Rik Jungmann

St.Kunstbezit/Rik Jungmann

WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Tentoonstelling Kunstbezit

's-Graveland, 17 februari 2005. Het gemeentebestuur van 's-Graveland heeft indertijd een mooie collectie schilderkunst opgebouwd. Die collectie wordt in maart tentoongesteld.

Geschiedenis

De schilderijencollectie werd in de loop van vele jaren opgebouwd, waarbij ex-burgemeester Wim Kozijn de laatste 10 jaar van 's-Graveland de stuwende kracht achter het aankoopbeleid was. Hij werd daarin voluit gesteund door ex-wethouder Co de Kloet. De rest van de raad vond het vaak wat te veel van het goede, waarbij er dan soms een boekhoudkundige truc werd verzonnen om het begeerde werk toch in het gemeentehuis op te kunnen hangen.


Mijn Dorp van Flip Hamers
Voor Kortenhoevers zijn de elementen in dit schilderij zeer herkenbaar.
Voor de kerk "Het Rooster" de oude brug.
Linksonder Het Rechthuis. (Nu Jan en Alleman.)
Bovenin wordt er geschaatst op Het Wijde Gat.


VVD-Fractievoorzitter Wim Hafkamp

In de aanloop naar de herindeling kwam VVD-raadslid Wim Hafkamp met het idee om de kunstwerken onder te brengen bij een Stichting. In Hilversum was net een Mondriaan "verpatst" om Gooiland op te knappen. De 's-Gravelandse raad omarmde het idee van Hafkamp om te voorkomen dat de collectie verkocht zou worden om een deel van bijv. een nieuw gemeentehuis te kunnen bekostigen.

Dat was het begin van wat nu de Stichting Kunstbezit 's-Graveland is. De werken hangen nu normaal in het gemeentehuis in Wijdemeren, iets waarover indertijd ook veel over te doen is geweest. Inmiddels zijn de heftigste emoties wat weggeëbd.

Tentoonstelling

Om de inwoners van Wijdemeren in de gelegenheid te stellen om de collectie te bewonderen wordt op 12, 13 en 14 maart een tentoonstelling gehouden in de Oude School, Kortenhoefsedijk 145 in Kortenhoef. De toegang is gratis. De tijden zijn van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie is er een website (in aanbouw) een emailadres en natuurlijk de telefoon, nummer 035-6214846.

Er worden werken tentoongesteld van bekende Kortenhoefse schilders als Bernard van Beek, Anton Smeerdijk, Arnout Colnot, Flip Hamers,August van Voorden, Barend van Voorden, Cornelis Vreedenburgh en nog vele anderen.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind Naar volgende bericht