Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Rik Jungmann

Bron: Wijdemeerse Webkrant 


Nieuwbouw Zuidsingel

Kortenhoef, 23 april 2003. Langs de Zuidsingel in Kortenhoef staan al geruime tijd de borden. Onlangs gaf de bouwer een persbericht af en vandaag doet de gemeente hetzelfde. De bouw aan de Zuidsingel gaat echt beginnen.


De "artists impression" van de nieuwe
Antoniusschool en de appartementen
op het bouwbord.

Het is een bouwplan met een lange voorgeschiedenis van een jaar of acht. Oud-wethouder Ferry Staal was de eerste die rond 1995 namens het college het plan naar buiten bracht om de nieuwe Antoniusschool in het plan Zuidsingel te bouwen. Daarna moesten tal van obstakels overwonnen worden, waarvan de hogere overheden de grootste waren. We zijn nu drie colleges en een herindeling verder, maar het gaat nu echt gebeuren.


Vooraan het asfalt van de Zuidsingel,
rechts de huizen achter sporthal De Fuik.
Het terrein waar tot voor kort de kassen stonden.

Bouwbedrijf Heijligers beschrijft in haar persbericht wat de prijzen van de appartementen op de Antoniusschool bedragen en waar de verkoop plaats vindt.


Rechts de Zuidsingel,
links sporthal De Fuik

De gemeente schrijft in haar persbericht van vandaag dat de raad gevraagd zal worden om een krediet dat gebruikt wordt om de grond bouwrijp te maken. De werkzaamheden, riolering en wegen, zouden eind mei moeten beginnen. De opdracht voor het bouwrijp maken is volgens het persbericht gegund aan Boomgaard.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...