Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant / Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Oplevering La Traviata start

Kortenhoef, 10 september 2005

Komende woensdag start de oplevering van de woningen in fase zeven aan de Zuidsingel in Kortenhoef. La Traviata, zoals het wijkje heet, wordt bewoond.

De Zuidsingel heeft tussen sporthal De Fuik en de Zuiderhoek de afgelopen paar jaar een metamorfose ondergaan. Eerst stonden er kassen. Toen werd de Antoniusschool gebouwd met appartementen erop. Daarna kwamen de woningen, werd de Zuidsingel zeer sterk versmald en kwam er een parkeerverbod om meer parkeerplaatsen, dwars op de rijrichting, te kunnen aanleggen.


De Zuidsingel op 23 april 2003. Links achter staat De Fuik. Links staan nu de Antoniusschool en de gloednieuwe huizen van rode baksteen. Rechts wordt nu dwars geparkeerd (half op de groenstrook, half op de weg, zie hieronder).


De Zuidsingel, gefotografeerd op dezelfde plek op 10 september 2005.


Vanaf De Fuik gezien. Vooraan de oude situatie, een groenstrook met bomen die doorliep tot de Zuiderhoek. Dan de wegversmalling en verderop het dwarsparkeren. Aan de rechterkant de nieuwbouw van "La Traviata".

Het was een bouwproject met hindernissen. Er was discussie over de verdeling van de woningen en nog meer discussie over de eigendom van de gronden waarop de huizen staan. Zelfs werd er een beschermde rugstreeppad (bufo calamita) aangetroffen en dreigde de bouw vertraagd te worden.

De laatste paar weken stonden de huizen aan de Zuidsingel er echter al bij alsof de bewoners ieder moment uit hun voordeur konden stappen. Er stond alleen nog een bouwhek omheen.

Op 9 september 2003 werd de eerste paal geslagen voor het hele project. Op 14 februari vorig jaar begon de verkoop. Adspirant kopers verdrongen zich toen om de maquettes, die inmiddels voor een deel echte huizen zijn geworden.

Woensdag komt er leven in de wijk. De eerste twee woningen worden opgeleverd. De firma Heijlijgers stuurde daarover onderstaand persbericht.

Persbericht

Oplevering eerste 2 woningen La Traviata

Op woensdag 14 september a.s. worden in de ochtend de eerste twee woningen van het plan aan de Zuidsingel - La Traviata - opgeleverd. Wethouder M.A. Hagen zal om 12.00 uur de officiële sleuteloverdracht verrichten, waarna een rondleiding door het plan zal plaatsvinden. Wethouder W.P. Neef zal hierbij ook aanwezig zijn.

La Traviata

La Traviata bestaat uit totaal 159 woningen en appartementen. Daarnaast maken de basisschool 'St. Antonius' en peuterspeelzaal 'Het Overstapje' en een fysiotherapiepraktijk eveneens deel uit van het plan. La Traviata wordt gerealiseerd aan de Zuidsingel, direct naast sporthal De Fuik aan de rand van Kortenhoef. De locatie is door de prachtige omgeving uniek te noemen.

De appartementen en de school zijn reeds vorig jaar opgeleverd. De woningen die nu worden opgeleverd, maken deel uit van de tweede fase. Deze tweede fase omvat woningen met een enorme woonvariëteit. Zo zijn er in de koopsector appartementen boven de fysiotherapiepraktijk, rijwoningen, maar ook twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen. Daarnaast omvat het plan huurappartementen. De verkoop van het project is zeer voorspoedig verlopen. Op dit moment is er nog slechts één vrijstaande woning te koop.

Ook de bouw is goed verlopen. In oktober 2004 is men gestart met het heiwerk en de eerste woningen worden dus nu binnen een jaar bouwtijd opgeleverd. Volgens de prognose wordt de laatste oplevering verwacht in het derde kwartaal van 2006.

Ontwikkeling en realisatie

La Traviata is een ontwikkeling van Heilijgers Projectontwikkeling te Amersfoort, de Gemeente Wijdemeren en Beldijk Beheer BV uit Hilversum. Heilijgers Bouw tekent voor de realisatie.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht