Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Dorpsbezoeken 2005

Wijdemeren, 17 februari 2005. Het college van B&W gaat ook in 2005 een rondje door de dorpen maken. De serie dorpsbezoeken start op 10 maart in Nieuw-Loosdrecht.

Persbericht

Start 3e reeks dorpsbezoeken
alle kernen Wijdemeren in 2005 op het programma

College bezoekt Nieuw-Loosdrecht op 10 maart

Het college van Wijdemeren begint op 10 maart een nieuwe reeks dorpsbezoeken met een bezoek aan Nieuw-Loosdrecht. Diezelfde avond zijn alle inwoners van Nieuw-Loosdrecht van harte welkom in het gemeentehuis voor de inmiddels bekende Dorpsavond. Nieuw in 2005 is dat een lid van het college tijdens een Dorpsavond ook een actueel thema gaat belichten.

In 2003 startte het college met het jaarlijks bezoeken van alle dorpen in Wijdemeren. Daarbij bleek dat zowel bewoners als het college dit directe contact als positief en zinnig ervaren. Om die reden wil het college de bezoeken dit jaar voortzetten.

Middag- en avondprogramma
De dorpsbezoeken bestaan uit een middag- en een avondgedeelte. ’s Middags gaat het college op pad in het dorp en zal dan verschillende bedrijven, organisaties of locaties bekijken. Tijdens de dorpsavonden wil het college alle inwoners gelegenheid geven vragen te stellen over zaken die zij voor hun directe leefomgeving van belang vinden. Zo mogelijk krijgen de inwoners gelijk een reactie. In sommige situaties zal een vraag ook door de organisatie bekeken moeten worden. In dit geval zorgt het college ervoor dat met deze inwoners op een later moment contact wordt opgenomen.

Nieuw
Naast een korte presentatie over één of meerdere actuele thema’s is er aan het begin van de dorpsavonden ook aandacht voor de wijze waarop de gemeentelijke organisatie de inwoners ten dienste staat. Gebleken is bijvoorbeeld dat verschillende mensen niet weten dat ze met veel zaken terecht kunnen bij het Servicemeldpunt van de gemeente. Dit meldpunt is onlangs vernieuwd. Inwoners krijgen nu binnen een week te horen wat er met hun melding gebeurt. Ook de mogelijkheden van de e-mailservice, het digitaal loket en de gemeentegids komen aan bod. Uitgangspunt is dat het college het belangrijk vindt dat inwoners zo goed mogelijk door de gemeente behandeld worden en dat zij weten waar zij bij de gemeente terecht kunnen.

Data Dorpsavonden in 2005
De dorpsbezoeken en -avonden staan gepland op de volgende donderdagen in 2005.

Nieuw-Loosdrecht 10 maart
Nederhorst den Berg 7 april
Ankeveen 26 mei
Oud-Loosdrecht 30 juni
Muyeveld, Boomhoek en Breukeleveen 29 september
’s-Graveland/Kortenhoef 27 oktober

Inwoners zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom bij de dorpsavonden. Na de ontvangst met koffie/thee met cake begint het programma om 20.00 uur. De locaties van de dorpsavonden kondigt de gemeente vroegtijdig aan op de informatiepagina in het WijdemerenJournaal.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind Naar volgende bericht