Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Schaken in 's-Graveland

's-Graveland, 4 september 2005

De 's-Gravelandse schaakverengiging start op 8 september met het nieuwe seizoen in De Matrijs aan de Julianaweg in Kortenhoef.

Persbericht

SCHAAKVERENIGING 'S GRAVELAND BEGINT AAN NIEUW SEIZOEN

Op 8 september a.s. gaat het nieuwe schaakseizoen van start voor de 's Gravelandse vereniging. Een seizoen waarin hopelijk een aantal vragen positief beantwoord zullen worden.

Lukt het bv om te promoveren met het achttal of het viertal naar een hogere klasse in de regionale competitie. Zeker het viertal zou dit moeten kunnen, gezien hun 3 e plaats afgelopen jaar. Het achttal was zevende, terwijl het toch echt niet slecht speelde.

Ook is er de vraag of het dit seizoen wel lukt om een sportieve krachtmeting met de Kasteelridders uit Nederhorst den Berg van de grond te krijgen.

Verder is er bericht uitgegaan naar de scholen, het is de bedoeling dat dit seizoen het schoolschaak in de Wijdemeren een eerste aanvang neemt. De drie scholen uit Kortenhoef en de school uit Ankeveen zijn uitgenodigd om met maximaal drie viertallen per school een sportieve match tegen elkaar aan te gaan. Het winnende viertal mag dan deelnemen aan de regionale en evt. de landelijke finale. Mocht dit alles naar tevredenheid verlopen, dan zullen we kijken of we volgend seizoen ook dat project kunnen uitbreiden naar Nederhorst den Berg en Loosdrecht, om zo de sterkste schaakschool in de gemeente af te kunnen vaardigen naar de regionale finales.

Uiteraard is de vraag of Henk Schoenmaker dit jaar weer clubkampioen wordt nog niet positief te beantwoorden, daar er de laatste jaren toch wel sterke concurrentie is geweest van de heren Jager en Kreuning. En jeugdlid Floris van Doorn was afgelopen seizoen al vijfde van de club, kan hij eventueel voor een verrassing zorgen?

E.e.a. van bovengenoemde zal besproken worden op de ledenvergadering op 15 september a.s.

U kunt nog steeds berichten aan ons kwijt op onze homepage. Als u daar op gastenboek klikt dan kunt u ons iets schrijven.

Ook kunt u op onze site stemmen, als iedere lezer van dit artikel die wel eens op het net surft, ons een plezier wil doen, dan graag. En vraag ook uw familie/vrienden/collega's op ons te stemmen.

Mocht u ook eens een avondje de witte en zwarte legers ten strijde zien trekken op de 64 velden, kom dan op donderdagavond langs. Vanaf 20.00 uur zijn we weer te vinden in de Matrijs aan de Julianaweg te Kortenhoef. Dan staat ook de koffie/frisdrank/borrel weer klaar.

Tot ziens en veel schaakplezier dit jaar.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht