Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

's-Graveland verliest met 3-2

's-Graveland, 30 oktober 2005

Voorland bezorgde 's-Graveland vandaag een 3 -2 nederlaag tijdens de uitwedstrijd in Amsterdam.

Ingezonden Verslag

Voorland  - 's-Graveland 3 -  2

Tegen Voorland is 's-Graveland in Amsterdam tegen een volkomen onverdiende nederlaag opgelopen. Voor de aanvang van het duel werd één minuut stilte in acht genomen vanwege het plotseling overlijden van het Lid van Verdienste van 's-Graveland Charles Smallenburg.

Het duel was nauwelijks begonnen of de gastheren hadden al de kans op een voorsprong, maar het slecht uitverdedigen werd niet afgestraft. Het jonge 's-Graveland had weliswaar in deze beginfase veel moeite het fysieke Voorland weerstand te bieden, maar kon zelf via verzorgd veldspel toch gevaarlijk worden. Een lob over de keeper van Jarno Pos en een goede inzet van Roland Haselager waren daar het gevolg van. De thuisclub had in deze eerste speelhelft het geluk aan haar zijde dat het in het laatste kwartier tweemaal kon scoren, want 's-Graveland werd beslist niet weggespeeld. Een ongelukkig moment in de defensie en een toegekende vrije trap werden beide benut.

Deze tegenslag werd na de rust opmerkelijk goed verwerkt. De Amsterdammers werden direct onder druk gezet en nadat Vincent Blokker zijn inzet net zag overgaan en Haselager net naast had geschoten werd het daarna in de 10 minuut terecht 2-1. Het was de uitblinkende Haselager die alert reageerde op een te laconieke houding van de Voorwaarts verdediging. De gasten bleven vervolgens het spel dicteren en kregen daarvan vijf minuten voor tijd de beloning. Een vloeiende aanval werd ten koste van een felle overtreding in het strafschopgebied teniet gedaan. De terecht toekende strafschop werd feilloos door Rob Fecken benut.

Nog geen twee minuten later had het 2-3 kunnen en eigenlijk ook moeten zijn. Na een breedtepass van Johnny Hendriks kon de inkomende Pos de bal net niet raken tot grote opluchting van de uitgespeelde verdediging. Het geluk bleef aan Amsterdamse kant toen het slotoffensief in de laatste minuut voor hen wel succes bracht. Tot verbazing van eenieder verdween de bal na en alles of niets poging zomaar in de goal. De onverdiende nederlaag van dit goed spelende 's-Graveland kwam uiteraard keihard aan, maar het spel geeft absoluut vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie.