Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

NUON: Meer "wanbetalers"

Kortenhoef, 25 oktober 2005

Het artikel over de betalingsachterstanden, die door niet automatisch incasseren door NUON ontstaan, heeft alleen al vandaag tot een aantal reacties geleid.

Enkele lezers reageerden dat zij na lezing van het artikel in de WWK maar eens waren gaan spitten in de bankafschriften en ontdekten dat ook zij al vanaf 1 juli niets meer aan NUON betaald hebben zonder het te weten. Daaronder was ook een reactie van een lezer, die zijn energie betrekt van een andere partij, maar wel altijd netwerk-, transport- en andere kosten betaalde aan NUON. Ook die incasso was bij hem op 1 juli gestopt. Zijn energierekeningen van de derde partij liepen gewoon door.

Douwe van Essen stuurde onderstaande reactie:

Reactie

NUON probleem bleek structureel

Beste Rik,

Mijn vrouw is hier al begin augustus tegenaan gelopen. Nooit bij stilgestaan, dat we onderdeel zouden zijn van een structureel probleem van NUON. En zeker niet, dat NUON klaarblijkelijk niet wil leren van gemaakte fouten.

Wat is het geval? Mijn vrouw, nauwgezet als ze is, constateerde op 2 augustus jl. dat op de eindafrekening van de NUON wel een restitutiebedrag was vermeld, maar geen nieuw termijnbedrag. "Dat klopt, mevrouw", zei de aardige, klantvriendelijke contactpersoon bij het callcenter, "u heeft een verkeerd formulier ontvangen, waarop geen plaats is voor het nieuwe termijnbedrag". En omdat dat laatste bedrag ontbrak, was er ook geen inhouding gedaan. Mijn conclusie: daarom is het natuurlijk ook zo goed als zeker, dat bij iedereen met een jaarafrekening zonder nieuw termijnbedrag geen automatische afschrijving meer heeft plaatsgevonden.

Mijn vrouw kwam een nieuw termijnbedrag overeen met de NUON en sindsdien verlopen de afschrijvingen weer correct.

Als ik in de reacties van NUON lees, dat er verteld wordt, dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor het betalen van z'n energierekening, dan is dat juist. Maar met de machtiging tot incasso heeft de NUON toch echt die verantwoordelijkheid overgenomen. Daarnaast is het natuurlijk ronduit kwalijk, dat men het falen van de eigen administratie nog steeds probeert af te wentelen op de onschuldige consument. Er is toch waarachtig tijd en gelegenheid genoeg geweest om alle 'slachtoffers' te benaderen en een redelijk voorstel te doen. En redelijk is het zeker niet om klanten, nadat ze notabene zelf het probleem hebben aangekaart, te vragen later terug te bellen om het bedrag weer naar normale hoogte terug te brengen. 

Met vriendelijke groet,
Douwe van Essen

Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Harde wind 13º Naar volgende bericht