Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gondelvaart Nieuwe Stijl

Kortenhoef, 3 september 2005

Na het geslaagde NK Palingroken werd, zoals al vele jaren, vanavond ook een geslaagde gondelvaart van de Stichting Blok gehouden.


Geen centraal gemeentehuis op een plek met allure,
wel een soepkantoor op grond van de bure(n):
aldus het opschrift op deze gondel.

Het was een uitgelezen avond. Anders dan enkele eerdere jaren, toen het goot, was het vanavond heerlijk zacht weer. Er was veel volk op de been om de gondels te bewonderen. Zodra de duisternis viel kwamen de opgetuigde en verlichte boten stuk voor stuk langs, terwijl zij met applaus van het publiek begroet werden.

De opzet was iets anders dan vorige jaren. Er was een speaker, Herman Stuyver, die toelichting gaf op de gondels en kon vertellen wie de gondels bevolkten. Toen de "mannenlokboot" van het koor van BMOL langs kwam schalde zijn meezingen, een tikje te laag, door de nachtelijke lucht van de Kortenhoefsedijk. Ook nieuw was dat de gondels niet, zoals andere jaren, op een kluitje bleven liggen voor de eerste brug. Dit keer keerden zij om om ruimte te maken voor de volgende.

Dertien gondels deden er mee. Het Mannenkoor, Monnikenwerk, Vrouw zoekt Boer, De betovererende Wereld van Aladin, Pipo de Clown en Mamalou, De Heeren van Stand, Levende Beelden, Het gemeentehuis van Wijdemeren, Ontsnapt uit de Polder, Dokter Vlimmen en de Mannenlokboot.

Monnikenwerk en Vrouw zoekt Boer waren op het randje, zoals Herman Stuyver zei. De Monniken hadden een zwangere non aan boord. Op de Vrouw zoekt Boer boot, was het onderlijf van een boer te zien die op een dame in de hooiberg lag. Aladin en Pipo de Clown waren beide sprookjesachtig qua onderwerp en belichting.

Het meeste opzien baarde de gondel waarop een enorme soepkop te zien was met daarin een loket. Achter dat loket twee ambtenaren die probeerden door te werken, terwijl een aantal dames de kop boven hun hoofd vulde met soep. De gondel vormde een aanklacht tegen het besluit van het gemeentebestuur om definitief in het Knorr-gebouw te blijven zitten.


De Mannenlokboot van BMOL


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 24º Naar volgende bericht