Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


VROM: Kritiek op Wijdemeren

Wijdemeren, 8 oktober 2003. De handhaving van bouw- en woningtoezicht en milieuwetgeving is bij Wijdemeren niet in goede handen. Dat vindt het ministerie van VROM in een kritisch rapport.

Dat is de strekking van een artikel van Simone Stevens in de Gooi van vanavond. Het onderzoek naar de gang van zaken in Wijdemeren werd in het voorjaar door VROM gehouden.

Wethouder Wim Neef (CDA), verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening (en bouw- en woningtoezicht), is niet verbaasd over de uitkomst. Hij neemt het rapport serieus, maar vindt dat het onderzoek te vroeg is gekomen, omdat Wijdemeren na de herindeling veel vacatures had. Volgens hem was de mankracht eenvoudig niet beschikbaar. Veel zaken die onderzocht werden, waren al voor de herindeling in de oude gemeenten aan de orde. Toch valt de conclusie van het rapport hem wel tegen.


Burgemeester
Don Bijl

Wethouder
Bert Nagel

Wethouder
Wim Neef

Wim Neef is binnen het college van B&W verantwoordelijk, samen met wethouder Bert Nagel (CDA), die over milieu gaat, en burgemeester Don Bijl die handhaving in algemene zin in zijn portefeuille heeft.

VROM eist dat binnen maximaal anderhalf jaar de zaken weer op orde zijn. Het college werkt dan ook naarstig aan een plan van aanpak waarover binnenkort met VROM overlegd wordt. Wim Neef denkt dat het plan in de raad van december kan komen, inclusief de noodzakelijke extra mankracht (2 formatieplaatsen). Die laatste maatregel kost geld dat Wijdemeren eigenlijk helemaal niet heeft, maar toch zal moeten uitgeven.

Eén van de maatregelen zal zijn om alle aanvragen voor vergunningen aan de hand van een checklist op een éénduidige manier te beoordelen.

("Was zo'n checklist er dan niet?" :vraag je je als lezer van dit bericht af. Hoe konden de aanvragen dan beoordeeld worden zonder het gelijkheidsbeginsel geweld aan te doen? Er zal toch wel iets geweest zijn naast het gezonde verstand van de behandelend ambtenaar met het wetboek in de hand. Beleid bijvoorbeeld...? red.)


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...