Rik Jungmann

Afbeelding WWK

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Geen sleutel Volkstuinen

's-Graveland, 28 januari 2005. Op 23 december maakte de gemeente bekend dat het Ankeveense Pad zou worden afgesloten. De aanwonenden zouden de sleutel van de aan te brengen slagboom krijgen.

De afsluiting dient om sluipverkeer uit Nederhorst den Berg en Ankeveen tegen te houden dat de stoplichten bij de Smidsbrug wil vermijden. Dat verkeer steekt het Noordereinde over en komt via het Ankeveense Pad en de Oude Meentweg uit in de bocht van de Leeuwenlaan/'s-Gravelandseweg in Hilversum. Op het pad fietsen veel schoolkinderen ook uit Nederhorst en Ankeveen.

Aan het eind van het Ankeveense Pad is echter ook een volkstuinencomplex. De vraag was dus of de volkstuinders ook de sleutel zouden krijgen van de slagboom, of niet.

De gemeente heeft besloten dat de tuinders de sleutel niet krijgen en maar om moeten rijden over de Oude Meentweg. Men is bang dat de circa honderd sleutels die dan afgegeven zouden moeten worden verdwijnen en misbruikt zouden kunnen worden.

Overigens is het Noordereinde, zoals te verwachten was,  niet zo blij met de afsluiting. Er komt meer verkeer langs vanwege de straatjuwelen op de Koninginneweg en nu komt daar het sluipverkeer van het Ankeveensepad bij.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht