Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

VROM: Pluim voor Wijdemeren

Wijdemeren, 29 augustus 2005

De gemeente Wijdemeren heeft een grote inhaalslag gemaakt op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu vindt de toezichthouder van VROM.

In oktober 2003 bracht de inspectie van het ministerie van VROM (o.a. ruimtelijke ordening) een zeer kritisch rapport uit over de stand van zaken in Wijdemeren. Bouw- en Woningtoezicht was niet op orde, milieuwetgeving werd niet goed opgevolgd en bestemmingsplannen waren (soms tientallen) jaren over de datum.. De inspectie eiste van Wijdemeren dat er binnen anderhalf jaar verbetering zou komen in de situatie, een erfenis van de oude gemeenten.

Pluim voor Wim Neef


Pluim voor Wethouder Wim Neef

De inspectie heeft opnieuw geoordeeld en is zeer positief over de verbeteringen, schrijft de Gooi vandaag. Zelfs zo positief dat een indringend gesprek met het college over de situatie volgens de inspectie niet meer nodig is. Bij het vorige rapport viel de inhoud van de rapportage verantwoordelijk wethouder Wim Neef behoorlijk tegen. Ditmaal zal hij verheugd zijn over de positieve uitkomst van de rapportage.

Politiek moet op cursus

Enkele kritische noten zijn nog wel te vinden in het rapport. Zo is er te weinig mankracht beschikbaar voor de uitvoering van de taken, waardoor de inhaalslag niet op alle punten voldoende is gemaakt. Ook vindt de inspectie dat de Wijdemeerse ambtenaren en politiek op een ouderwetse manier omgaan met het actualiseren van bestemmingsplannen, waardoor die actualisering vertraging oploopt. De inspectie heeft dan ook een cursusaanbod achtergelaten om die kennis bij te spijkeren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 23º Naar volgende bericht