Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Plassennet

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Beatrix bij Scherpel

Loosdrecht, 23 mei 2003. Na het bezoek aan Lamme verplaatste het koninklijk gezelschap zich naar 's-Graveland waar bij Restaurant Berestein de lunch werd gebruikt. Aansluitend ging de koninklijke bus (AA-81) naar de Oud-Loosdrechtsedijk om Jachthaven Scherpel te bezoeken.


In Restaurant Berestein in 's-Graveland werd geluncht.


Burgemeester Don Bijl met Koningin Beatrix
bij het verlaten van de bus op Jachthaven Scherpel.

Bloemen van Michelle Bakker (onder).

Bij aankomst op de Jachthaven werd de Koningin ontvangen door Patricia Scherpel en haar man Hans Resoort, de directeuren van de jachthaven en scheepsbouwerij. Van Michelle Bakker (4 jaar) kreeg Koninging Beatrix bloemen.

Het gezelschap ging eerst naar de loods waar de vletten opgesteld stonden die het bedrijf bouwt. Patricia Scherpel gaf uitleg en vertelde samen met haar vader Kees Scherpel achtergronden van het bedrijf.


Patricia Scherpel (links) en haar vader (rechts)
geven uitleg bij de bouw van een vlet.


Enthousiast vertelt Patricia over de vlet,
de Koningin luistert geïnteresseerd 

Aansluitend ging iedereen naar de werkplaats waar de spanten van een vlet in aanbouw lagen en waar een kleine fototentoonstelling was ingericht. Hans Resoort gaf hier de uitleg over de bouw van vletten.


Spanten van een vlet in aanbouw.


V.l.n.r: Burgemeester Don Bijl, CdK Harry Borghouts,
Koningin Beatrix, Patricia Scherpel en Hans Resoort.

Tenslotte ging iedereen naar buiten, waar het gelukkig droog was geworden om een blik te werpen over de jachthaven en om daar een afgemeerde vlet te bewonderen.

Rond 14.30 vertrok de Koningin op weg naar Blaricum.

De gemeente kon terugzien op een prima verlopen bezoek waaraan alles klopte wat er moest kloppen. Wijdemeren staat weer even op de kaart.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...