Loosdrecht, 28 augustus 2005

Loosdrecht hield moedig stand tegen Nijenrodes, maar ging uiteindelijk toch onderuit met 3 tegen 2.

Ingezonden Bericht

Loosdrecht in slotminuten onderuit

Voor Loosdrecht stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd voor de beker op het programma waarin thuis moest worden gespeeld tegen Nijenrodes.

Loosdrecht dat tot nog toe twee keer wist te winnen wist dat het ook de wedstrijd tegen de eerste klasser zou moeten winnen om binnen het poulesysteem de eerste plaats in bezit te nemen. Nijenrodes had immers ook zijn beide eerdere wedstrijden gewonnen maar stond met een beter doelsaldo bovenaan. Dit besef was bij Loosdrecht goed doordrongen en miste zijn uitwerking in het veld niet. Loosdrecht was bij vlagen zelfs de betere ploeg en creëerde een aantal mooie kansen al vroeg in de wedstrijd. Een kopbal bijvoorbeeld van Marco Berkenbosch kon nog net tot corner verwerkt worden door de jonge goalie van Nijenrodes. Ook Nijenrodes was een aantal malen dreigend waarbij een vrije doortocht en een vrije bal op de rand van de zestien uiteindelijk net niet tot goals omgezet werden. Een gelijkopgaande mooie wedstrijd dus die een tiental minuten voor het verstrijken van de eerste helft abrupt werd verbroken.

Een opstootje resulteerde in een rode kaart voor een speler van Loosdrecht waardoor de ploeg als vanzelfsprekend met tien man verder moest. Het realiseren van een goed eindresultaat voor Loosdrecht leek daarmee vervlogen. Zeker toen Nijenrodes na rust op een 1-0 voorsprong kwam. De veerkracht die Loosdrecht nadien toonde was opmerkelijk. De strijdlust zelfs nog voorbeeldiger. En met een goal van Peter de Wit, een vrije bal die via de binnenkant van de paal binnen ging stroomde er weer hoop in de harten van de Loosdrechters. En toen het ook nog 2-1 werd voor Loosdrecht via Julian Bonaparte hing een sensatie in de lucht.

Nijenrodes zette na de achterstand meer en meer druk naar voren en met het nodige kunst en vliegwerk werd de voorsprong vastgehouden. Echter niet tot het einde van de wedstrijd. Een slap schot richting de korte hoek werd namelijk verkeerd ingeschat en zo stond het weer 2-2. Dat de wedstrijd toen al in de 95e minuut zat is daarbij toch wel het vermelden waard. Uiteindelijk werd het ook nog 3-2 toen Loosdrecht de verdedigende stellingen moest verlaten en de ruimtes door Nijenrodes goed benut werden.

Dit resultaat betekent dus het einde van de beker voor Loosdrecht. Desondanks kan de ploeg terugkijken op een goede voorbereiding die volgende week moet gaan worden omgezet in een goed resultaat tegen CJVV die de eerste ploeg is waarin Loosdrecht mag aantreden in de competitie. De wedstrijd zal worden gespeeld op sportpark Halinckveld in Loosdrecht en vangt aan om half drie.