Rik Jungmann

---

SV Loosdrecht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht wint in Goalcircus

Loosdrecht, 16 oktober 2005

De goals vlogen om de oren in de wedstrijd Loosdrecht - Roda 46. Loosdrecht won met 6 - 4.

Ingezonden Bericht

Doelpuntenfestijn eindigt in Loosdrechts voordeel.

Statistieken Loosdrecht - Roda '46: 6-4 (zaterdag 15 oktober '05).

  • 1-1 Barry Dietz
  • 2-3 Julian Bonaparte
  • 3-4 Micky Kamerbeek
  • 4-4 Peter de Wit
  • 5-4 Barry Dietz]
  • 6-4 Said Akchich

In een krankzinnige wedstrijd heeft Loosdrecht uiteindelijk met 6-4 weten te winnen. Nadat de ploegen met 4-2 in het voordeel van Roda gingen rusten wist de ploeg van trainer/coach Ab Rutten de zaken in de tweede helft toch nog om te buigen en zo bleven de punten in Loosdrecht.

Loosdrecht moest het deze week dus thuis opnemen tegen het op de laatste plaats staande Roda. De ploeg spelend met een aanvallend concept had ondanks redelijk tot goed voetbal de laatste weken de deksel geregeld op de neus gekregen. Ook Loosdrecht draait de laatste weken wat minder en kon een overwinning goed gebruiken. Maar daar leek het gedurende een groot deel van de wedstrijd niet naar uit te zien. Roda wist namelijk voor rust vier (!) keer te scoren. Onnodig balverlies, individuele fouten en elke kans een doelpunt waren hier debet aan. En ondanks de vier goals tegen speelde Loosdrecht toch wel degelijk zijn potje mee. Voetballend was het beter en kreeg ook kansen. Twee keer wist het daaruit te scoren en zo ging de ploeg uit het gelijknamige Loosdrecht met 2-4 en zwaar gefrustreerd rusten.

In de rust een paar stevige woorden, twee wissels en een dosis ingebouwde agressiviteit waarmee aan de tweede helft kon worden begonnen. Loosdrecht was vanaf minuut één heer en meester. Kreeg meer balans op het middenveld via de ingevallen Marco Berkenbosch en achterin stond het met Marco Rozeboom weer als een huis. Het was dus wachten op de aansluitingstreffer en dat duurde eigenlijk nog best lang. Toen het geloof verder wegzakte was daar in ene de hulp van de sluitpost. Een vrije bal van Micky Kamerbeek verdween uiteindelijk zonder door iemand aangeraakt te worden in de verre hoek.

De aansluitingstreffer maakte krachten los die Roda onmogelijk kon opvangen. Het resultaat loog er niet om, met drie geweldige goals waarbij de ene nog mooier was dan de ander van respectievelijk Peter de Wit, Barry Dietz en Said Akchich kon na het opstijgen van de kruitdampen een mooie 6-4 winst op het scorebord afgelezen worden. En zo kon op Peter de Wit zijn legendarische woorden "nu kunnen we laten zien of we ook echt een team zijn" met een volmondig ja een antwoord worden gegeven.

Volgende week is Loosdrecht vrij maar de week erna zal Loosdrecht er weer volle bak tegenaan moeten want dan speelt het tegen de medekoploper van deze afdeling te weten DVVA.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 15º Naar volgende bericht