Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Schaken in Wijdemeren

Wijdemeren, 29 mei 2005

In de Wijdemeerse kernen wordt enthousisast geschaakt. De schaakverenigingen onderzoeken mogelijkheden om samen te werken.

Ingezonden Bericht

Schaakvereniging 's Graveland heeft een boeiend en spannend seizoen afgesloten en kijkt zeer positief terug op het seizoen, al begon het in augustus met het overlijden van Gijs Knook heel erg vervelend.

In september is Patrick Kreuning benoemd tot p.r.-commissaris en hij is gaan onderzoeken of er op meerdere fronten kan worden samengewerkt met de verenigingen SV-Loosdrecht en SV- De Kasteelridders uit Nederhorst. Dat de opstart wat moeizaam verliep was te verwachten, maar toch vind er regelmatig overleg plaats.

Zo heeft de Nederhorster vereniging op naam van SV- 's Graveland een keurige vierde plaats veroverd in de viertallen competitie van de regionale bond, het achttal van 's Graveland werd zevende. Verder is er nu een homepage gekomen. Hierop zal komend jaar wekelijks info worden geplaatst.

Jeugdlid Floris van Doorn heeft een keurigevijfde plaats afgedwongen in de competitie, dat is voorwaar een zeer knappe prestatie tegen de doorgewinterde oudere schakers. Dat belooft wat voor de toekomst. Henk Schoenmaker werd kampioen, maar er was lange tijd een boeiende strijd tussen hem en Patrick Kreuning. Jaap Hartenberg heeft de weg naar de schaakclub, waar hij jaren geleden samen met zijn vader lid van was, terug gevonden.

Er zijn ook dit jaar weer meer dan honderdvijftig partijen gespeeld, wat een trouwe opkomst van de leden betekent. In het komende jaar gaan we onderzoeken of een schoolschaaktoernooi mogelijk is en vanaf half augustus gaat er een nieuwe ledenwervingscampagne van start, welke begint met de verspreiding van een aantal fraaie posters namens de drie Wijdemeerder verenigingen samen.

Verder komt het zeventig-jarig jubileum in zicht. Vanaf september gaan de deuren van de Matrijs op donderdagavond weer open voor de 's Gravelandse SV. SV-Loosdrecht begint half augustus weer elke maandagavond in het zaaltje naast de kerk in Nieuw-Loosdrecht. SV-de Kasteelridders uit Nederhorst zal vanaf de derde week van augustus weer elke dinsdag het Spiegelhuis bezetten.

Voor meer informatie kunt u mailen met Patrick Kreuning. Pkreuning666@yahoo.com


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 21º Naar volgende bericht