Rik Jungmann

Rik Jungmann/Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander/WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Twijfel over Straatjuwelen

Kortenhoef, 24 januari 2005. De bewoners van de Koninginneweg zijn blij met de straatjuwelen, maar er zijn anderen die er niet zo blij mee zijn. De twijfel slaat toe.

 OP 12 januari schreef het bewonerscomité van de Koninginneweg een enthousiast stuk over de plaatsing van de straatjuwelen in hun straat. De snelheid is teruggebracht en de veiligheid vergroot. Inmiddels zijn er echter ook andere geluiden te horen. Sommige bewoners denken bij het horen van piepende remmen dat het weer mis is gegaan. Zij vrezen daarop te kunnen wachten.

Van de zeven straatjuwelen zijn er vier vervangen omdat ze vernield waren of omdat er auto's tegenaan gebotst waren. Er zijn al enkele ongelukken op de weg gebeurd. Sommige buurtbewoners bepleiten al weer het verwijderen van de straatjuwelen.


Wethouder Wim Neef

Wethouder Wim Neef had zijn twijfels toen de raad en de bewoners sterk aandrongen op de plaatsing van de straatjuwelen, maar ging toen toch akkoord. De twijfel die hij toen had is door de gebeurtenissen versterkt. Toch wil hij de proef (want dat is het) laten doorlopen tot eind maart, waarna de raad een besluit zal nemen over het verwijderen of handhaven van de straatjuwelen.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigHarde wind Naar volgende bericht