Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Enquête Woonbehoefte

Wijdemeren, 14 februari 2005. Wat voor soort woningen, hoeveel en waar moeten ze gebouwd worden de komende tien jaar? Dat is de vraag die Wijdemeren laat onderzoeken.

Persbericht

Telefonische enquête naar woonwensen van inwoners
College wil met woningbouwcorporaties woonbeleidsplan maken

Het college van Wijdemeren wil samen met de woningbouwcorporaties Atrium, AWVL, SWGO een woonbeleidsplan voor Wijdemeren maken. Dit houdt in dat de organisaties samen willen bekijken hoeveel woningen er over 10 jaar nodig zijn in de dorpen van Wijdemeren en voor welke doelgroepen ze bestemd moeten zijn. De gemeente wil hierbij ook rekening houden met de woonwensen van de huidige inwoners. Om hier inzicht in te krijgen wordt er in de periode van 14 februari tot en met 4 maart een telefonische enquête gehouden onder ruim 500 inwoners.

Enkele vragen die inwoners gesteld kunnen krijgen zijn: Hoe bevalt u het wonen in Wijdemeren? Hoe bevalt uw woning en uw woonomgeving? Wat zijn uw woonwensen? In dit onderzoek gaat het om de tevredenheid over de huidige woning, het type woning dat men wenst en over de tevredenheid ten aanzien van de woonomgeving. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt voor het woonbeleidsplan, bij de toekomstige ontwikkeling van nieuwe woonwijken én voor eventuele aanpassing van bestaande wijken.

Maximaal 15 minuten
Het woningmarktonderzoek wordt uitgevoerd door adviesbureau Companen uit Arnhem. Door middel van een steekproef worden enkele honderden inwoners van de gemeente geselecteerd voor een telefonische enquête. De enquête duurt maximaal 15 minuten. De te enquêteren personen ontvangen hierover schriftelijk bericht van de gemeente Wijdemeren. Gezien het belang van dit onderzoek voor de toekomstige ontwikkeling van de gemeente stelt het gemeentebestuur medewerking aan de enquête zeer op prijs.

Inwoners die meer informatie willen kunnen contact opnemen met mevr. R. Zoetmulder, afdeling Maatschappelijke en Sociale Zaken van de gemeente Wijdemeren, telefoon (035) 65 59 590.


De wekelijkse nieuwsbrief SneeuwRegenHalf bewolktHarde wind Naar volgende bericht