Douwe van Eseen

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander/Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gemeentehuis Wijdemeren blijft in Hilversum

Wijdemeren, 24 juni 2005

Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Wijdemeren heeft in een vertrouwelijk vergadering besloten het tijdelijke gemeentehuis aan de Rading 1 in Hilversum aan te kopen.

Niet het centraal gelegen Brugchelen, dat speciaal daarvoor drie jaar geleden door de gemeente Wijdemeren werd aangekocht voor 4,5 miljoen euro, maar het voormalige Knorr-gebouw in Hilversum wordt het definitieve gemeentehuis van Wijdemeren.

Financieel neutraal

Wat ons het meest verbaast in het bericht van de Gooi- en Eemlander (telefonisch aan de WWK bevestigd door wethouder Nagel), is niet dat er te elfder ure alsnog een nette prijs met verhuurder Louis de Bruin is overeengekomen, maar wel dat het financieel om het even is welk gebouw er gekozen wordt. Om met wethouder Nagel te spreken: "Het bedrag dat er uit is gekomen ligt volgens hem op het 'kantelpunt' tussen aankoop en opknappen van de Rading enerzijds of nieuwbouw in 's-Graveland anderzijds. Met het 'opknappen' van de Rading zijn overigens nog wel 'enige miljoenen' gemoeid, geld dat in de berekening van de aankoop is opgenomen.

Afstand vergroot

Het vertrouwelijke karakter van de vergadering waarin het besluit tot stand kwam betreft volgens wethouder Bert Nagel niet de hoofdlijnen van de beslissing, wel de details. Daarin schuilen dan vast ook de zwaarwichtige redenen waarom zo'n grote meerderheid van de raad - bij een financiëel neutraal vergelijk - renovatie van een relatief oud gebouw verkiest boven een compleet nieuw en eigentijds gebouw dichtbij het grootste deel van haar burgers. DvE, WWK.


De wekelijkse nieuwsbrief     Zonnig Windstil 30º Naar volgende bericht