Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Breukeleveen in Telefoonboek

Breukeleveen, 14 augustus 2005

Vanwege de oppervlakte en het vele water kent Wijdemeren een aantal uithoeken zoals Breukeleveen. Het is nu wel te vinden in het nieuwe telefoonboek.


Van linksboven (de aansluiting van de Dammerweg in Nederhorst den Berg op de Gooilandseweg bij de brug over de Vecht) tot Breukeleveen is het 19,6 km over de weg. Per auto kost de rit circa 25 minuten.

Utrecht laat sporen na

De herindeling en de overgang van Loosdrecht van Utrecht naar Noord-Holland laat tot op de dag van vandaag haar sporen na. Enkele dagen geleden bleek dat het Loosdrechtse Kursusproject te vinden is op een website met Utrechtse gemeenten. Vandaag is in de Gooi te lezen dat Breukeleveen, dat tegen Breukelen aan ligt, in de telefoongids komt waar de rest van Wijdemeren ook te vinden is. Tot nu toe werd Breukeleveen vermeld in de Utrechtse editie van het boek.

Er zijn echter meer zaken die van Breukeleveen nog een buitenbeentje maken. Vanwege de Utrechtse postcode 3625 komt de post en het reclamedrukwerk uit Utrecht. Ook de dokter komt niet van de dokterpost Gooi-Noord in Blaricum, zoals in heel Wijdemeren, maar uit Woerden. Volgens Lies den Ouden, die in Breukeleveen woont, is het altijd zo geweest. De Breukeleveners zijn veel meer gericht op Maarssen en Tienhoven.


1) Dit kaartje is in 2001 gemaakt door Plassennet. Het was behoorlijk veel werk om het te maken. Het is de afgelopen jaren vaak zonder toestemming gecopiëerd en zelfs voor commerciële doeleinden misbruikt ondanks de copyrightvermelding. Er is een muizenmat van gemaakt, het werd gebruikt in een huis-aanhuis verspreide brochure en het verscheen enkele jaren wekelijks in een advertentie in een lokaal blad. Wij vermelden het er nog maar eens expliciet bij. Wij doen er niet moeilijk over, maar dat knippen, plakken, wegpoetsen van het copyright en zonder bronvermelding en toestemming gebruiken voor de verkoop van e.e.a. ging toch echt te ver.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 22º Naar volgende bericht