Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

De Sprookjesacademie

Kortenhoef, 29 oktober 2005

Toneelgroep Poefff uit Nederhorst den Berg gaat drie avonden en een middag De Sprookjesacademie spelen in De Dobber in Kortenhoef.

Persbericht

Toneelgroep Poefff speelt De Sprookjesacademie.

Assepoester, De Wolf en de zeven geitjes, Doornroosje, Sneeuwwitje, Vrouw Holle, Hans en Grietje en Roodkapje.

Zeven verschillende sprookjes van de gebroeders Grimm en de Gruwelijke Rijmen van Roald Dahl vormen de basis van de "Sprookjesacademie" van Toneelgroep Poefff. Het verhaal van Assepoester is de rode draad van deze eigentijdse versie, waarin allerlei geliefde en ongeliefde sprookjesfiguren tot leven komen. Zo vertellen de verschillende scènes niet alleen hun eigen verhaal maar bevatten steeds elementen die verwijzen naar de andere sprookjes. Het idee, ontstaan tijdens de improvisaties, werd uitgewerkt, geschreven en geregisseerd door Willie Das. Het resultaat is een kleurrijke sprookjesmix met natuurlijk, een happy end. Kwaad wordt afgestraft en goed wordt beloond, zonder een druppel bloed te vergieten. Hoewel..??

Spanning en humor wisselen elkaar in hoog tempo af en worden ondersteund door soms lyrische dan weer heftige muziekfragmenten, waaronder de stevige Redcap-Rock, gecomponeerd door Leslie van der Lek. Dansende geiten en een spetterende lucht-gitaar-show geven het liedje van Roodkapje een eigenwijze, stoere sound. De voorstelling is prachtig aangekleed en vormt, in combinatie met licht en decor, een sfeervolle basis voor de Sprookjesacademie. Enige kennis van sprookjes wordt aanbevolen, doch is niet vereist om te genieten van het schouwspel, waarin sommige sprookjesfiguren wel erg menselijke trekjes vertonen. Voor deze productie kreeg de groep versterking van 9 jonge en 1 oudere gastspelers. Circa 30 mensen werken mee aan deze nieuwe familievoorstelling van Toneelgroep Poefff die te zien is in de Dobber, Meenthof te Kortenhoef.

Toneelgroep Poefff uit Nederhorst den Berg.

Reserveren 0294-254187 of 0294-254075.
De voorstellingen vinden plaats in De Dobber, Meenthof Kortenhoef.
Voorstellingsdata: Woensdag 9, donderdag 10, vrijdag 11 november: 19.00 uur.
Zaterdagmiddag: matinee 14.30 uur. (tijdsduur 60 minuten) Entree € 6,00. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa. Leeftijd: 5 tot 100 jaar.

Een leuke verjaardagstip: vier je feestje samen met je vriendjes en vriendinnetjes bij Toneelgroep Poefff in de Dobber!!!


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 19º Naar volgende bericht