Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

G&E: Verwarring edities

Wijdemeren, 4 oktober 2005

De Gooi- en Eemlander probeert dichter bij de lezer te komen. Vooralsnog levert dat alleen nog verwarring op. In Eemnes weten ze alles over Wijdemeren.

Het regionale dagblad de Gooi- en Eemlander wil dichter bij de lezer komen. Daarom is besloten om met meerdere edities te komen per subregio. In de lokale editie moet meer aandacht komen voor het lokale nieuws uit de eigen regio.

Met klaroengeschal werd de vernieuwing aangekondigd. Afgelopen zaterdag was het zover. De edities werden gesplitst. En.... Verkeerd bezorgd....

Maandag ging het weer mis. De hoofdredactie hield gisteravond een telefonisch spreekuur. Daarbij klonk ongerustheid van lezers door over de nieuwsvoorziening. Bellende Wijdemeerders dachten dat zij geen nieuws meer zouden krijgen over de rest van 't Gooi, en omgekeerd. Dat blijkt niet zo te zijn.

In de G&E die wij vandaag ontvingen (Kortenhoef) stond een foto van het redactieteam dat ons gaat bedienen. Dezelfde foto die zaterdag ook in onze krant stond. "In de herkansing" staat boven de foto. De Wijdemeerse redacteur Simone Stevens is er echter niet op te zien, evenmin als afgelopen zaterdag.


Simone Stevens volgt voor de G&E de raadsverdagering in Wijdemeren.

Weer mis

Er is geen touw meer aan vast te knopen. Het vrolijk lachende team op de foto is nu juist niet het redactieteam van de editie Hilversum/Wijdemeren volgens het bijschrift. En dat eerst afgelopen zaterdag en vandaag weer. Het is wel het team dat zich bezig houdt met Huizen, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Eemnes, Weesp, Almere en Muiden. In Eemnes weten ze inmiddels alles over Wijdemeren en omgekeerd.

En dat klopt. Zij staan in een editie die vol staat met nieuws uit die plaatsen, die bezorgd werd in Wijdemeren. Daaruit mag worden afgeleid dat het vandaag voor de derde keer mis ging. De bezorgdheid van de Wijdemeerse lezers begint toch terecht te lijken, ondanks de bezweringen tijdens het telefonische spreekuur.

Update 4-10-2005, 12.45: Op de internetsite van de Gooi- en Eemlander is het Wijdemeerse nieuws wel te vinden. Zo staat er vandaag een stuk op dat Ankeveen in actie is om ook een bibliobus te krijgen. In de vandaag bezorgde krant staat dat niet.

Update 4-10-2005, 14.28: Raadslid René Voigt van DBW constateerde vandaag dat hij voor de derde keer de verkeerde editie had ontvangen. Hij belde daarop met de nabezorging van de G&E met het verzoek om de goede editie na te bezorgen. Dat bleek onmogelijk te zijn (ook als hij gebeld zou hebben als er geen krant was bezorgd). Daarop vroeg Voigt of hij zijn geld terug kon krijgen van de afgelopen drie dagen. Dat bleek te kunnen. De dame aan de telefoon nam daarvoor zijn gegevens op.

Update 4-10-2005, 15.15: Het probleem van de ernstige fouten in de logistiek is ontstaan door de interne codering van de beide regio-edities verklaarde adjunct-hoofdredacteur Hugo Schneider tegenvoer de WWK. De interne codes lijken veel op elkaar en zijn verwisseld. Er zijn twee edities, te herkennen aan de tekst linksboven op de voorpagina. Daar staat "Gooi- en Vechtsreek" of er staat "Hilversum-Plassengebied". Wijdemeren behoort bij de editie Hilversum-Plassengebied. Het doel van de operatie is tweeledig. Het lokale nieuws moet meer bij elkaar komen in het regiokatern om te voorkomen dat het verspreid staat tussen andere berichten. Het tweede doel is om meer lokaal nieuws te kunnen brengen. Schneider trok het boetekleed aan en verklaarde spontaan dat de klanten de afgelopen drie dagen het verkeerde product hebben ontvangen en daar voor gecompenseerd kunnen worden.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 16º Naar volgende bericht