Rik Jungmann

Douwe van Essen

Bruisend Ankeveen
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

12 maart: Weekmarkt Ankeveen

Ankeveen, 8 februari 2005. Op 12 maart zal de eerste weekmarkt in Ankeveen gehouden worden. Een initiatief van de projectgroep "Bruisend Ankeveen".


Hier gaat het gebeuren.

Ingezonden Bericht

Wekelijks op zaterdag markt in Ankeveen: nog 5 weken!

4e Nieuwsbrief Projectgroep “Bruisend Ankeveen”

Is het u al opgevallen in de Wie Wat Waar en de Brug: die kleine rechthoekjes met de kreet: nog 8 weken en u kunt …; nog 7 weken en we kunnen weer…; nog 6 weken en …
Vast wel! Want de wekelijkse markt in Ankeveen komt elke week een stapje dichterbij.

De afspraken met de ondernemers, die een standplaats gaan innemen, worden concreter en intensiever. Eind deze maand gaan wij opnieuw met ze rond de tafel om de laatste plooitjes glad te strijken.
Stelt u zich eens voor:
U loopt gezellig rond op de markt. Bij de broodkraam haalt u een paar verse croissantjes voor tussen de middag. Bij de kaasboer een paar eitjes en een stukje franse kaas. Ach ,doet u ook maar een stuk belegen Edammer. Vervolgens een paar lekkere perssinaasappels en een bakje champignons. Dan ziet u opeens iemand lopen die u al een tijd niet heeft gezien. Dat is gezellig! U gaat samen naar het terras en bestelt een lekker kopje koffie, en ach, waarom niet, doe er maar een appeltaartje bij. U kletst een half uurtje even gezellig bij, en spreekt af elkaar volgende week weer op de markt te treffen.
U maakt uw rondje af: nog wat oosterse thee, een onsje verse kibbeling en een gezellig bloemetje.
Tevreden wandelt u weer naar huis.

Tot nu toe was dit een onmogelijkheid in Ankeveen, maar vanaf 12 maart wordt het realiteit.
Zoals u weet is dit hele project een initiatief van de projectgroep “Bruisend Ankeveen”. Niet alleen deze groep bruist, maar de ideeën die men bedenkt en daadwerkelijk uitvoert, zorgen ook voor een stuk levendigheid en gezelligheid in Ankeveen en omstreken.

Op 12 maart gaan we van start!

Vanaf 8 uur kunt u al terecht bij de diverse standplaatsen. Behalve een slager zijn alle food-sectoren vertegenwoordigd, zodat u niet snel mis zult grijpen. Ook komt er een kraam met thee en oosterse producten, en een gezellig terras voor een kopje thee of koffie.
De projectgroep is zelf enorm enthousiast, en dat geldt ook voor de ondernemers. We hopen er dan ook met elkaar, en natuurlijk ook met u, een daverend succes van te maken.
De opening zal uiteraard feestelijk worden, zoals u dat in Ankeveen gewend bent! Naast de burgemeester, de heer Don Bijl, zal ook een landelijk bekend persoon zijn opwachting maken. Verder zult u kunnen genieten van enkele optredens. Als klap op de vuurpijl wacht de eerste kopers ook nog een leuke verrassing! Kortom: rekent u erop dat het een bruisende opening wordt. Wij willen u bij deze alvast vragen op 12 maart allemaal de vlag uit te hangen. En heeft u naast onze nationale driekleur ook nog de Ankeveense vlag: prachtig!

Vrijwilligers Gevraagd

Omdat er nog een hoop zaken te regelen zijn, en er altijd behoefte is aan extra vrijwilligers, heeft “Bruisend Ankeveen” vorige week een informatieavond belegd, met als doel meer personen te interesseren voor ons project. Hier kwam een flink aantal mensen op af, waar we zeer blij mee zijn. Vele handen maken immers licht werk, en er moeten nog de nodige handen uit de mouwen worden gestoken.
Denkt u nu: hé, ik zou ook best wat willen doen, en dat juichen wij van harte toe, dan kunt u zich in verbinding stellen met de secretaris, mevrouw Tiny Beemsterboer (tel. 035-6561507), of met Jan van Ingen (tel. 035-6562871).
Want ook als de markt eenmaal van start is gegaan, blijven wij niet stilzitten. Er staan nog een hoop plannen op stapel, waarvan we u later in het jaar zeer zeker van op de hoogte zullen stellen.
Maar nu eerst: op naar de markt!!!

Namens de projectgroep “Bruisend Ankeveen“

Jan van Ingen


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht