Douwe van Essen

Douwe van Essen

Gooi-en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Vossenplaag treft Kortenhoef

Kortenhoef, 22 juni 2005

Hoeveel vossen het zijn weet niemand, maar het aantal slachtoffers valt niet meer te tellen. Bewoners willen met een handtekeningenactie de gemeente Wijdemeren en Natuurmonumenten dwingen tot actie.

Handtekeningenlijst

Bovenaan de lijst staat "Wij willen geen vossen in onze woonwijk". De Kortenhoevers zijn het aantal slachtoffers meer dan zat. Kippen worden onthoofd aangetroffen, omdat vossen de kop er af bijten en dan de kippen leegzuigen. Maar ook konijnen en krielkipjes zijn slachtoffer van de rooflust van Reintje de Vos.

Noodsprong

Al jaren zijn Kortenhoef, Ankeveen en 's-Graveland gewend aan vossen, maar die sloegen dan toe in de weidegebieden en niet in de kernen. De afwezigheid van fazanten, hazen, konijnen en weidevogels in de weidegebieden duidt erop dat de vossenpopulatie groot is en de nood hoog genoeg om de kernen te belagen. Men vermoedt dat minimaal één vos met een nest jongen zich schuilhoudt op het terrein bij de rooms-katholieke kerk.

Men vermoedt dat zich op het terrein van de rooms-katholieke kerk in Kortenhoef een nest vossen bevindt. De Vereniging Natuurmonumenten heeft daar onderzoek naar  verricht, maar niets kunnen vinden. 

Onderzoek

Volgens woordvoerster Ines van Hees heeft de Vereniging Natuurmonumenten onderzoek verricht rond de kerk en op de begraafplaats, maar geen vossenhol kunnen vinden. Zowel Natuurmonumenten als de wijkagent denken mee, aldus Simone Stevens in de Gooi- en Eemlander, maar je mag niet zomaar dieren doden met een bepaald doel. De gemeente moet daarvoor ontheffing verlenen. 


De wekelijkse nieuwsbrief      Zonnig Matige wind 28º Naar volgende bericht