Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Utrecht betaalt toch mee

Loosdrecht, 21 december 2005

Het Plassenschap lijkt uit de grootste zorgen te zijn. GS van Utrecht komen op hun eerdere besluit terug. Na 2007 blijft de subsidie bestaan.

Het Plassenschap Loosdrecht houdt zich bezig met beheer, onderhoud en recreatieve voorzieningen rond de Loosdrechtse Plassen. Na de herindeling en de overgang van Loosdrecht naar Noord-Holland besloot Utrecht om niet meer mee te doen aan het Plassenschap en de bijdrage af te bouwen tot nul.

Opheffing dreigde

In maart van dit jaar werd zelfs gespeculeerd op opheffing van het Plassenschap als er geen structurele bijdragen zouden komen van de provincie(s). Op 28 november gooide wethouder Yvonne Siemons de knuppel in het hoenderhok. Als er geen bijdrage van Utrecht zou komen, dan zouden er slagbomen komen en zou er betaald moeten worden om te kunnen recreëren. Dat dreigement heeft kennelijk goed gewerkt.


Wethouder Yvonne Siemons. Succes met dreigement.

Omdat het Plassenschap ook werkzaam is op het grondgebied van Breukelen en omdat veel Utrechters gebruik maken van de Plassen is de provincie teruggekomen op haar eerdere besluit om zich volledig terug te trekken.

Utrecht zal ook na 2007 per jaar € 146.000 bij blijven dragen. Op 7 december besloot Noord-Holland al om na 2007 per jaar € 400.000 bij te dragen. Daarmee lijkt de ergtse kou van de lucht te zijn voor het Plassenschap.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht