Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

DBW: Brugchelen langer open

Wijdemeren, 22 september 2005

In de raadsvergadering vanavond gaat raadslid Henk de Kloet van Dorpsbelangen Wijdemeren (DBW) voorstellen om Huize Brugchelen langer open te houden.

Eergisteren werd bekend dat Kortenhoever Grard Kemp een handtekeningenactie was gestart om te voorkomen dat de bejaarde bewoners van Huize Brugchelen meerdere malen zouden moeten verhuizen.

Brugchelen is verkocht aan de gemeente, die het pand op 1 april in handen krijgt. Er zou een nieuw gemeentehuis worden gebouwd, maar dat is inmiddels al weer achterhaald. De bouwvergunning voor de nieuwbouw van Oudergaard ( dat wordt omgedoopt in Veenstaete) is nog niet binnen bij Auxilium, omdat die laat is aangevraagd en nog in procedure is. De noodbehuizing voor de bewoners van Brugchelen en Oudergaard staat er ook nog niet. Het plan is nu om de bewoners van Brugchelen tijdelijk te verspreiden over andere Gooise verzorgingscentra, daarna te verhuizen naar de noodbehuizing en nog later naar het spiksplinternieuwe Veenstaete (Oudergaard).

Uitstel overdracht Brugchelen

In de Gooi staat dat DBW voor gaat stellen dat de overdracht van Brugchelen door Auxilium aan de gemeente wordt uitgesteld. Intussen kan de gemeente dan wel doorgaan met de verkoop van Westerveld e Brugchelen, waarbij een clausule bij die verkoop moet garanderen dat Brugchelen tot de beschikbaarheid van tijdelijke behuizing beschikbaar blijft. Directeur Johan Olij ziet in deze optie een mogelijkheid om de problemen op te lossen. Auxilium krijgt het geld van de gemeente en kan dan verder met de tijdelijke behuizing, de renovatie van Gooiers Erf en andere verplichtingen.

Opbrengst verlaagd?

Voor de gemeente zit de grootste onzekerheid in de gevolgen voor de opbrengst van Brugchelen door een uitstelclausule. Als een nieuwe koper de panden direct ter beschikking wil hebben, maar dat niet kan vanwege deze constructie, dan kan dat de prijs neerwaarts drukken. Wethouder Yvonne Siemons verklaarde eergisteren dat de gemeente dat niet wil laten gebeuren. De gemeente heeft eerder aan Auxilium aangeboden om Brugchelen terug te verkopen. Dat wilde Auxilium weer niet omdat de opbrengst al ingeboekt en bestemd was.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 20º Naar volgende bericht