Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bedrijventerrein De Boomgaard

Ankeveen, 20 september 2005

Het bedrijventerrein De Boomgaard aan de Loodijk in Ankeveen wordt in de schijnwerpers gezet in een bijlage bij de Gooi- en Eemlander.


De aansluiting met de Loodijk is sterk verbeterd.

Jaren was het bedrijventerrein langs de Loodijk een beetje rommelig. De toegang bestond uit een gevaarlijke aansluiting op de Loodijk (de weg N236 Bussum-Weesp), waar regelmatig iets gebeurde. Het terrein erachter onttrok zich min of meer aan het zicht. Verderop lag een oude belt, die ook aan het zicht werd onttrokken door bosjes langs de Loodijk.

De afgelopen twee jaar is er veel gebeurd in die hoek. De aansluiting op de Loodijk is verlegd, verbreed en van in- en uitvoegstroken en bewegwijzering voorzien. Het Esso-pompstation dat daar sinds mensenheugenis stond is opgeheven. De voormalige belt en de grond die aansluiting biedt op het bestaande bedrijventerrein is nu een grote zandvlakte van 3,7 hectare die wacht op bedrijvigheid.


Een zandvlakte, wachtend op een nieuwe huurder of eigenaar.

In de bijlage van de G&E staat voorop een foto van twee heren die elkaar de hand schudden voor een bord waarop de grond te huur of te koop wordt aangeboden. Saillant detail: In het onderschrift staat: "Aan de N236 tussen Bussum en Weesp, in de gemeente 's-Graveland, komt een bedrijvenpark...."

Ach ja, de gemeente 's-Graveland.... ;-(


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 19º Naar volgende bericht