Rik Jungmann

Ernst Kasteleijn (VVD)
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Voorstel Werkgroep Dorpscentrum

Loosdrecht, 2 februari 2005. Op 21 januari kwamen een aantal raadsleden en fractieassistenten van DBL, VVD, CDA en D66 bij elkaar, om de klokken gelijk te zetten over het Dorpscentrum Loosdrecht en een voorstel uit te werken.

Nadat de Raad van State de ontwikkeling van het Dorpscentrum in de door het college voorgestelde vorm heeft afgewezen, moet er iets gebeuren om de ontwikkeling vlot te trekken of zelfs een hele nieuwe start te geven.

André Spils (DBL), Ernst Kasteleijn (VVD), Jan Pieneman (CDA), Nanne Roosenschoon (D66) en Tineke Franssen (DBL) stelden gezamenlijk een voorstel aan  de raad en het college van B&W samen. In het voorstel staat dat zij een werkgroep van alle belanghebbenden willen formeren die rapport uitbrengt aan de Commissie Ruimte & Economie. Hieronder, in het eerste kader, de integrale tekst van deze groep.

Naar aanleiding van dit stuk stelde René Voigt (DBW) enkele vragen aan het college, waar hij morgenavond, tijdens de raadsvergadering, antwoorden op zal vragen aan het college. Hieronder, in het tweede kader, de vragen van Voigt.

Brief werkgroep aan Raad en College

Dorpscentrum Oud Loosdrecht

Mede naar aanleiding van de opmerkingen van wethouder Neef tijdens de vergadering van de Commissie Ruimte & Economie van 19 januari jongstleden zijn wij op 21 januari 2005 met een klein groepje vanuit de Commissie Ruimte & Economie bijeen geweest om van gedachten te wisselen over de huidige situatie met betrekking tot het Dorpscentrum Oud Loosdrecht.
Van hieruit zijn diverse ideeën naar boven gekomen en er blijkt een grote mate van overeenstemming te zijn over de toekomstige ontwikkelingen.

In grote lijnen komt dit neer op de navolgende elementen:

  • Wij gaan ervan uit dat door de uitspraak van de Raad van State het contract tussen de gemeente en Situs als ontbonden beschouwd kan worden. Immers dit had betrekking op het Swing-project.

  • Wij gaan ervan uit dat de afwikkeling van het contract financieel goed geregeld kan en zal worden.

  • Het lijkt ons raadzaam om een nieuwe start te maken met de plannen voor het Dorpscentrum Oud Loosdrecht gebaseerd op een zo breed mogelijk overleg met alle betrokkenen.

  • Wij stellen ons voor dat hiertoe een werkgroep wordt geformeerd waarin alle belanghebbenden zitting hebben, deze werkgroep rapporteert aan de Commissie Ruimte & Economie.

  • Dit moet leiden tot een vaststelling van een Programma van Eisen en Randvoorwaarden waaraan een toekomstige invulling van het project moet voldoen.

  • Een nieuwe procedure ligt dan open waarop meerdere projectontwikkelaars kunnen inschrijven.

In het belang van onze gemeenschap gaan wij ervan uit dat dit raadsbreed gedragen zal worden.

Wij reken op pro-actieve informatie van de zijde van het college.

Voorts nemen wij ons voor om met een gemeenschappelijk voorstel te komen in een volgende Commissie Ruimte & Economie.

Loosdrecht,
23 januari 2005

De vragen van DBW na.v. bovenstaande brief.

Vragen DBW

Op 21 januari 2005 zijn de raadsleden Spils (DBL) en Kasteleijn (VVD), alsmede de fractie-assistenten Pieneman (CDA), Rosenschoon (D66) en Franssen (DBL) in het Volvo-museum bijeen geweest om van gedachten te wisselen over de huidige situatie m.b.t. het Dorpscentrum Oud Loosdrecht.

Vragen aan het college:

1. Heeft het college c.q. hebben de collegeleden kennis genomen van het verslag van die bijeenkomst? Wat vindt het college van dit initiatief?

2. In het verslag wordt er van uitgegaan dat door de uitspraak van de Raad van State het contract tussen de gemeente en Situs als ontbonden kan worden beschouwd. Deelt het college die mening?

3. In het verslag staat dat er van wordt uitgegaan dat de afwikkeling van het contract financieel goed geregeld kan en zal worden. Deelt het college die mening?

4. Heeft de gemeente inmiddels geld betaald aan Situs? Zo ja, hoeveel? Krijgt de gemeente dat geld terug als de plannen niet doorgaan en het contract wordt ontbonden?

5. In het verslag staat dat het raadzaam lijkt om een nieuwe start te maken met plannen voor dorpscentrum Oud Loosdrecht. Deelt het college die mening? Zo ja, is het dan niet verstandig om het maken van nieuwe plannen af te wegen tegen de huidige financiële situatie van de gemeente Wijdemeren?

6. Er wordt voorgesteld om een werkgroep te formeren met belanghebbenden en deze werkgroep te laten rapporteren aan de commissie Ruimte en Economie? Wat vindt het college hiervan?

7. In het verslag staat dat een en ander moet leiden tot de vaststelling van een Programma van Eisen en Randvoorwaarden en dat er een nieuwe procedure moet worden gevolgd waarop meerdere projectontwikkelaars kunnen inschrijven. Deelt het college die mening?

8. Op welk moment wordt de gemeenteraad volledig geïnformeerd over de ontstane situatie en de mogelijke financiële gevolgen voor de gemeente?

Fractie DBW
René Voigt


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind Naar volgende bericht