's-Graveland, 2 oktober 2005

's-Graveland moest het onderspit delven tegen koploper VVA/Spartaan met 1-4.

Ingezonden Bericht

's-Graveland - VVA/Spartaan 1-4 (0-1)

In deze wedstrijd toonde VVA/Spartaan aan dat hun (gedeelde) koppositie zondermeer verdiend is. Vanaf het begin hadden de gasten het initiatief en werd 's-Graveland bij balbezit onder druk gezet waardoor de thuisploeg zelden tot goed combinatiespel kon komen en werd de bal weer te snel ingeleverd.

Hoewel het verschil in kwaliteit in het veldspel wel tot uiting kwam wisten de Amsterdammers dat niet in de score aan te tonen. Het enige gevaar voor rust van 's-Graveland kwam via een afstandschot van Pascal Jongsma. Aan het einde van de eerste helft kwam VVA/Spartaan toch op voorsprong. Een voorzet werd in de defensie niet goed verwerkt en de linkerspits was er snel bij om 0-1 in te schieten.

's-Graveland kwam strijdvaardiger de kleedkamer uit en creëerde direct een speloverwicht, maar kon al snel de plannen bijstellen toen VVA/Spartaan via een snelle counter en na weer twijfelachtig ingrijpen in de achterhoede op 0-2 kwam. De wedstrijd leek gespeeld, maar het pleitte voor de jonge 's-Gravelanders dat zij niet opgaven. Hoewel VVA/Spartaan fysiek en technisch veelal de meerdere was zette de ploeg onder leiding van Pascal Jongsma toch nog eens aan. De beloning kwam na een kwartier; Rob Fecken zette een aanval op en de voorzet van Peter van Willigenburg kwam via Johnny Hendriks weer bij Rob Fecken die van dichtbij 1-2 inschoot. De toeschouwers maakten zich op voor een spannend laatste half uur, maar iets later was de marge weer twee. Doelman Erwin van Weeghel kwam onbesuisd uit zijn doel en werd bij de zijlijn uitgespeeld waarna de VVA spits van grote afstand in bijna lege doel schoot.

Via Nunu Alexandre, Johnny Hendriks en Floris Haselager was 's-Graveland nog wel dicht bij een doelpunt, maar VVA toonde aan de andere kant meer rendement en bepaalde de eindstand op 1-4, wel geflatteerd, maar zeker verdiend.

De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Half bewolkt Windstil 15º Naar volgende bericht