Douwe van Eseen

Douwe van Essen

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Tijdelijk éénrichtingsverkeer bij “De Strook”

Breukeleveen, 23 juni 2005

Zoals altijd op zomerse dagen loopt het verkeer rond het recreatie- gebied De Strook behoorlijk vast. De gemeente Maarssen neemt dan ook maatregelen.

Op de foto's is goed te zien waarom verkeersmaatregelen geen overbodige luxe zijn. Het verkeer zit regelmatig muurvast. Maar op het strandje is het gezellig...

persbericht

Vanaf zaterdag 25 juni:
Tijdelijk éénrichtingsverkeer bij “De Strook” in Breukeleveen

Door het mooie weer neemt de verkeersdrukte bij recreatiegebied De Strook in Breukeleveen toe. Daarom stelt de gemeente Maarssen vanaf zaterdag 25 juni éénrichtingsverkeer in op de naastgelegen Nieuweweg. Dit is nodig om De Strook, in geval van nood, bereikbaar te houden voor politie, ambulance en brandweer.

Eénrichtingsverkeer

Het éénrichtingsverkeer geldt op de Nieuweweg voor het deel tussen het Zandpad in Maarssen en de Herenweg in Breukeleveen. De rijrichting is vanaf de Herenweg naar het Zandpad. Breukeleveen, Loosdrecht en Hilversum zijn bereikbaar via de Maarsseveensevaart en Tienhoven/Oud Maarsseveen. Aan de zuidzijde van de Nieuweweg en op de gehele Griendweg in gemeente Maarssen geldt een parkeerverbod. De politie controleert hier regelmatig en bekeurt indien nodig. Extra parkeergelegenheid bij De Strook wordt geboden op een naastgelegen weiland.

Hoogtijdagen

Het recreatieterrein De Strook in Breukeleveen is in de zomerperiode populair bij veel recreanten. Dit leidde in het verleden tot zeer grote drukte op de wegen en verkeersonveilige situaties. Veelal werd geparkeerd aan beide zijden van de Nieuweweg, de weg in gemeente Maarssen waaraan De Strook is gelegen. Hierdoor konden hulpdiensten in geval van nood De Strook en omgeving niet bereiken. De gemeente Maarssen heeft onlangs vastgesteld, omwille van de veiligheid, bij hoogtijdagen eenrichtingsverkeer in te stellen.

Wijdemeren, 23 juni 2005


De wekelijkse nieuwsbrief     Zonnig Windstil 30º Naar volgende bericht