Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gemeente Wijdemeren et.al.


La Traviata in K'hoef

Wijdemeren, 1 september 2003. Het klinkt als een opera, maar het is het bouwproject Zuidsingel fase 7 in Kortenhoef. Dat project van 155 woningen en een school kreeg de welluidende naam La Traviata. De gemeente gaf samen met de andere betrokken partijen (het bestuur van de St. Antoniusschool, de gemeente Wijdemeren, Beldijk Beheer uit Hilversum en Heilijgers te Amersfoort) een persbericht uit.

Op 9 september zal wethouder Bert Nagel (CDA) de eerste paal voor de Antoniusschool en de erboven gelegen appartementen slaan.


Persbericht

Op dinsdag 9 september 2003:
Officieel startsein 1e fase La Traviata en St. Antoniusschool

Op 9 september 2003 om 15.30 uur wordt op de bouwlocatie aan de Zuidsingel in Kortenhoef de eerste paal geslagen voor de bouw van de St. Antoniusschool, Peuterspeelzaal ‘Het Overstapje’ en van de 22 appartementen die deel uitmaken van het woningbouwproject La Traviata. De heer G.C. Nagel, wethouder Onderwijs van de Gemeente Wijdemeren, verricht deze officiële handeling.

Het woningbouwproject La Traviata bestaat uit totaal ca. 155 woningen en appartementen. Tijdens de 1e fase worden op de begane grond de basisschool ‘St. Antonius’ en peuterspeelzaal ‘Het Overstapje’ gebouwd met daarboven 22 ruime drie- en vierkamer-appartementen (met lift). Deze worden verdeeld over twee woonlagen. Bij het gebouw wordt een park en een vijver met een eiland aangelegd. De verkoop van de woningen van de 1e fase verloopt zeer voorspoedig. In de 2e fase van La Traviata zullen de overige woningen in verschillende types en prijsklassen gebouwd worden. Dit zijn ondermeer appartementen en eengezinswoningen voor starters.
De Hilversumse makelaar Jong Strankinga Ronk verzorgt de verkoop van de eerste 22 koop-appartementen.

St. Antoniusschool en “Het Overstapje”
De gemeente Wijdemeren is zeer verheugd dat er met de bouw van dit project gestart kan worden. Het huidige gebouw waarin de basisschool en de peuterspeelzaal nu gevestigd zijn, is zeer verouderd. Naar verwachting kunnen de leerlingen van de school nog voor de zomervakantie 2004 naar het nieuwe modern uitgeruste schoolgebouw verhuizen.

Ontwikkeling en realisatie
Dit gecombineerde project is in nauwe samenwerking tussen het bestuur van de St. Antoniusschool, de gemeente Wijdemeren, Beldijk Beheer uit Hilversum en Heilijgers te Amersfoort tot stand gekomen. Het ontwerp is in handen van GAJ architecten uit Arnhem.
La Traviata wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Heilijgers, wederom in samenwerking met de Gemeente Wijdemeren en Beldijk Beheer.



Amersfoort/Hilversum/Wijdemeren, 1 september 2003


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...