Rik Jungmann

Rik Jungmann

WWK/G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Flitspaal wordt Knipperbol

's-Graveland, 21 april 2005. Na jarenlang praten kwam er een flitspaal bij de Smidsbrug. Nu wil de gemeente er weer van af, maar de politie niet.


De flitspaal bij de Smidsbrug.

In het kader van het veilig verkeersproject Kijk op de Wijk werd op 23 oktober 2001 besloten om een snelheids- en roodlichtcamera bij de Smidsburg te plaatsen. De gemeente wilde meer camera's, maar justitie zag er niets in. De politie was niet voor de meeste flitspalen, maar bij de Smidsbrug zag men er wel wat in.


Na twee weken....

De camera was een soort wisselgeld om VVD-er Gerrit van den Broek over de streep te trekken voor de aanleg van de drempels op de Emmaweg in Kortenhoef. Hij stemde daar mee in op voorwaarde dat er een flitspaal bij de Smidsbrug zou komen. Op 11 juli 2002 werd hij in gebruik genomen. Twee weken later was hij al weer vernield. En dat bleef zo. Hij werd gerepareerd en vernield, keer op keer. Op 11 oktober 2003 werd hij zelfs in brand gestoken, waarbij het naastliggende huis rookschade opliep.

In de G&E van vandaag staat dat het college er nu genoeg van heeft. de flitspaal lost niets op, want er wordt niet harder gereden als hij buiten werking is, maar de reparaties kosten veel geld. De politie wil de paal echter graag houden. Zo wordt de flitspaal een knipperbol....


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil15º Naar volgende bericht