Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

' s-Graveland - Nieuwendam 2-2

's-Graveland, 4 december 2005

's-Graveland speelde gelijk tegen Nieuwendam. Het werd al 2-2 in de eerste helft. Daarna bleven doelpunten uit.

Ingezonden Bericht

Nadat middels vele pogingen het gelukt was om een scheidsrechter te vinden (de KNVB had verzuimd een vervanger aan te stellen voor de aangestelde arbiter die zich keurig had afgemeld) begon dit duel ruim een uur later. De spelers waren blijkbaar het lange wachten zat, want in een hoog tempo werd gestart.

Geheel in de sfeer van Sinterklaas kwamen de eerste twee goals tot stand door cadeautjes. Na volledig mistasten van de Nieuwendam verdediging was het Nunu Alexandre die in de 10e minuut dit presentje dankbaar aanvaardde. Zijn diagonale inzet betekende 1-0.

Het was dezelfde speler die even later alleen op de keeper afgaande voor zijn tweede goal kon zorgen, maar helaas ging zijn schuiver net naast. De bezoekers bleven hierdoor in de wedstrijd, niet wetende dat ook zij een presentje kregen aangeboden. Een onnodige slordige uittrap van de ' s-Graveland-keeper bracht de bal bij de Amsterdamse spits die eenvoudig de gelijkmaker kon maken 1-1.

Nog geen twee minuten later, met nog een kwartier te gaan, kwamen de Amsterdammers zelfs  op voorsprong . Uit een vrije trap vanaf de zijlijn werd perfect ingekopt 1-2 . Vlak daarna maakte ' s-Graveland eveneens een magnifiek doelpunt . Na een snel uitgevoerde counter kwam de bal in de 16 meter. Na een één-tweetje kwam Alexandre  aldaar in balbezit en diens lob met de buitenkant voet was de Amsterdamse keeper te machtig 2-2.

Na Rust

In de tweede speelhelft moest Nieuwendam al snel door een blessure van keeper wisselen . Het leek erop dat de thuisclub hier gebruik van ging maken nadat twee ongelukkige ingrepen door de speler-keeper net geen doelpunt opleverden. Het tegendeel bleek echter het geval. Nieuwendam nam vervolgens ver van de keeper afspelend het heft in handen en ' s-Graveland mag het zich aanrekenen dat het zich voornamelijk met verdedigen moest blijven bezig houden. En alhoewel keeper van Weeghel meer te doen kreeg dan de Amsterdam-goalie werd er niet meer gescoord in deze speelhelft die grotendeels met de veldverlichting werd afgewerkt.