Rik Jungmann

Rik JUngmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Fototentoonstelling Bezoek Beatrix

Wijdemeren, 25 april 2005. In de maand mei organiseert de gemeente in het gemeentehuis een fototentoonstelling over het bezoek van Koningin Beatrix aan Wijdemeren op 23 mei 2003.


Burgemeester Don Bijl en Koningin Beatrix op 23 mei 2004.

De berichtgeving met foto's van die dag in de Wijdemeerse Webkrant vindt u hier (Wasserij Lamme) en hier (Berestein en Jachthaven Scherpel).

Persbericht

In gemeentehuis van Wijdemeren ter ere van Zilveren Regeringsjubileum:
Foto-expositie “Ontmoeting met Koningin Beatrix”

Burgemeester Don Bijl opent op Koninginnedag een foto-expositie in de hal van het gemeentehuis. De tentoonstelling “Ontmoeting met Koningin Beatrix” geeft een overzicht van het bezoek dat Koningin Beatrix op 23 mei 2003 bracht aan Wijdemeren. Bij de opening van de tentoonstelling zijn ondermeer alle inwoners van Wijdemeren die ooit koninklijk zijn onderscheiden. De gemeente organiseert de expositie ter gelegenheid van het Zilveren Regeringsjubileum van de Koningin. Belangstellenden kunnen de 50 foto’s de gehele maand mei bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Wijdemeren maakte onderdeel uit van het streekbezoek van de Koningin aan de Gooi- en Vechtstreek. Koningin Beatrix legt gemiddeld twee keer per jaar een streekbezoek af. Haar bezoek aan deze streek was daarom bijzonder. Het gemeentebestuur van Wijdemeren vond het belangrijk dat zij zowel Nederhorst den Berg, ’s-Graveland als Loosdrecht zou aandoen. En dat lukte. Op 23 mei 2003 bracht de Koningin een 2,5 uur durend bezoek aan Wijdemeren. Op het programma stonden achtereenvolgens een bezoek aan wasserij Lamme Textielbeheer in Nederhorst den Berg, een lunch bij restaurant Berestein in ’s-Graveland en tot slot de bezichtiging van het bedrijf Scherpel Jachtbouw b.v. in Oud-Loosdrecht. De Koningin werd die dag vergezeld door ondermeer de heer mr. H.C.J.L. Borghouts, Commissaris van de Koningin. Bij aankomst in Nederhorst den Berg werd zij ontvangen door burgemeester Don Bijl.

Persoonlijk contact

Vanaf de ontvangst werd het gehele bezoek van de Koningin van moment tot moment fotografisch vastgelegd. Een selectie van de foto’s was destijds te zien op de website van de gemeente Wijdemeren. Voor het eerst toont de gemeente nu het complete overzicht. De foto’s zijn gemaakt door Paulien Odekerken, fotografe, en Wieneke Wolthuis, communicatiemedewerker van de gemeente. De fotografe kreeg destijds van de gemeente de opdracht het persoonlijke contact tussen de Koningin en de inwoners van Wijdemeren vast te leggen. De overige foto’s illustreren wat er die feestelijke dag nog meer gebeurde.

“Koningin heeft genoten”

Burgemeester Bijl destijds over inhoud van het programma: “We hebben geprobeerd een programma voor haar te maken met elementen die een rol hebben gespeeld in onze geschiedenis. Daarom hebben zowel de botenbouw als de wasserij een plaats gekregen in het programma.” Achteraf sprak hij haar over haar ervaringen. “De Koningin heeft er buitengewoon van genoten. Ze was zeer geïnteresseerd en vooral ook erg betrokken bij de mensen op de werkvloer. Tijdens de rondrit met de koninklijke bus door het Wijdemeerse landschap heeft de Koningin ook goed zicht kunnen krijgen van de natuur- en recreatiewaarde van ons gebied.”

Belangstellenden kunnen de foto-expositie de gehele maand mei op werkdagen gratis bezichtigen tussen 8.30 tot 16.30 uur. Op maandag kan dit tot 19.00 uur.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil18º Naar volgende bericht