Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Afsluiting Debat Gem.Huis

Wijdemeren, 9 juli 2005

De afgelopen week stond de WWK bol van de meningen over de keus voor het gemeentehuis. Nu, nadat het pleit is beslecht, is het tijd om de discussie af te ronden.

De enquête op de homepage blijft nog open tot 16 juli, volgende week zaterdag. U kunt daar nog uw adhesie betuigen met de gemaakte keuze, of uw protest aantekenen. Effect heeft het niet meer, maar het is aardig om te zien of er nog iets verandert.

Onderstaande bijdrage, van Carole Denninger, de inspreekster tijdens de raad van donderdag, is de laatste die in de WWK geplaatst wordt over dit onderwerp.

Met dank aan u allen voor de levendige discussie.
Red. WWK

Reactie

Mevrouw Van Henten let op de centen

Geachte redactie,

Ik heb Mevrouw Van Hentens reactie op het verslag in de Webkrant gelezen. Wat mij tot op heden in het gedrag van het CDA ontzettend stoort is dat men bij die partij bij voortduring roept dat het zo belangrijk voor ze is dat er draagvlak voor hun besluiten bestaat bij de bevolking (zie o.a. Alg. Beschouwingen 2004). Hoe kan Mevrouw van Henten erachter komen of de bevolking ook echt wel wil wat het CDA wil?

Een paar telefoontjes van opgetogen Loosdrechters is daarvoor niet voldoende, net zo min als de adhesiebetuigingen die bij mij binnenkomen voor het andere standpunt dat zijn. Een beter beeld geeft de enquête in de Webkrant die vanaf het begin een consistent beeld van 83 % tegen en 15% vóór het Knorrpand toont. Wat vindt Mevrouw Van Henten daarvan?

Bij zo'n controversieel onderwerp, waarbij én de partijen wisselen van standpunt en het onderwerp zelf niet gerelateerd kan worden aan een of andere partij, was nu juist het referendum een uitgelezen mogelijkheid geweest om achter de mening van de burgers te komen.

Maar dan moeten die wél OP TIJD geïnformeerd worden, en niet de ene week te horen krijgen dat er al een beslissing is gevallen die de volgende week als hamerstuk zal passeren!!!

Geen enkele partij is op het idee gekomen VOORAF de burgers eens hun mening te vragen, in plaats van ze voor een fait-accompli te stellen! Hoe langer hoe meer vervreemdt het gemeentebestuur zich van haar burgers.

Die krijgen zoiets van: 'ze doen maar!' Maar dat: 'ze doen maar', kost ons door allerlei zakelijke stommiteiten en zwalkend gedrag van zowel het College als de raadsleden handenvol geld!!!!! Nu zowel de VVD als het CDA allebei gaan voor 'de goedkoopste optie' zou het, in het kader van de openheid en transparantie, wel eens fijn zijn de exacte cijfers te krijgen, zowel van de aan- en verkoop van Brugchelen en Rading 1 (mét makelaarskosten en overdrachtsbelasting etc.) én de geraamde kosten van nieuwbouw.

Wij, de burgers, krijgen niets anders te horen dan dat beide opties even duur zouden uitkomen. Maar waar is die prijsvergelijking ergens in te zien???? Want om nou te zeggen dat ik na donderdagavond een groot vertrouwen in onze vertegenwoordigers heb gekregen, néé!!!

Met vriendelijke groeten,

Carole Denninger


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Half bewolkt Windstil 21º Naar volgende bericht