Rik Jungmann

Douwe van Essen

G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Bouwvergunning Eikenrode

Loosdrecht, 16 februari 2005. De gemeente en de familie Plasmeijer, de eigenaar van Eikenrode, hebben eindelijk overeenstemming bereikt in de slepende kwestie van de bouwvergunning voor het koetshuis.

Op het terrein van het buitenhuis Eikenrode staat een ruïne van wat eens het koetshuis was. In december 2002 kwamen de eerste plannen van de familie Plasmeijer naar buiten om van het koetshuis luxe zorgappartementen te maken. Daarna ontstonden tussen de gemeente en de familie Plasmeijer problemen over erfpacht, die er de oorzaak van waren dat het project stagneerde.


Martien Plasmeijer spreekt in.

In de raad van 23 september vorig jaar stelde Martien Plasmeijer de gemeente een ulimatum waarbij hij eiste de bouwvergunning op 1 oktober te hebben. Bovendien wilde hij zijn argumenten toen kracht bijzetten door anderhalve minuut spreektijd te gebruiken voor stilte om na te denken. Dat werd toen door burgemeester Don Bijl voorkomen.

In de G&E staat vandaag dat de beide partijen nu tot overeenstemming zijn gekomen en dat Plasmeijer de bouwvergunning krijgt.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht