Statistieken Loosdrecht - De Merino's: 3-0
(zaterdag 5 november '05).

1-0 Eric Poortenaar
2-0 Said Akchich
3-0 Said Akchich

In een eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden heeft Loosdrecht met 3-0 weten te winnen van De Merino's. Een overwinning die niet vanzelf tot stand kwam maar uiteindelijk wel terecht was. In de eerste helft bracht Eric Poortenaar Loosdrecht op voorsprong door een gegeven penalty van de zeer sterk leidende scheidsrechter te benutten waarna Said Akchich in de tweede helft met twee goals het definitieve vonnis felde.

Loosdrecht was de domper van het verlies tegen koploper DVVA maar net te boven of het moest al weer aantreden tegen de volgende tegenstander te weten De Merino's en wel in een thuiswedstrijd. En daar schuilt gelijk een belangrijk punt en dat is dat de ploeg thuis duidelijk meer moeite heeft om zijn wedstrijden te winnen.

Zou dat te maken kunnen hebben met de conditie van het veld? Ik moet het antwoord schuldig blijven maar ik weet wel dat het een schande is dat de gemeente Wijdemeren zulk dramatisch onderhoud pleegt dat er nauwelijks sprake van een voetbalveld is. Een crossbaan is daarvoor een betere benaming. Als je dan bedenkt dat ook clubtopscoorder Julian Bonaparte ontbrak wegens een enkelblessure en de tegenstander eindelijk 'los' lijkt te zijn gekomen dan zijn dat genoeg ingrediënten voor een pittige voetbalmiddag.

En daar was in eerste instantie ook duidelijk sprake van. De tegenstander was in de beginfase zoals bijna altijd duidelijk scherper en zette Loosdrecht onder druk. Het ontbreken van een echte afmaker zorgde er echter voor dat een goal uitbleef. Loosdrecht daarentegen scoorde wel. Nadat de ploeg meer en meer onder de druk begon uit te komen werd Eric Poortenaar gehaakt in de zestien meter nadat hij wilde uithalen. Een penalty genomen door laatstgenoemde betekende de 1-0 en dat was ook de ruststand.

Na de gebruikelijke tactische beslommeringen in de rust kon de tweede helft beginnen. En weer was het de tegenstander die agressiever begon. Na een aantal minuten kon een speler van De Merino's ongehinderd uithalen. De bal kon worden gepareerd en ook in de rebound was het niet raak. Loosdrecht leek weer wakker en kreeg de zaken vrij snel onder controle en nadat de Merino's meer en meer de aanval koos kreeg Loosdrecht de ruimte die het wilde. Via twee goals van Said Akchich werd het hondstrouwe publiek weer getrakteerd op de nodige doelpunten en kon zo de overwinning worden binnengehaald en dat daarbij ook weer eens de nul kon worden vastgehouden biedt hoop voor de toekomst. Een toekomst op zeer korte termijn want volgende week wacht de volgende tegenstander en wel middenmoter Swift. De wedstrijd vangt aan om half drie op sportpark Hallinckveld.