Douwe van Essen

Douwe van Essen

Gooi-en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gebouwenplan gereanimeerd

Kortenhoef, 22 juni 2005

De gemeente Wijdemeren is er na vele jaren van impasse in geslaagd een nieuwe overeenkomst te sluiten met ING Vastgoed om het Plutoterrein aan het Noordereinde in 's-Graveland te bebouwen. Er gloort dus ook weer hoop voor de huisvesting van een aantal verenigingen.

Garanties

Lang onderhandelen door beide partijen heeft een nieuwe, aanvullende overeenkomst opgeleverd. Het vorige plan uit 2001 verdween vorig jaar van tafel. Belangrijkste elementen die tot het slagen van de overeenkomst leidden waren de veranderde woningmarkt, de betere uitvoerbaarheid van het plan (het past ook beter in de omgeving) en het inbouwen van meer zekerheden en garanties, aldus een trotse wethouder Neef.

Gebouwenplan

Met de opbrengst van de grond aan het Noordereinde - zo'n drie miljoen euro - kan de gemeente de huisvesting voor een aantal verenigingen aan de Kwakel betalen. Een plan dat nog uit 1994 stamt. 
Eind januari 2004 schreven wij (WWK) nog: "Het 's-Gravelandse gebouwenplan werd gisteren definitief ten grave gedragen. Daarmee is het gebouwenplan als een kaartenhuis in elkaar gezakt". Lang leek het er toen ook op dat de gebouwen van een aantal verenigingen (waaronder BMOL, Amicitia) hetzelfde lot zou treffen. Immers, de bouwkundige staat van deze gebouwen is al jaren zo, dat alleen met de meest bizarre middelen voorkomen kan worden dat ze bij de minste wind worden weggeblazen, danwel bij motregen al veranderen in de ark van Noach. Alleen was die laatste wl waterdicht...

Het 'Plutoterrein' (Noord6) ligt al braak sinds in oktober 2001 
de oude school werd gesloopt om appartementenbouw mogelijk te maken.

Bouwaanvraag

Het is de bedoeling, dat ING voor 1 oktober een bouwaanvraag indient. De bouw wordt gestart zodra de helft van de woningen (2 gebouwen met daarin in totaal veertien appartementen) is verkocht. 


De wekelijkse nieuwsbrief      Zonnig Matige wind 28 Naar volgende bericht