Rik Jungmann

Wegener Suurland/Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Gemeentegids: Nu ook Digitaal!

Wijdemeren, 25 januari 2005. Vanmiddag werd door wethouder Ties Hagen (communicatie) de gemeentegids 2005 in ontvangst genomen. De gemeentegids is geheel vernieuwd en uitgebreid. Bovendien is er nu ook een digitale versie.

Twee vertegenwoordigers van Wegener Suurland, Jacko van den Bosch (marketing manager) en R. Heijmans (account manager), waren vanmiddag aanwezig op de persconferentie die Wijdemeren gaf om de nieuwe gemeentegids te onthullen. Jacko van den Bosch overhandigde de nieuwe gemeentegids aan wethouder Ties Hagen. Daarna werd een door Wegener Suurland aangeboden taart aangesneden om dit feestelijke moment te vieren.


Jacko van den Bosch (Wegener Suurland) links,
biedt wethouder Ties Hagen de nieuwe gemeentegids 2005 aan.

Kwaliteitsslag

Ties Hagen sprak terecht van een flinke kwaliteitsslag die gemaakt is met het uitgeven van deze gemeentegids. De gids zelf is anderhalf maal het formaat van de oude gids. In de vernieuwde gemeentegids zijn op alfabet alle telefoonnummers te vinden van de inwoners van Wijdemeren. Het vruchteloos zoeken in 's-Graveland, terwijl het om een abonnee aan de overkant van de vaart, in Ankeveen, gaat, behoort hiermee tot het verleden. Ook bevat de gids complete plattegronden van de hele gemeente. Uiteraard staat er informatie over scholen, maatschappelijk werk, verenigingen, etc. in de nieuwe gids. De ophaalkalender van de GAD is in de gids opgenomen, naast de dienstregeling van de buurtbus.


Overzicht van de buitenkunst in Wijdemeren.

Nieuw is ook dat alle informatie die over de gemeente gaat (alle diensten) op alfabet in de gids staan met alle bijbehorende informatie. Zoeken kan nu op paspoort of op kapvergunning.


De CDA fractie. De bank is geschikter voor kleine fracties.

De gids is rijk geïllustreerd met veel foto's. Van de raadsleden zijn een tikje frivole foto's genomen op een knalgele canapé. Voor de CDA fractie was de bank te klein. Nelleke Schenkkan (GL) verdronk in haar eentje bijna op de bank.


Maar ook niet te klein. Nelleke Schenkkan (GL).

Nu ook op Internet!!!

De echte complete vernieuwing zit hem in het feit dat de gemeentegids vanaf vandaag ook op internet te vinden is. Via de website van de gemeente (www.wijdemeren.nl) en de knop digitale gemeentegids is hij te vinden.


De Digitale Gemeentegids.
Links op de kaart waar iets is en rechtsonder de contactgegevens

De digitale gids is zeer overzichtelijk op gezet. Er kan gezocht worden in een groot aantal categorieën. Zoeken in de categorie basisscholen levert alle scholen in Wijdemeren op. Klik op de betreffende school en op de kaart verschijnt waar de school ligt. Bovendien verschijnen de gegevens van de school. Bij sommige scholen (bijv. de Curtevenneschool) zelfs de website en het emailadres. Mensen die naar Wijdemeren verhuizen kunnen dus uit hun luie stoel vanaf nu de school voor hun kinderen uitzoeken en per email een vraag stellen.

Wijdemeren aan de Top


Wethouder Ties Hagen snijdt de taart aan.

Tijdens de uitleg over de nieuwe gemeentegids vertelde wethouder Ties Hagen dat men ook bezig is om de archieven van alle bouwvergunningen van de drie voormalige gemeenten te ordenen en in één systeem onder te brengen om de burger sneller en beter van dienst te kunnen zijn. Hagen vertelde dat hij de laatste tijd veel bij andere gemeenten naar de gemeentegids had gekeken. Naar zijn oordeel zit Wijdemeren met de kwaliteit van de nieuwe gemeentegids bij de top tien. De gemeentegids nieuwe stijl is een echt samenwerkingsproject van uitgever Wegener Suurland en de gemeente Wijdemeren geweest met ieder hun eigen inbreng. Van de kant van Wijdemeren zijn tal van nieuwe onderwerpen voor de gemeentegids aangedragen, zoals bijv. de GAD kalender en de buurtbus.

De nieuwe gemeentegids wordt binnenkort in 10.000 brievenbussen in Wijdemeren afgeleverd. De digitale gemeentegids is vanaf vandaag bereikbaar.

Heeft u een Nee/Nee of een Nee/Ja sticker op de brievenbus, dan mag TPG hem niet ongevraagd bij u in de bus gooien. Wilt u hem toch hebben, dan moet u de gids na 31 januari zelf in de buurt ophalen (De Dobber (Khf), Spot (NdB), Bibliotheek (Ldr) en het gemeentehuis).


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigMatige wind Naar volgende bericht