SV 's-Graveland
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

's-Graveland - Baarn 2-0

's-Graveland, 17 april 2005. 's-Graveland won vandaag met 2-0 van Baarn en handhaaft zich in de derde klasse.

Ingezonden bericht

's-Graveland - Baarn 2-0 (0-0)

71.1-0 Johnny Hendriks, 81. 2-0 Johnny Hendriks.
Scheidsrechter de Smalen.
Toeschouwers 175.

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft 's-Graveland goede zaken gedaan. Tegen streekgenoot Baarn werd niet alleen gewonnen, ook werd bereikt dat komend seizoen opnieuw in de 3e klasse zal worden uitgekomen. Bij de aanvang van deze derby startten beide teams met eenzelfde aantal punten. Om de kans op degradatie te ontlopen gold voor beide opponenten dat er gewonnen moest worden. Aan het behoudende spel tijdens de eerste helft was goed te merken dat er geen risico's werden genomen. De verdedigingen hoefden zich niet uitermate in te spannen, terwijl de keepers nauwelijks in actie hoefden te komen. 's-Graveland kreeg wel al na 20 minuten een domper te verwerken toen Michel Schouten, na weken weer inzetbaar, geblesseerd het veld moest verlaten. Emiel van der Velden verving hem echter voortreffelijk. De ruststand 0-0 was vervolgens een logisch gevolg van het vertoonde spel.

Na de pauze was al snel duidelijk dat de thuisclub meer wilde. Uit dit initiatief had al in het eerste kwartier gescoord kunnen worden. De scheidsrechter onthield namelijk tot tweemaal toe 's-Graveland een strafschop na respectievelijk het neerleggen van Nunu Alexandre en een handsbal in het Baarnse strafschopgebied. Echter de toon was gezet en de bezoekers werden meer en meer onder druk gezet. Hieruit ontstonden twee vrije trappen, beide genomen door Pascal Jongsma. Zijn eerste kon nog net door Keeper Ronald Cozijnse worden overgetikt, maar bij nummer twee was het wel raak. Johnny Hendriks werd aangespeeld en zijn kopbal verdween onhoudbaar diagonaal in de rechter-bovenhoek. Baarn probeerde deze tegenslag wel te verwerken maar slaagde daar niet in, integendeel tien minuten later werd het 2-0. Alexandre speelde handig Hendriks aan en uit de draai vond de 's-Graveland-aanvoerder opnieuw het net. Deze stand bleef ongewijzigd, hetgeen dus inhoudt dat blauw-wit 3e-klasser blijft en Baarn volgende week nog alle zeilen bij moet zetten om eenzelfde resultaat te bereiken.