Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeren Journaal
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rijksmuseum in Trompenburgh

's-Graveland, 23 juli 2005

Het Wijdemeren Journaal meldt dat er een kans is dat het Rijksmuseum een dependance gaat openen in het landgoed Trompenburgh in 's-Graveland.

Marije Onderwaater van het Wijdemeren Journaal is mogelijk op het spoor van de opening van een dependance van het Rijksmuseum in het landgoed Trompenburgh in 's-Graveland. Zij informeerde bij het Rijksmuseum naar deze mogelijkheid en werd onmiddellijk teruggebeld door de Rijksgebouwendienst. Die dienst wilde nog niets kwijt over de bestemming die Trompenburgh gaat krijgen.

Wel verklaarde de Rijksgebouwendienst dat men het historische gebouw meer toegankelijk wil maken voor het publiek. Tot voor enige tijd werd het bewoond door de familie Houthoff en was het niet toegankelijk voor het publiek. In oktober vorig jaar werd de wens van de dienst al bekend om het gebouw met ingang van februari dit jaar voor het publiek open te stellen en er een gebruiker voor te zoeken.


Eén van de kamers van Trompenburgh.

Bij het gemeentebestuur van Wijdemeren, bij monde van wethouder Yvonne Siemons van kunst en cultuur, is niets bekend over de plannen om er een dependance van het Rijksmuseum te vestigen. Zij heeft wel andere geruchten gehoord. Een bank zou belangstelling hebben om exposities in het gebouw te houden. Overigens denkt zij dat de lokatie niet erg geschikt is voor exposities vanwege de kleine kamers en het gebrek aan licht.

Meer foto's van het interieur vindt u in ons bericht van 8 september 2001, toen Monumentenzorg een open dag hield voor het publiek voorafgaand aan een restauratie.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht