Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Straatjuwelen Verplaatst

Kortenhoef, 8 maart 2005. De straatjuwelen op de Koninginneweg blijven voorlopig staan. Wel heeft het college beslist dat er twee verplaatst worden om het veiliger te maken.


Een straatjuweel in actie

Persbericht

College verplaatst twee straatjuwelen op Koninginneweg in Kortenhoef

De zeven straatjuwelen die de gemeente eind 2004 op de Koninginneweg in Kortenhoef op verzoek van bewoners als snelheidsremmende maatregel heeft geplaatst, blijven voorlopig staan. Wel worden twee straatjuwelen verplaatst naar een betere plek. Diverse meldingen over gevaarlijke verkeerssituaties, vernielingen en aanrijdingen gaven het college van B en W aanleiding om de situatie opnieuw te bekijken.

Het plaatsen van de straatjuwelen was het resultaat van een burgerinitiatief van bewoners van de Koninginneweg en moest er voor zorgen dat er minder hard op de Koninginneweg gereden zou worden. Inmiddels zijn er drie aanrijdingen met een straatjuweel geregistreerd.

Volgend jaar evaluatie

Uit reacties van inwoners en de politie blijkt dat twee straatjuwelen op een andere plaats beter tot hun recht komen. Deze wil de gemeente verplaatsen. Zodra de nieuwe locaties bekend zijn, zal het plan ter inzage liggen. Over een jaar wil de gemeente de effectiviteit van de straatjuwelen evalueren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktMatige wind Naar volgende bericht