Niet alleen het strand is schoon, ook het zwemwater is van prima kwaliteit!

Het Plassenschap Loosdrecht en de gemeente Wijdemeren zijn verheugd wederom in de prijzen te zijn gevallen. Het is een enorme opsteker voor de recreatie en toerisme in Wijdemeren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht