Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rectificatie Leges

Wijdemeren, 15 september 2005

Het artikel leges van de (ijs)baan vereist nuancering. Alexander Meijer van de gemeente geeft die.

Op 4 september schreven wij over de twijfel die het college had bij het heffen van leges voor evenementen en het advies dat het college daarover aan de raad vroeg. In het artikel van gisteren stond, ten onrechte, dat het college voorgesteld had om leges te heffen. Alexander Meijer reageert dan ook terecht.

Reactie

Geachte redactie,

Graag reageer ik op het artikel 'Leges van de (ijs)baan'. Misschien ter verduidelijking van het artikel voor de lezers.

De raad heeft geen ander standpunt ingenomen dan het college. Het college heeft op 8 september 2005 slechts de knelpunten bij de uitvoering van een klein deel van de door de raad vastgestelde Legesverordening 2005 bespreekbaar gemaakt.

De burgemeester heeft in de vergadering aangegeven dat vanuit zijn verantwoordelijkheid voor openbare orde en veiligheid de vergunningplicht voor alle evenementen in stand moet blijven.

Gelet op de discussie in de raadscommissie zal de raad bij de behandeling van de Legesverordening 2006 worden voorgesteld geen leges meer te heffen voor grote evenementen. Voor kleine evenementen gold vanaf 1 januari 2005, volgens het Evenementenbeleid van het college, al alleen een meldingsplicht. Voor deze kleine evenementen hoeven ook geen leges betaald te worden.

Met vriendelijke groet,
Alexander Meijer
hoofd afdeling Juridische Zaken en Veiligheid
Gemeente Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht